Kortreiste turer med bobilen til Gansrød

Jeg hadde først avskrevet den siste helga i juli da jeg skulle jobbe på lørdag. Men med fri på torsdag, vurderte jeg å hente bobilen på onsdag. Men det var meldt et forferdelig regn- og tordenvær med styrtregn på torsdag, så da droppa jeg de planene ganske fort. Jeg henta bobilen i pausa mi på fredag, jeg fikk også spylt av den litt. Etter å kjørt andre og siste del av skiftet mitt fredag tok jeg turen ut til Gansrød. Jeg hadde egentlig planer om å overnatte ved Kongsten fort som jeg pleier når jeg skal på jobb dagen etter. Men på grunn av festivalen Månelandingen i Gamlebyen regnet jeg med at det ville være en del liv og røre der. I motsetning til de siste gangene jeg hadde vært ved Gansrød, parkerte jeg ved krakken denne gangen. Min gamle faste plass om du vil.

Litt utpå kvelden startet jeg å se filmen The Girl in the Spider’s Web (2018). Men bare en halvtime ut i filmen fikk jeg en telefon som gjorde at jeg måtte hive meg rundt og endre planene mine drastisk. Uten at jeg ønsker å dele detaljene så valgte jeg å pakke sammen bobilen ved Gansrød og kjøre hjem og jobbe med et stansingsvedtak. Jeg hadde ikke med meg min bærbare pc, noe jeg normalt sett heller ikke har når jeg er på alt annet enn ferieturer. Det er tross alt mye enklere å jobbe på en pc med alt jeg er vant til å ha tilgjengelig av materiale enn å starte fra scratch. Jeg havnet derfor hjemme klokka 21.30 på kvelden, jeg hadde vært i kontakt med verneombudet i Sarpsborg i forkant av avgjørelsen om å reise hjem og varslet arbeidsgiver om at det var ting på gang. Når jeg nå valgte å jobbe til langt på kveld ville jeg ikke få den søvnen jeg trengte for å dra på jobb på lørdag, derfor ringte jeg til drift og ba dem om å rydde kalenderen min på lørdag.

Jeg var ferdig med skrivingen og gjennomlesingen og fikk sendt det avgårde klokka 23.09 fredag kveld, så måtte dette videresendes til de som skal holdes oppdatert. Må innrømme at jeg hadde hatt en forferdelig hodepine denne kvelden, jeg hadde prøvd å ta Ibux for å bli kvitt den, men det hjalp ikke stort. Det var nok litt stresshodepine antar jeg. Så var det bare å komme seg avgårde med bobilen igjen. Rett før jeg hadde startet på filmen hadde jeg avtalt med en god venn av meg at vi skulle møtes på Gansrød etter at jeg var ferdig på jobb. Vi hadde møttes ved Fløterveien – Visterflo med bobilen tidligere, men han hadde aldri vært ved Gansrød. Jeg var fremme og dro i håndbrekket ved siden av krakken ved Gansrød klokka 00.25 natt til lørdag. Jeg slappet av og skrev litt på Messenger før jeg valgte å gå og legge meg. Heldigvis forsvant hodepina nå som jeg fikk roa ned litt.

Det var overskyet og blåste en del på lørdag, jeg valgte å se ferdig filmen The Girl in the Spider’s Web (2018) som jeg hadde startet på fredag kveld. Jeg hadde bare sett en halvtime så jeg startet filmen fra start. Kompisen kom en gang mellom 13.30 og 14.00 og selv om det blåste litt, valgte vi å sitte ute på krakken. Jeg fikk varmet litt tevann i bobilen så vi hadde noe varmt å drikke til noe søtt kompisen hadde kjøpt med fra et bakeri i Fredrikstad. Vi syntes det ble litt surt å sitte ute i blåsten etterhvert, så vi trakk inn i bobilen. Det er mye varmere lunere der. Det ble masse prat, vi hadde ikke møttes på en god stund, så vi hadde mye å prate om. Sånn er det når man har mye catching up to do.

Planen var å grille litt, det blåste i utgangspunktet litt friskt til å sitte ute syntes vi, men vi flytta krakken til bak bobilen og satt grillen på krakken. Jeg grillet bbq-marinerte nakkekoteletter og chorizo-pølser og vi hadde grill potetsalat og cherrytomater til. Det var ikke dumt i det hele tatt, selv om vi valgte å sitte inne og spise. Det var veldig hyggelig å ha selskap frem til 23.30 på kvelden før kompisen valgte å vende nesen hjemover igjen. Litt før midnatt startet jeg filmen Don’t Let Go (2019). Søndag hadde jeg ingen store planer for dagen, så jeg puslet med mitt i bobilen. Når jeg skulle spise lunsj hadde jeg nok feilberegnet litt med pålegg, så jeg måtte improvisere litt. Det ble brødskiver med banan og eple på. Men det var på ingen måte feil!

Jeg så filmene The Magnificent Seven (2016) og Harriet (2019) før jeg vasket opp, pakket og dro fra Gansrød klokka 19.49. Denne helgen ble litt annerledes, spesielt på fredag. Jeg gjorde ikke det helt store i løpet av helgen, men det var veldig hyggelig med selskap og grilling på lørdag! Selv om været kunne vært litt bedre, da hadde vi uten tvil sittet ute hele dagen! Denne turen ble kortreist selv om jeg måtte en ekstra tur hjemom fredag kveld med 95,1 kilometer og et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,81 liter diesel per mil. Solcelleproduksjonen på denne turen var 70 Wh (74 W) fredag, 290 Wh (144 W) lørdag og 320 Wh (122 W) søndag, totalt 680 Wh.

                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/29/kortreiste-turer-med-bobilen-til-gansrod/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.