Tur med bobilen til Nabbetorp, Krusetertjern og Femsjøen

I midten av februar ble det en tur som var litt praktisk bruk av bobilen igjen. Jeg skulle til årsmøte i Fagforbundet på jobben, dette var lagt til klubbhuset til Østsiden Idrettslag, ikke så langt fra jobben. Jeg har en kort deltskiftpause denne dagen, så jeg pakker og har med meg det meste allerede før jeg drar på jobben på morgenkvisten. Det ble dog en liten tur hjemom for å hente litt å drikke som jeg hadde glemt å ta med meg. Etter å henta bobilen hjemme hos foreldrene mine gikk turen ned på jobben for å få fylt opp ferskvannstanken. Det står en buss i vaskehallen, så jeg tenkte at jeg kanskje kunne prøve å fylle opp ferskvannstanken med brannslangen. Men det betød selvfølgelig at jeg måtte stå og holde brannslangen mens jeg fylte opp vanntanken. Det kom vel ikke akkurat som noen overraskelse, men det var et forferdelig trykk på vannslange, så det måtte strupes ned til et minimum.

Nabbetorp

Men det tok en evighet å få fylt opp vanntanken, og det var ikke bare bare å stå og sikte på skrått nedover i påfyllingen heller uten at det ble litt klin. Aller mest klin ble det når en kollega kom forbi og slo av en liten prat, da fikk jeg ikke konsentrert meg om påfyllingen og vannet sprutet i alle veier. Det er vel unødvendig å si at jeg ble ganske våt. Til slutt gadd jeg rett og slett ikke å stå og fylle vann lengre. Men når jeg sjekket nivået på vanntanken inne i bobilen, var det mer enn nok vann til at jeg skulle klare meg denne helgen. Så da så jeg meg fornøyd og rygget bobilen ut igjen. Etter andre del av skiftet mitt kjører jeg en tur innom Kiwi for å handle inn de siste tingene jeg trengte til denne turen. Jeg møter en kollega nede på jobben som gjerne vil ta en titt og prate litt bobil, noe jeg mer enn gjerne gjør selvfølgelig. Men det er fort gjort å glemme klokka litt, så jeg kom meg ikke avgårde før klokka 18.45.

Jeg tenkte først å parkere på grusplassen ved den gamle Nabbetorp skole, men jeg var litt usikker på den plassen, så jeg ender opp med å rygge inn bobilen på en av parkeringsplassene ved barnehagen som ligger rett ved skolen isteden. Jeg får skiftet og gjort meg klar og rusler bort til klubbhuset. Jeg kommer dog 5 minutter forsinket, så de har såvidt startet opp møtet. Jeg var egentlig usikker på om jeg skulle takke ja til noe godt å drikke til maten etter møtet eller ei. Men etter en stund tenker jeg, shitt au, kom igjen. Bobilen står parkert og klar til å bare rusle bort i når jeg er klar for å ta kvelden. Så hva har man egentlig å tape på dette? Det ble en veldig hyggelig kveld sammen med kollegaer i Fagforbundet på klubbhuset til Østsiden Idrettslag på Nabbetorp!

Mot slutten av kvelden velger noen å dra videre til Tamburen i Gamlebyen. Jeg hadde egentlig tenkt til å bare rusle bort i bobilen, men valgte isteden å bli med gjengen bort til Tamburen i Gamlebyen. På Tamburen er det smekk fullt fredag kveld og det er håpløst å finne seg et sted å sitte. Det er bare et lite bord rett ved inngangen med to plasser. Jeg kjøper meg en øl i baren og står og prater litt med de to som har satt seg. Etterhvert får jeg en av disse sitteplassene. Etterhvert er det noen som finner seg et par stoler et annet sted i lokalet og vips så er vi spredd litt over alle vinder. Det hadde vært veldig hyggelig om vi hadde vært samlet, tatt noen øl og pratet lit “shit”, men dette ble egentlig bare kjipt. Så vi drakk opp øl’en vi hadde kjøpt og valgte å rusle videre. For min del i retning bobilen som stod på Nabbetorp. Hvem hadde vel regnet med at jeg skulle havne i Gamlebyen? Da hadde det kanskje vært bedre å parkert ved Kongsten fort.

Nordby

Vel fremme ved bobilen klokka 0.05 på natta var jeg ikke helt klart for å krype til sengs. Så det ble et par drinker og noe snacks til før jeg etterhvert stikker til sengs. Etter en god natts søvn hadde jeg egentlig ingen store planer for helgen. Men jeg tenkte å ta meg en tur over grensa og få handla litt. Men på Nordby var det forferdelig mye folk og biler. Så mye biler at jeg måtte parkere borte på bobilparkeringen. Det koster ikke noe å stå parkert der i åpningstiden til kjøpesenteret, det er bare å overnatte der som koster penger. Men det blir jo litt lengre å gå enn normalt. Handlingen tok også mye lengre tid enn det pleier å gjøre, siden jeg jo også måtte innom to ganger for å få to vendinger med Pepsi Max på tilbud. Det er egentlig ganske irriterende at man bare kan ha med 5 stk firepakk med brus av gangen. Men jeg løser det med å ta to turer innom butikken. Normalt sett tar det ikke så veldig lang tid, men nå var det kø langt ut i butikken.

Etter endelig å være ferdig med handlingen på Nordby som tok hele to timer, lurte jeg litt på hvor jeg skulle kjøre for å overnatte. Jeg hadde ikke noe stort behov eller lyst til å dra videre til Tanum, jeg lurte heller på å ta turen til Tistedal. Jeg endte derfor opp med å ta turen til Tistedal, men først en tur innom Rema 1000 i Tistedal for å kjøpe tacosaus som jeg hadde glemt å kjøpe i Sverige. Jeg hadde kjøpt med meg pulled pork taco, og tenkte å ha taco i bobilen for aller første gang. Det er i grunn veldig lenge siden jeg har spist taco i det hele tatt. Og det ville være første gang jeg lager det med pulled pork. De hadde hatt tilbud på pulled pork på Nordby, deriblant taco-varianten som jeg ikke hadde prøvd før. Så den var jeg litt spent på.

Krusetertjern

Jeg kjørte først til en rasteplass ved Fjell bru som er en litt lengre tur enn Krusetertjern. Men her stod det allerede parkert en bil og søpla fløt. Jeg syntes rett og slett ikke at det var noe hyggelig eller fint her, så jeg kjørte heller tilbake og var fremme ved Krusetertjern klokka 17.35 på kvelden. Det var mørkt for lengst og ikke minst ganske dårlig vær. Det var derfor ikke aktuelt å bruke tid på å bruke nivåklossene. Jeg fant et sted jeg stod i vater så jeg slapp det. Jeg fyrer opp “primusen” i bobilen og får i gang middagen. I tillegg til pulled pork taco i wok-panna hadde jeg også hakket opp løk og paprika. I tillegg til tortilla-lefser hadde jeg også små cherrytomater som jeg delte i to og hadde oppi sammen med tacosaus og ost. Ikke så mye / mange ingredienser, men det viktigste spør du meg. Det smakte fortreffelig, men jeg må innrømme at det ble ganske mye mat. Men, jeg må få lov til å stille spørsmålstegn ved denne pulled pork taco-varianten. Det er jo bare en litt mindre pulled pork med en krydderpose ved siden av. Jeg synes det ville vært myer mer fornuftig å kjøpe en vanlig pulled pork og sørge for å ha krydder ved siden av isteden.

Etter middagen hadde jeg tenkt å slappe av med en film eller tv-serie, jeg hadde nemlig lastet ned noen filmer og en tv-serie på min iPad med Netflix på forhånd. Jeg ender opp med å velge å se den norske tv-serien Ragnarok som er på 6 episoder på rundt 45 minutter hver. Jeg burde nok ha tatt kvelden etter den fjerde episoden rundt midnatt. Men jeg syntes at serien var så spennende at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Jeg endte derfor opp med å se alle 6 episodene lørdag kveld! Og jeg må si at det egentlig fungerte ganske bra å se tv-serien på iPad’en, selv om skjermen selvfølgelig er litt mindre enn tv-skjermen i bobilen! Og for å få så bra lyd som mulig, brukte jeg selvfølgelig mine hodetelefoner fra NAD!

Det hadde selvfølgelig vært enda bedre om jeg hadde fått sett dette på TV-skjermen i bobilen, da den tross alt er en del større. Men da må jeg streame det via mobildata, og det går med ganske mye mobildata. Ihvertfall hvis man vil skru opp kvaliteten litt. Nå har jeg ikke brukt noe som helst mobildata på å se hele Ragnarok tv-serien, foruten det lille som gikk med å bare starte opp Netflix-appen. Jeg går og legger meg klokka 2 på natta. Det hadde begynt å regne klokka 19 lørdag kveld og det skulle regne i 24 timer fremover. Det var derfor ikke noe veldig hastverk med å komme seg opp tidlig søndag for å få mest mulig ut av dagen. Ikke utendørs ihvertfall.

Jeg bråvåkner klokka 4.30 på natta av noe jeg opplever som et “brak”. Tror først at det er noen som står og kaster noe på bobilen. Det hørtes ut som det var bak i det hjørnet jeg har hodeenden av senga. Men når jeg får tenkt meg om i et par sekunder tenker jeg. Jeg står “midt ute i skauen, klokka er 4.30 på natta og det regner som helvette”. Og jeg står i tillegg delvis under noen trær. Så jeg konkluderer med at det må ha falt ned en gren eller noe og truffet bobilen. Men jeg må si at jeg bruker litt tid på å sovne igjen, når jeg har bråvåknet på denne måten midt i natta. Bare 2,5 time etter at jeg hadde gått og lagt meg. Utpå morgenkvisten kler jeg på meg og tar en tur ut for å titte. Og da ligger det en gren på bakken ved det hjørnet jeg mente at lyden kom fra. Så det var nok bare noe som hadde løsnet fra treet jeg stod delvis under og som hadde truffet bobilen på vei ned. Bobilen er også full av ganske mye “smårask” fra trærne i nærheten. Jeg stod ganske greit i le her jeg stod, men det er ikke noen tvil om at det hadde vært ganske mye “liv” oppe i trærne i løpet av natten, slik som det blåste og regnet.

Femsjøen

Jeg får tatt meg en dusj, spist frokost og etterhvert lunsj. Hører på radioen og sitter og surfer litt på nettet. Etterhvert dukker det opp en annen bobil, den også Sarpsborg-registrert. Den parkerer innerst på parkeringen. Jeg står litt nærmere veien, det er det eneste stedet er er mulig å få parkert bobilen i vater uten å bruke nivåklosser. Uavhengig av det velger jeg etter ca 20 minutter å kjøre fra Krusetertjern. Jeg lurte først på å ta en tur til Tangen brygge, men stoppet ved rasteplassen ved Femsjøen. Her rygger jeg meg på plass og har derfor utsikt rett ut til Femsjøen. Her står jeg ihvertfall ikke under noen trær. Men det er fortsatt rimelig dårlig vær. Jeg står nå litt nærmere veien, men det er ikke så mye trafikk denne søndagen i ruskeværet.

Jeg var på rasteplassen ved Femsjøen og blant annet laget meg middag i ca 3 timer før jeg hadde pakket og dro derfra. Turen gikk innom tømmestasjonen ved Tista og innom Coop Extra Yven for å bytte ut en av gassflaskene mine som hadde gått tom i løpet av helgen. Når jeg dro fra Femsjøen var batteriet på 66%. Denne turen var på 153,4 kilometer med en gjennomsnittlig hastighet på 46 km/t i løpet av 3 timer og 18 minutter med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,83 liter per mil.

               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/06/10/tur-med-bobilen-til-nabbetorp-krusetertjern-og-femsjoen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.