Kortreist tur med bobilen til Høysand i regnet

Siden jeg hadde stått tilkoblet strøm i tre døgn i Pæddekummen på slutten av forrige tur, så jeg ikke noen god grunn til å dra innom bobilen på onsdag for å koble til strøm. Det var meldt mye bedre vær på torsdag, så da tok jeg en tur innom for å fylle opp med håndklær og kjøkkenhåndklær. I tillegg hadde jeg tatt med meg støvsugeren for å støvsuge litt i bobilen. Jeg hadde blant annet lagt merke til at vifta til Truma varmesystemet trengte en liten rengjøring, der hadde det pakket seg godt med støv. Jeg fikk bort det værste med bare støvsugeren, men en del av det satt fast så jeg stod og pirket løs ganske mye støv med å bruke q-tips. Jeg fikk ikke løs absolutt alt, men det var sinnssykt mye bedre enn det var før jeg begynte ihvertfall. I tillegg fikk jeg tømt garasjen og støvsugd der også. Lempet inn vinterdekkene fordi jeg hadde time for å legge om til vinterhjul hos RSA dagen etter. Jeg koblet til slutt til strøm for å få litt lading før helgens tur.

Jeg hadde pakket baggen og kjørte første del av skiftet før jeg hentet bobilen for å dra til timen jeg hadde hos RSA i Fredrikstad. Må nok beregne litt mer enn 50 minutter på dette til neste gang, for dette var på håret, jeg kom frem til RSA akkurat når jeg hadde time klokka 09.50. Litt stress, må beregne bedre tid neste gang. Men RSA lå litt etter skjema, så det spilte ingen rolle denne gangen. Bobilen ble kjørt inn klokka 10.07 og var ikke ferdig før klokka 11.00. Hvordan er det egentlig mulig å bruke så lang tid på å skru av 4 hjul og skru på 4 hjul? Men de er billige til bobil å være med 350 kroner ihvertfall. Men synes det tar litt i overkant lang tid. Tenker jeg skal forhøre meg med Mekonomen neste gang. Så bar det hjem til foreldrene mine igjen for å lempe ut sommerdekkene og få inn alt pikkpakket bak i lasterommet på bobilen igjen. Fikk fylt opp vanntanken og varmtvannsberederen og satt på 10 grader i bobilen for å forsikre meg om at det holdt seg varmt nok, og selvfølgelig på varme på varmtvannsberederen.

Når jeg parkerte nede på jobben hadde jeg en halvtimes tid før jeg skulle begynne andre del av skiftet mitt. Vi hadde “pølsefredag” denne fredagen, jeg hadde også benyttet anledningen til å invitere to kollegaer som nylig hadde gått av med pensjon. Alltid hyggelig å møte både nåværende og tidligere kollegaer for en hyggelig prat, både med og uten en matbit! Vanligvis er det pølser, vafler og frukt på disse fredagene, men vaflene hadde denne helgen blitt byttet ut med burgere! Det måtte jo selvfølgelig prøves! Det er vel unødvendig å si at jeg ikke hadde sett noen vits med å spise lunsj hjemme denne dagen, når jeg visste at jeg kom til dekket bord på jobben! Det var veldig hyggelig å møtes og det var flere som huket tak i meg og hadde behov for å prate om både det ene og det andre, så jeg var litt forsinka ut i bussen. Men ikke noe som gikk ut over rutene jeg skulle kjøre.

Når jeg var ferdig med dagens busskjøring var det bare å få parkert bussen og komme seg over i bobilen, innom Kiwi Borgarveien for å kjøpe det siste jeg trengte og så komme meg avgårde. Jeg hadde ikke 100% bestemt meg for hvor jeg skulle dra. Hadde lurt litt på Pæddekummen, men jeg hadde jo tilbragt tre netter der på siste tur, så det ble en tur til Høysand isteden! Første tur med vinterdekk denne sesongen! Når jeg kom frem til Høysand stod det allerede en bil med en liten campingvogn, et lite “egg”, innerst og ut mot vannet. Han hadde parkert på tvers over flere parkeringsplasser, istedenfor å f.eks parkere campingvogna på den innerste plassen og bilen ved siden av. Jeg parkerte på min vanlige plass og opp på nivå tre på nivåklossene foran for å få bobilen i vater.

Når jeg kom klokka 19.32 tente det et utelys bak på “egget”, jeg trodde kanskje at dette ble tent manuelt. Men det viste seg etterhvert at det var en bevegelsessensor på dette lyset, så det ble tent hver gang det kom noen i nærheten, enten det kom noen gående eller det kom en bil. Utrolig irriterende i mørket for jeg fikk denne flombelysningen rett mot  der jeg stod. Hva kan være poenget? Altså, jeg ser poenget fra hans side, men det er utrolig irriterende for dem som står i nærheten. Står man alene så spiller det jo ingen rolle, men det gjorde han ikke lengre.  Ikke lenge etter at jeg kom til Høysand kom det en Eura Mobil Integra Line som parkerte litt foran, lengst fremme på plassen. Og hver eneste gang det var litt bevegelse i området så tente denne flombelysningen. Tipp topp, ehh not.

Men fikk kommet i gang med å lage middag og få meg noe å spise. Etterpå tenkte jeg å se Broen som jeg hadde lastet ned og tatt med meg denne gangen! Jeg rigget meg derfor på plass etter middagen for å se første sesong av Broen! Jeg har hatt lyst til å se Broen på nytt igjen, og med det været som var meldt denne helgen, så regnet jeg med at det ville være gode muligheter for å se ganske mye av Broen! Fredag kveld så jeg derfor de første fire episodene av første sesong av Broen! Gir meg litt over klokka 1 på natta. Det viste seg forresten at Eura Mobil Integra Line-bobilen som stod foran meg var en slik “tomgangskjører” og stod på tomgang klokka 00.33 på natta. Så her var det både tomgangskjøring og flombelysning hver gang det kom noen forbi. Må se litt humoren i det også.

Eura’en stod på tomgang igjen før jeg stod opp også, jeg var oppe 9.20 og kom i gang med dagens gjøremål. Det tok faktisk ikke så veldig lang tid før jeg var alene på plassen, “egget” kjørte klokka 11.40 og Eura’en foran meg kjørte klokka 13.05. Da var det stille og rolig og ikke noe flombelysning. Det er grått, tåke og det regner litt mer eller mindre hele dagen her ved Høysand. Så jeg fortsetter å se på Broen som jeg hadde startet med fredag kveld. Jeg ser det for episode 5 til og med 10 av sesong 1. I tillegg starter jeg på andre sesong og ser episode 1 til og med episode 5. Jeg var dog ute en tur rundt solnedgang for å ta noen bilder. Og selv om skylaget lå som et “lokk” over Høysand så ble det ganske fine bilder med litt farger og sola som brøt litt igjennom ved horisonten. Det gjorde også at dette “lokket” av skyer fikk skyer og fargevariasjoner avhengig av tykkelsen på skylaget! Ganske fint egentlig!

Etter en god natts søvn uten flombelysning og noe tomgangskjøring ser jeg ferdig andre sesong av Broen, episode 6 til og med episode 10 på søndag.  Må si at det var en veldig hyggelig gjensyn med Broen. De to første sesongene er det veldig lenge siden jeg så sist, de kom jo i 2011 og 2013. Jeg får fortsette med sesong 3 og 4 som kom i 2015 og 2018 neste gang jeg legger fra “kai” med bobilen! Utpå ettermiddagen pakker jeg sammen i bobilen, tømmer ferskvannet og kjører for å tømme toalettanken og gråvannet. Så er det bare å få parkert bobilen hjemme hos foreldrene mine og komme seg hjemover. Jeg er hjemme i leiligheten i Greåkerdalen klokka 19.11 søndag kveld. Da er det bare å gjøre seg klar for en ny arbeidsuke og vente på nye eventyr med bobilen, ikke sant? Denne turen var på 70,7 kilometer, gjennomsnittshastigheten var 46 km/t, jeg satt bak rattet i 1 time og 31 minutter og gjennomsnittlig dieselforbruk var på 0,75 liter diesel per mil.

                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/07/29/kortreist-tur-med-bobilen-til-hoysand-i-regnet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.