Tur med bobilen til Ystehede, Lindtjern og Pæddekummen

Når jeg var hos fastlegen ble jeg sykemeldt en uke til og skulle holde meg i ro for at Akillessenen skulle bli bra igjen. Men jeg vurderte det fortsatt dithen at det spilte ingen rolle om jeg befant meg hjemme eller i bobilen, avstanden er kortere i bobilen. Og det gjør alltid godt å se noe annet enn hjemmets fire vegger. Og det må sies at jeg er veldig glad i å være på tur i bobilen også da! Og jeg må ikke være veldig aktiv og se og oppleve masse hver eneste gang! I starten når jeg kjøpte bobilen stod jeg aldri mer enn en natt av gangen på et sted og kjørte videre for å se og oppleve enda mer. Men tendensen etterhvert er at jeg står flere og flere netter på samme sted. En helg tar jeg ofte på samme sted nå. Jeg drar ikke nødvendigvis bare på tur for å se og oppleve steder jeg ikke har sett før, jeg drar på tur også bare for å være på tur med bobilen i seg selv!

Jeg henter derfor bobilen på onsdag og fyller opp vanntanken etter å ha pratet med foreldrene mine en times tid. Kjører så til Kiwi Greåker for å bunkre, de har ikke alt så det blir en tur innom Kiwi Halden i Iddeveien også. Så går turen rett til Ystehede ved Iddefjorden! Det er ingen der, det er veldig stille og rolig. Parkerer på samme sted som sist, opp på nivå 3 på nivåklossene fremme for å få bobilen i vater. Lager meg etterhvert middag. Det blir karbonader med fersk champignon, cherrytomater og potetsalat til. Jeg må fyre litt etterhvert, da jeg gjerne vil ha det litt varmere enn de 18 gradene jeg har i bobilen. Jeg ser film resten av kvelden. Jeg hadde på denne turen tatt med meg alle Johan Falk-filmene, de fordeler seg over tre sesonger. Onsdag så jeg filmene Johan Falk – GSI (Gruppen for spesialoppdrag), Johan Falk – Våpenbrødre, Johan Falk – National Target og Johan Falk – Leo Gaut, alle fra 2009.

Torsdag ble en ny holde meg i ro i bobilen dag hvor jeg så film, da så jeg Johan Falk – Operasjon Nattergal og Johan Falk – De fredløse, de også fra 2009. Så fortsetter jeg med sesong 2 med filmene Johan Falk – Spillets regler, Johan Falk – De 107 patriotene, Johan Falk – Alle rans mor, Johan Falk – Organizatsija Karayan og Johan Falk – Barneinfiltratøren fra 2012. Etter to døgn ved Ystehede kan man trygt si at jeg har vært ganske flink til å holde meg i ro. Jeg har bare vært rett utenfor bobilen og tatt noen bilder og resten av tiden har jeg vært i bobilen og sett på film. Det er forøvrig ikke noen tvil om at det er høst, det er noen fantastiske farger på trærne og i naturen nå i disse dager! Det er rett og slett vakkert!

Det går med såpass med strøm når man må fyre og titter på film hele dagen, i tillegg til at man får litt dårlig med lading fra solcellepanelet. Derfor ville jeg ikke klare en natt til ved Ystehede. Jeg måtte derfor flytte litt på meg for å lade batteriet litt mens jeg kjører. Jeg kjørte derfor en tur til Lindtjern som ikke er veldig langt unna, men jeg får ladet opp batteriet fra 34% til 66% ihvertfall. Det er nok strøm med god margin til en natt til. På veien hadde jeg vært innom Kiwi Halden for å handle litt og tømmestasjoen ved Tista for å tømme/fylle og kaste litt søppel. Når jeg kom frem til Lindtjern i Aremark hadde det dukket opp ett nytt skilt når man kjører inn på plassen. Jeg måtte derfor stoppe opp og lese hva som stod på dette skiltet. Der stod det at hele plassen ville brukes av jegere til høstens jakt hver helg frem til og med 23. desember. Gapahuken ville være oppmøtested for 30 jegere og at de ber om at denne plassen ikke brukes til camping i denne perioden. Det må man selvfølgelig respektere.

   

Lindtjern

Jeg kjørte derfor bort til den lille plassen på høyre siden rett før man kommer til den vanlige plassen. Der kan man kjøre inn blant trærne og parkere. Det står ingen plakat med en tilsvarende info på denne plassen, så da regner jeg med at det er trygt å stå her. Jeg får rigget meg på plass med bredsiden mot vannet og uten å bruke nivåklossene faktisk! Det er jo tipp topp! Jeg fikk tatt noen bilder av plassen jeg hadde rigget meg på plass på ved Lindtjern og så tenkte jeg å fortsette å se Johan Falk. Jeg så filmene Johan Falk – Kodenavn Lisa som er den siste i sesong 2 fra 2012. Deretter fortsatte jeg med sesong fra 2015 med filmene Johan Falk – ur askan i elden, Johan Falk – Stille diplomati og Johan Falk – Bloddiamanter.

Når jeg våkner lørdag er det 33% igjen på batteriet, så det er ikke noen tvil om at jeg ikke kan ta en natt til ved Lindtjern. Jeg må derfor ut på vift igjen for å lade litt strøm. Man derfor ganske raskt dra konklusjonen at ett lithiumbatteri er mer enn nok når man skal tilbringe to døgn i bobilen i fyringssesongen og når man bruker en del strøm i bobilen ved f.eks å se mye TV. Men hvis man skal være i bobilen i mer enn to netter på denne tiden av året, trenger man enten mer batterier eller rett og slett så må man flytte på seg. Det er jo det som blir løsningen når man ikke får noe lading fra solcellepanelet. Og jo lengre man kommer ut på høsten og mot vinteren, jo mindre får man av lading fra solcellepanelet. Om vinteren, får man tilnærmet null.

Fylle gass

Jeg dro fra Lindtjern med 26% igjen på batteriet klokka 12.18. Jeg kjørte innom tømmestasjonen ved Tista for å tømme/fylle og kaste søppel. Nå var det bare et døgn siden sist, men da ville jeg klare meg for resten av denne turen. Jeg kjørte så til Coop Extra på Yven for å bytte ut en tom gassflaske. Men de var tomme for 10 kilo lettstål gassflasker som jeg bruker. Jeg kjørte derfor hjem en tur for å hente de tre første filmene om Johan Falk. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å se meg igjennom alle tre sesongene med Johan Falk, så jeg hadde ikke tenkt tanken å ta med meg de tre første filmene. De ligger ikke på Netflix, så jeg dro hjem for å hente DVD-filmene mine. I den sammenheng kom jeg til å tenke på at LPG Norge i Dikeveien har jo åpent til klokka 14.00 på lørdager, nå var klokka 13.45, kanskje jeg ville rekke å komme innom og fylle opp den tomme gassflaska før de stengte? Jeg ringte for å forhøre meg om jeg ville rekke det, jeg ble lovet at han skulle bli til jeg hadde vært innom. Det er litt kø over Rolvsøysundbrua og rundt Østfoldhallen, men jeg kommer frem til LPG Norge sin fyllestasjon i Dikeveien og får fylt opp gassflaska til 259,- kroner. Jeg får i tillegg et slikt kundekort som gir hver femte påfylling gratis. Det vil si at disse fem påfyllingene vil koste 207,20 kroner per stykk. På automaten jeg vanligvis bruker betaler jeg 279,- kroner.

Pæddekummen

Jeg tar en tur innom Kiwi Greåker for å handle litt og så kjører jeg til Pæddekummen. Her er det strøm til hver av de syv plassene, og jeg rigger meg på den nest innerste plassen som jeg har stått på tidligere. Jeg må opp på nivå tre på nivåklossene for å få bobilen i vater. Det er første gang jeg kobler meg til strøm her, for det har ikke vært strøm på denne plassen tidligere når jeg har overnattet her. Det ser ut til at alle kursene er på 16 ampere. Batteriet var på 81% når jeg kom frem til Pæddekummen. Og så fort jeg kobler til strøm så blir begge batteriene i bobilen ladet, både startbatteriet og bodelsbatteriet. Det tar derfor ikke så lang tid før bodelsbatteriet er fulladet. Jeg kom frem til Pæddekummen klokka 14.45 og batteriet var fulladet allerede klokka 16.15. I tillegg kan jeg fyre med bare strøm. Det er ikke kaldere enn at jeg klarer fint å holde varmen bare med strøm. Da er det bare til matlaging jeg bruker gassen.

Lørdag ettermiddag og kveld så jeg Johan Falk-filmene fra sesong 3 Johan Falk – Lockdown og Johan Falk – Slutet, alle fra 2015. Det var fortsatt masse tid igjen av lørdagskvelden, så jeg så igjennom filmene Noll tolerans fra 1999, Livvaktene fra 2001 og Den tredje bølgen fra 2003 også. Det vil si at jeg hadde sett alle 20 filmene om Johan Falk! Litt av et maraton! Men da var også klokka 02.15 etter vintertid. Da var det høyst på tide å komme seg i seng og få seg en god natts søvn. Men jeg er forholdsvis tidlig oppe fordi jeg må en tur på do, men også fordi det regnet ganske mye og at det blåste friskt med 13 ms. Jeg sov noen timer til, da justerte jeg opp temperaturen i bobilen for å få opp varmen litt før jeg skulle stå opp. Siden jeg stod på strøm valgte jeg å ikke nattesenke temperaturen like mye som jeg pleier å gjøre, så det var faktisk 17 grader i bobilen når jeg våknet. Men greit å få den opp litt til før man står opp og skal ta seg en dusj.

Søndag så jeg filmene Safe House fra 2012, Green Zone fra 2010, The Last Samurai fra 2003, A Man Apart fra 2003 og Daylight fra 1996. Jeg var litt tidligere i seng denne kvelden, klokka 00.28. Mandag regnet det en del på morgenen, på formiddagen titta sola frem mellom skyene. Rett etter frokost stopper en Volkswagen Passat rett ved der jeg står, jeg har et vindu åpent for å lufte litt og han tuter for å få oppmerksomheten. Så spør han om det er gratis strøm her. Ja det er gratis strøm her inntil resten av fasilitetene kommer på plass. Det skal etableres en tømmestasjon her, men inntil da er det gratis å stå her. Betalingsautomaten er på plass allerede, men det er en plastsekk over. Jeg tror ikke tømmestasjonen kommer før neste år. Ifølge en artikkel i SA fra august stod det at den skulle ihvertfall være på plass innen neste sesong (sommeren 2021).

Mandag hadde jeg en ny filmkveld i bobilen og så filmene En affære fra 2018, Gremlins fra 1984, The Revolutionary Road fra 2008, Rocketman fra 2019, Leave No Trace fra 2018 og The Trial of the Chicago 7 fra 2020. Dermed har jeg sett alle de 31 filmene jeg hadde lastet ned med Netflix på min iPad før denne turen. I tillegg har jeg jo også sett de tre Johan Falk-DVD’ene jeg hentet før jeg rigget meg på plass i Pæddekummen. Så det totalte antallet filmer er 34 filmer. Men nå var det ikke noe mer å se på, så da var det bare å finne på noe annet. Jeg leste derfor litt nyheter og lese de siste oppdateringene om Koronaviruset etter filmen mens jeg hørte på “Black Album” med Metallica. Jeg la meg ved 1-tiden natt til tirsdag.

Jeg var oppe ved 10-tiden, det regnet, jeg fikk dusjet og spiste frokost. Jeg sitter og leser nyheter og hører på radioen mens jeg tar livet helt med ro. Jeg må si at jeg har virkelig holdt meg i ro på denne turen for å forsikre meg om at Akillessenen skulle bli bra før jeg møtte opp på jobb igjen. Jeg pakket sammen og dro fra Pæddekummen allerede klokka 13.09 og kjørte en tur til Perry & Williams for å tømme gråvannet og toalettanken. Hjem til foreldrene mine for å parkere bobilen, en tur innom Kiwi for å handle og var hjemme klokka 16.37. På denne turen har det vært så som så med ladingen fra solcellepanelet. Fredagen var den dagen jeg fikk mest lading med 100 Wh, hele turen har det vært 40 Wh (13 W), 20 Wh (12 W), 100 Wh (62 W), 50 Wh (20 W), 30 Wh (13 W), 60 Wh (44 W) og 30 Wh (35 W). Totalt ble det 330 Wh. Tallene i parantes er høyeste peak lading i løpet av dagen. Det første tallet er den totale produksjonen i Watt timer i løpet av dagen.

Turen var på 195,7 kilometer, gjennomsnittshastigheten var på 45 km/t, jeg satt bak rattet i bobilen i 4 timer og 19 minutter og brukte i snitt 0,86 liter diesel per mil.

                                                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/07/17/tur-med-bobilen-til-ystehede-lindtjern-og-paddekummen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.