Kortreist tur med bobilen til Høysand markerer 61 turer i løpet av to år

Den første helga i september ble det også henting av bobilen før jobb da jeg skulle ha en “kontordag”. To dager tidligere hadde jeg vært innom for å sette på lading, også direkte på startbatteriet og få i gang kjøleskapet så jeg hadde kald Cola fra start. Jeg hadde derfor med meg alt “pikk pakk” fra start og hentet bobilen i 8-tiden hos foreldrene mine før jeg dro ned på jobben og var derfor klar for en “kontordag”. Siden jeg regnet med å være litt tidligere ferdig enn normalt vurderte jeg å ta en tur til Langvannet i Rømskog, Aurskog-Høland. Jeg hadde vært forbi her ved et par anledninger tidligere uten at jeg hadde “fått plass”. Jeg syntes det så fullt ut på stedet og hadde derfor valgt å kjøre videre til et annet sted. Men jeg hadde også i bakhodet at jeg kunne tenke meg en tur til Høysand. Så det var litt valgets kval i løpet av dagen.

Det var faktisk først etter at jeg hadde vært innom Kiwi Årum og handlet de tingene jeg trengte at jeg tok den endelige avgjørelsen. Må innrømme at det fristet mer med en kvarters tur enn å kjøre til Langvannet. Men det er ikke noen tvil om at jeg måtte ta turen til Langvannet ved en senere anledning! Det ser utrolig fint ut der! Når jeg kom frem til Høysand ble jeg litt overrasket over friskt det blåste. Jeg parkerte på samme sted som tidligere og opp på nivå tre på nivåklossene foran for å få bobilen i vater. Jeg var fremme i Høysand allerede klokka 14.32, men jeg hadde ikke noe stress med å komme meg noe sted, så jeg tok en rolig ettermiddag og kveld i bobilen, inne i varmen og fri for vind med andre ord. Jeg så tre filmer i løpet av kvelden, Hunter Killer fra 2018, Project Power fra 2020 og Wasp Network fra 2019.

Lørdag var det ganske pent vær, men det blåste en del. Men jeg hadde lyst til å gå meg en tur, så jeg ruslet ut litt før klokka 13 med Viking Victory gummistøvler for å være på den sikre siden. Jeg hadde lyst til å gå turen på Kystsiden sydover og/eller opp til Utsikten. Men det blåste noe så forferdelig at jeg slo dette ganske fort fra meg. Det ble derfor bare til at jeg gikk bort til stranda og tok litt bilder og så satt jeg på en krakk og så litt på utsikten en liten stund. Sola var fremme og temperaturen var ikke så værst, men det blåste noe veldig. Det tok derfor ikke så lang tid før jeg ruslet tilbake til bobilen igjen. Men det var faktisk ganske mye trafikk/aktivitet med turgåere ved Høysand allikevel. Det ble derfor til at det ble primært en lørdag i bobilen. Jeg koste meg med å se serien Young Wallander med Adam Pålsson fra 2020 først. Jeg er stor fan av Wallander og flere politikrimserier, flere av dem fra Sverige. Men det krevde litt tilvenning at Wallander pratet engelsk, men så fort man kom over den terskelen så var dette i grunn en veldig bra serie! Ratingen på imdb er ikke så værst med 6,8 selv om det ikke er “top notch” blant brukerne. Men jeg ser virkelig frem til at det kommer mer Young Wallander etterhvert. Netflix har ihvertfall fornyet serien med en sesong 2! Det er veldig gode nyheter! Etter Young Wallander så jeg filmen Extraction med Chris Hemsworth fra 2020. Både Young Wallander og Extraction er Netflix-produksjoner! Sistnevnte var action fra ende til anden! Hærlig!

Søndag er uten tvil den dagen det er mest turgåere innom Høysand, denne søndagen var inget unntak! Parkeringsplassen fylles ganske raskt opp og det kommer etterhvert også en liten tyskregistrert bobil som ser ut til være en ombygd varebil. Den må ha det mest amatørmessige monteringen av et solcellepanel jeg har sett noensinne! Kablene er  bare festet med tape på utsiden, det henger også “overflødig kabel” i en kveil på utsiden av bobilen bak. Mens andre er ute og går tur og koser seg på Høysand velger jeg å nyte toner fra Metallica i bobilen. Jeg lytter meg igjennom “Hardwired”, “Death Magnetic” og “Kill ‘Em All”. Det er ikke noen tvil om at jeg er veldig glad i musikken til Metallica. Jeg har alt de har gitt ut, nå er det riktignok nedlastet musikk fra TIDAL det går i. Det er utrolig mye mer lettvint å ha med seg enn CD’er. Etter mange år med kjøping av LP’er, CD’er, DVD’er, Blu-ray-filmer så hadde jeg kanskje aldri trodd at kjøp av film og musikk i fysisk format rett og slett skulle stoppe helt opp og dø ut for min del. Men nå er det så lenge siden jeg kjøpte en film og en CD sist at jeg har problemer med å huske hvilket år det var. Det er utrolig lettvint og ikke minst at man har “alt” tilgjengelig av musikk i Tidal. I tillegg har jeg tilgang til mer film enn jeg har mulighet til å se på i Netflix. Og det for en billig penge per måned.  Ingenting å dra med seg heller. Men jeg har nok ikke kjøpt min siste CD eller film tror jeg, for det er alltid noen av mine favoritter som jeg nok kommer til å kjøpe i fremtiden også. Så lenge et fysisk format er å få tak i, vel og merke.

Før jeg visste ordet av det var det søndag ettermiddag allerede og det var på tide å pakke sammen og kjøre hjemover. Jeg forlot Høysand klokka 16.58 og når jeg parkerte bobilen hos foreldrene mine hadde jeg kjørt totalt 85,0 kilometer, sittet bak rattet i 1 time og 50 minutter, hatt en gjennomsnittshastighet på 46 km/t og et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,78 liter diesel per mil. Denne søndagen var det faktisk nøyaktig to år siden jeg hentet bobilen min hos Norum bobilgården i Råde! Nå hadde bobilen gått 37.765 kilometer og det betyr at jeg hadde kjørt 25.665 kilometer med den i løpet av disse to årene! Det er litt mer enn “en gjennomsnittlig bobil” går i løpet av to år. Når jeg kjøpte bobilen ble jeg fortalt av flere selgere at en gjennomsnittlig bobil går ca 6.000 kilometer per år. Men nå kjører jeg med bobilen hele året og tydeligvis også litt lengre enn gjennomsnittet. Dette var også tur nummer 61 med bobilen i løpet av to år. Jeg kjørte 30 turer det første året og 31 turer det andre året. Det er ganske imponerende med tanke på Korona-nedstengingen i mars og april, men jeg la et godt grunnlag den vinteren, kan man si. Men etter to år og 61 turer setter jeg meg ikke tilbake og hviler på laurbærne av den grunn! Her er det bare å gønne på!

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/05/08/kortreist-tur-med-bobilen-til-hoysand-markerer-61-turer-i-lopet-av-to-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.