Tur med bobilen til Pæddekummen og Krusetertjern

Den nest siste helgen før jul var jeg også på tur med bobilen. Man kan vel trygt si at bobilen ikke får mye “fred” for tiden. Jeg er på tur hver eneste helg med den. Uansett vær! Denne helgen startet med at jeg plukket opp en kompis og tok turen til Pæddekummen for å være litt sosial der. Alltid hyggelig å ha noen å prate med! Etter hyggelig selskap i 2,5 time var det dags for å svippe han hjemover. Jeg for min del returnerte til Pæddekummen for å overnatte der. Jeg kunne like godt overnatte der som et hvilket som helst annet sted. Det regnet og var drittvær uansett. Selv om det er veldig praktisk med ferdigmåka snø og alt det der, så blir det fryktelig grått, trist og vått, ikke sant? Men som yrkessjåfør så må jeg innrømme at jeg er veldig glad i ferdigmåka snø. Selv om jeg også må innrømme at det er lysere, tørrere og penere med ordentlig vinter!

Etter en god natts søvn ved Pæddekummen i Sarpsborg i regnværet tenkte jeg å ta en tur til Nordby i Sverige for å handle litt på lørdag. Det var på tide å etterfylle med litt mat og drikke og da er det mye penger å spare på å kjøre til Sverige for å foreta shoppingen! Bare på brus betaler man i underkant av 1/3 av prisen for en firepakk med brus i forhold til her hjemme. Når det er på tilbud vel og merke. Men selv om det er ordinær pris, er det nesten halve prisen i forhold til her hjemme. Det er derfor bare unntaksvis at jeg kjøper noe brus her hjemme. Det måtte isåfall være en halvliter på farta når det er krise. Ellers er det primært svensk pant jeg ender opp med i hopetall hjemme.

Etter handleturen på Nordby gikk turen til Tistedal i Halden og Krusetertjern. Krusetertjern har jeg vært med bobilen en gang tidligere, da valgte jeg å tilbringe hele helgen her faktisk. Nå var jeg fremme ved Krusetertjern lørdag ettermiddag. Og i motsetning til den første gangen jeg var der hvor jeg parkerte helt innerst på parkeringsplassen (nærmest bommen), valgte jeg å parkere nærmere veien denne gangen. Her fant jeg et sted hvor jeg klarte å få bobilen i vater uten å måtte benytte meg av nivåklossene. I tillegg er det litt mindre aktivitet på denne delen av parkeringsplassen. Og det passer meg bra! Og det er alltid slik at jeg foretrekker å slippe å styre med nivåklossene hvis jeg kan slippe. Mye enklere og raskere er det å komme seg avgårde også.

Men er det helt håpløst å få bobilen i vater, bruker jeg selvfølgelig nivåklossene. Mange av de stedene jeg besøker med bobilen er nivåklossene en nødvendighet for å få bobilen i vater. Noen mener kanskje det er bare hysteri å styre med å få bobilen i vater. Men jeg synes alt fungerer bedre når det er i vater. I tillegg slipper man å hele tiden sitte og ha følelsen av at man sitter på skrå. Det er ikke noen god følelse at man føler man triller ut av senga heller. Men det aller viktigste er at avløp fra både de to vaskene som er i bobilen og ikke minst dusjen fungerer bedre når bobilen er i vater. Noen fleiper med at det er for å få smøret til å ligge midt i stekepanna! Men så pirkete er jeg ikke med å få bobilen i vater!

Det har forresten ikke blitt så mye filmtitting i bobilen den siste tiden. Men lørdag kveld i bobilen ved Krusetertjern tok jeg frem to filmer fra posen med DVD-filmer jeg har med meg i bobilen for å ha en hyggelig filmkveld i bobilen! Først ut var filmen “The Omen” fra 2006 og så den svenske filmen “Gangster” fra 2007. “The Omen” er en nyinnspilling av klassikeren fra 1976 og “Gangster” er en film med Mikael Persbrandt. Nå hadde jeg jo også kjørt en del med bobilen mellom de to nettene denne helgen, så da regnet jeg ikke med at jeg ville få noen problemer med strømmen. Så da gjorde det ikke noe å bruke litt ekstra strøm på å se litt film på TV’en ombord. TV’en har nemlig en innebygget DVD-spiller. I grunn ganske praktisk. Enda mer praktisk hadde det vært om det var en blu-ray-spiller selvfølgelig.

Jeg hadde i grunn en veldig stille og rolig helg i bobilen denne helgen! Men hyggelig med selskap på fredag, praktisk med en tur til Sverige for å handle på lørdag. Og så en fin filmkveld stille og rolig i skauen i Halden. Men uansett hvor dårlig vær det er, så er det tydeligvis litt aktivitet her ved Krusetertjern. For det kom litt biler og turgåere på søndagen! Men det er jo ikke noe problem. Det er rikelig med parkeringsplass her. Men det er nok noen som lurer fælt på hvorfor jeg står med bobilen på parkeringsplassen ved Krusetertjern. Det står nemlig et skilt med “Camping forbudt” på vei inn på plassen. Men så lenge man parkerer og sover i bobilen, så har man bare parkert og ikke campet. Jeg vet ikke hvor nøye man er iht nivåklossene. Men noen mener at man camper så fort man bruker nivåklossene for å nivelere bobilen. Men nå har jeg jo ikke brukt nivåklossene heller, så da burde jeg jo være trygg. Men det er ikke sikkert at alle andre vet hvordan disse reglene er. Det gjorde jo ikke jeg heller i starten. Den første turen jeg hadde med bobilen skulle egentlig gå til nettopp Krusetertjern. Men jeg ble veldig usikker når jeg så dette “Camping forbudt”-skiltet. Og kjørte derfor heller til Femsjøen og overnattet der. Men så har jeg lest meg opp på forskjellen på camping og parkering, og har derfor ikke noen betenkeligheter med å benytte meg av denne parkeringsplassen.

Det er forresten en ting jeg har vært på utkikk etter en stund, og det er en ny batterilader. En batterilader som kan brukes på 12 volt, som kan lade både AA og AAA batterier, og da både oddetall og partall antall batterier. Det vil si at jeg skal kunne ha mulighet til å lade ett batteri eller tre batterier for den saks skyld. Og ikke være avhengig av å måte lade to eller fire samtidig. En lader som fikser alle disse kravene har vært vanskelig å finne. Men når jeg satt og rota litt rundt på internett når jeg var ved Krusetertjern snubla jeg innom og fant først en lader hos Jula og så en lader hos Clas Ohlson. Så det hadde åpenbart dukket opp nye ladere siden jeg var på utkikk etter dette sist. Jeg endte opp med at jeg kunne tenkte meg VARTA-laderen de hadde hos Clas Ohlson. I tillegg til selve laderen, fulgte det også med 4 stykk AA-batterier på 2100 mah. Nå var ikke batteriene det jeg hadde mest bruk for, men de aller fleste slike ladere selges med batterier enten man vil eller ei.

Litt over klokka 14 på søndag tok jeg derfor turen til Halden og til Clas Ohlson som hadde søndagsåpent nå rett før jul. Og de skulle ha denne laderen inne! Den ble kjøpt til den nette sum av 299,90 kroner! Jeg gleder meg til å teste ut og bruke denne i bobilen! Hittil har jeg vært avhengig av å måtte lade AAA-batterier hjemme. Jeg har en lader for AA-batterier som jeg bruker i bobilen allerede, og det er Hähnel Cube 2 som jeg primært har kjøpt for å lade EN-EL15-batteriene fra Nikon. Men man kan også lade AA-batterier med en egen holder som følger med. Men denne laderen kreves det at det lades fire batterier hele tiden. Det er ikke mulig å lade færre batterier. Så den nye laderen vil uansett være et bra tilskudd til den jeg allerede har i bobilen tenker jeg! Jeg prøver å få gjort så mye som overhodet mulig på 12 volt når jeg er i bobilen. Så jeg slipper å måtte være avhengig av å bruke inverteren jeg har for å få 220 volt fra 12 volt batteriet i bobilen.

Og så lurer man kanskje på hvorfor jeg er avhengig av å lade f.eks tre batterier av gangen? Den ene lommelykta jeg har i bobilen har nemlig tre AAA-batterier, mens den andre lommelykta har fire AAA-batterier. AA-batteriene i blitzen til kameraet mitt bruker fire batterier, så der fungerer laderen fra Hähnel perfekt. Men nå kan jeg jo bruke Hähnel-laderen til å lade En-EL15-batteriene og den nye laderen fra VARTA til å lade AA- og AAA-batterier. Nå kan jeg gjøre dette samtidig. Da sparer man tid. I laderen fra VARTA kan jeg også lade både AA- og AAA-batterier samtidig. Totalt fire batterier, men jeg kan selv velge hvor mange jeg ønsker å lade av hver av de to typene. Jeg opplevde dog litt problemer med denne laderen, av en eller annen grunn var det trøbbel med den ene ladekanalen. Jeg måtte derfor ta en tur innom min lokale Clas Ohlson etter noen dager for å prøve å finne ut av det. Jeg fant ingen alternative ladere som jeg kunne bruke, men vi testet et annet eksemplar av den samme laderen. Jeg hadde også med meg egne batterier for å kunne få testet det så reelt som mulig. Og der fungerte de perfekt. Jeg har ikke hatt noen problemer med å lade AA, AAA, uansett antall i denne laderen etterpå. Det var nok bare et eller annet galt med den første laderen jeg kjøpte. Clas Ohlson er helt geniale når det kommer til kundeservice! Det er aldri noen spørsmål eller problemer når man kommer innom med et produkt man har kjøpt der og opplever problemer med.

Etter å skaffet meg den nye laderen fra Varta tok jeg turen til Sauøya i Halden. Der er det en bobilparkering, men den er stengt på denne tiden av året, da alle båtene står på land. Og da er det ikke noe plass til bobiler lengre. Men rett ved kornsiloen til Østfoldkorn har jeg stått noen timer tidligere og laget meg middag. Så jeg tenkte å avslutte turen med å lage meg litt middag her! Da har jeg utsikt inn i havna i Halden og ikke minst opp til Fredriksten festning! Det er ingen dum utsikt spør du meg! Været var riktignok ikke av det beste, det plasket ned som aldri før. Jeg var her et par timer mens jeg laget meg middag og tok livet med ro, rett og slett. Så var det dags til å pakke sammen tingene mine og gjøre klar for å tømme bobilen for denne gangen. Siden jeg var i Halden tok jeg selvfølgelig turen innom tømmestasjonen som befinner seg like i nærheten!

Denne turen ble til slutt på 142,1 kilometer og jeg kjørt bobilen i 3 timer og 4 minutter med en gjennomsnittlig hastighet på 46 km/t og med et forbruk på 0,86 liter diesel per time. Det merkes godt på dieselforbruket når man er på tur i drittvær og spesielt mye (mot)vind. Nå var det ikke lenge igjen til jul og nyttår. Og jeg hadde ikke helt bestemt meg for hva jeg skulle gjøre denne gangen. I fjor var nyttår i kontakt med helga, og jeg fikk derfor mulighet til å legge avgårde på en litt lengre tur med fire overnattinger. Men denne gangen var ikke jul og nyttår i kontakt med helga, og det ble derfor bare vanlige helger. Men jeg hadde tenkt litt på litt forskjellige måter å gjøre dette på. Men jeg hadde ikke landet noen avgjørelse enda. Men det ville jeg tidsnok gjøre.

                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/04/11/tur-med-bobilen-til-paddekummen-og-krusetertjern/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.