Tur med bobilen til Puttesund

Den siste helgen i september ble det litt ekstra å pakke, da jeg skulle bo i bobilen fra fredag til søndag i uka etter. Jeg har tjuvstarta helga før fredag og jeg har valgt å bli i bobilen til både mandag og tirsdag tidligere selv når jeg skulle på jobb disse dagene. Jeg har også bodd i bobilen igjennom hele jula og nyttår tidligere. Denne gangen blir det en generalprøve på å bo i bobilen over en lengre periode. Årsaken denne gangen er at jeg ikke vil ha vann og kloakk hjemme i leiligheten denne uka. Full rehabilitering av badene våre i borettslaget jeg bor i er i gang og snart vil jeg måtte bo i bobilen i mange uker. Alternativet er fryktelig upraktisk synes jeg, så jeg velger heller å flytte ut i bobilen og dermed ha full kontroll, slippe å bruke ei brakke ute på plassen når jeg skal på “badet”.

Skulle det være noe jeg hadde glemt å ta med meg som jeg trengte i løpet av uka, så ville det ikke være så veldig langt hjem for å hente dette, for jeg vil uansett ikke være så langt unna. For å få den beste starten på denne turen hadde jeg vært innom bobilen allerede på onsdag for å sette på litt lading, slå på kjøleskapet, etterfylle med håndklær og re opp senga. Jeg hadde selvfølgelig tatt av sengetøyet etter siste ferietur. Jeg pakket mesteparten av det jeg trengte torsdag kveld, kjøre første del av skiftet fredag, hente bobilen, hjem for å hente resten og ha et bestillermøte med entreprenøren som rehabiliterer badene våre hjemme. Når jeg hadde bestilt alle de endringene/oppgraderingene jeg ville ha og valgt de flisene jeg ville ha på badet kunne jeg slappe av litt hjemme før jeg dro tilbake på jobb igjen. Vi hadde grilling på jobben denne fredagen, så jeg dro ned litt tidlig for å både kunne kose meg med grillmat og ikke minst ha mulighet til å skravle med en del av kollegaene mine!

Jeg var ferdig etter siste tur klokka 17.23 denne kvelden, da gikk turen rett ut til Puttesund på Kjøkøy som jeg har vært en del ganger tidligere med bobilen! En utrolig fin plass, ikke noen tvil om det! Jeg har klart å få bobilen i vater på grusplassen der med å stå litt skeivt og med høyre framhjul oppå en liten sandhaug som lå der. Men den har blitt mindre og mindre, så det har ikke vært mye hjelp i denne lengre. Jeg prøvde meg først med en planke jeg fant, men det var for lite. Så da fant jeg frem en flat stein og kjørte oppå den isteden. Vipps, så hadde jeg bobilen i vater! Denne steinen kunne jeg jo bare rygge av og forlate når jeg skulle kjøre videre fra Puttesund senere. Siden jeg hadde spist grillmat i pausa mi på jobben denne dagen, hadde jeg egentlig regna med å bare ta meg noe brødmat fredag kveld. Men jeg hadde så sulten blitt jeg heiv kyllinglår og ostegrill i stekepanna og koste meg med potetsalat til! Jeg så filmen Out of Africa (1985).

Når jeg våknet lørdag hadde laveste temperatur inne vært 15,4 grader. Jeg hadde ikke hatt utetemperaturmåleren ute denne natta, men det var ikke i nærheten av så kjølig som det var når jeg var på ferie i Finnskogen. Jeg våknet forøvrig til strålende sol! Det var meldt veldig bra vær denne lørdagen! Det var forresten ikke tilfeldig at jeg hadde dratt til nettopp Puttesund denne helgen. Jeg hadde gjort en avtale om å ta turen inn i kanonbunkeren til nedre kanon her på Kjøkøy fort! Jeg hadde ikke vært inni denne bunkeren og sett 10,5 cm SKC/32 kanonen på Kjøkøy fort siden september 2016! Så når muligheten bød seg så ville jeg ikke la den muligheten gå fra meg. Nå var riktignok ikke dette før på søndag, så jeg var mildt sagt tidlig ute når jeg kom frem til Puttesund fredag kveld. Men jeg ville benytte muligheten til å ta en runde på Kjøkøy fort på lørdag først. Men jeg kommer til å skrive mer utdypende om dette i en egen artikkel.

Når jeg kom tilbake til bobilen ved Puttesund satt det en polakk, jeg antar at han var fra Polen ihvertfall, bilen hans hadde polske skilter, og fisket i vannkanten rett bortenfor bobilen. Det var utrolig bra vær, varmt og godt og det var over 30 grader inne i bobilen når jeg var tilbake etter flere timer. Jeg hadde derfor sidedøra på bobilen åpen ganske lenge for å holde temperaturen i sjakk. Det blir fort varmt hvis man ikke lufter nå sola står rett på. Det var utrolig fint og rett og slett makaløst vær, det er tross alt bare en uke til oktober! Jeg tok forøvrig ingen bilder av bobilen eller her ved Puttesund med kameraet fredag, men tok litt bilder når jeg kom tilbake fra Kjøkøy fort. Når jeg var i gang med å lage middag så ble det en ganske fin solnedgang, jeg valgte derfor å bare slå av gassblusset for å kunne ta litt bilder. Jeg kunne ikke vente til jeg var ferdig med å spise.

Jeg kunne ikke la denne muligheten til å få noen fine bilder av solnedgangen. Ingen elg i solnedgang riktignok, men en Pössl Roadcruiser i solnedgang. For ikke å snakke om Puttesundbrua! Jeg hadde med meg mitt Nikon D3S speilrefleks og startet med å ta bilder med Nikon 14-24 mm F2.8 først og så litt bilder med Nikon 24-70 mm F2.8 etterpå. Må si at jeg fikk noen ganske fine “sun stars” med disse to objektivene av solnedgangen! Man får også veldig god oversikt over Puttesund, plassen jeg står på med bobilen, Puttesund og området rundt når man går opp på den lille fjellknausen rett bak! Bruker man bare 24 mm på kameraet så må man opp dit for å få med seg hele Puttesundbrua, men med 14 mm er ikke det nødvendig. Men det er litt av en oversikt man får når man kommer bittelitt opp i høyden. Tror jeg med dette har tatt et av de aller fineste bildene av bobilen i solnedgang noen gang også! Det er ikke noen tvil om hvilket bilde som skal være det første bildet når jeg skriver dette!

Etterhvert som sola har gått ned bak trærne og Håholmen rusler jeg tilbake til bobilen igjen og slår på gassblusset for å få litt varme i maten min igjen. Jeg koste meg med det samme som dagen før. Det smakte fortreffelig etter en lang dag ute i frisk luft og strålende vær på Kjøkøy! Jeg tok bobillivet med ro resten av lørdagen i bobilen og så på serien Snabba Cash (2021) på Netflix. Serien har samme navn og er en fortsettelse av filmen med Joel Kinnaman i 2010. Det er forresten gledelig å se at det er planlagt en andre sesong av denne svenske serien! Det er alltid litt usikkert når den nye sesongen vil komme, men når det ble annonsert at sesong 2 ville komme i juni 2021 ble det opplyst at den skulle komme i løpet av 2022. Det ser jeg virkelig frem til!

Søndag våknet jeg som forventet til gråvær, men så lenge det er oppholdsvær er det fotovær for min del! Etter dusj og en frokost skulle jeg ut på en ny runde på Kjøkøy fort. Nå ble riktignok ikke planene helt som de var planlagt, men sånn er det noen ganger. Men det kommer jeg tilbake mer detaljert i neste artikkel om en omfattende runde på Kjøkøy fort! Jeg var ute på tur i ganske mange timer før jeg kom tilbake til bobilen litt før klokka 17.00. Jeg satt kamerabatteriet til Nikon D3S til lading etter å ha sikret meg en hel haug med bilder i det som viste seg å være helt strøkent fotovær! Skylaget sprakk litt opp og jeg fikk se litt blå himmel også. Med fantastiske skyer på himmelen! Sola titta faktisk frem på et tidspunkt også! Jeg hadde hatt en utrolig fin dag på Kjøkøy!

Jeg mekket meg litt velfortjent middag og vurderte litt frem og tilbake om jeg skulle bli her ved Puttesund frem til mandag morgen eller om jeg skulle ta turen inn til Fredrikstad. Hvis jeg ble her ved Puttesund måtte jeg stå opp ihvertfall 20 minutter tidligere for å komme meg på jobb. Jeg valgte å pakke sammen og dra inn til Fredrikstad, så kunne jeg sove litt lengre. Jeg dro fra Puttesund klokka 18.55 med 92% igjen på batteriet. Benyttet muligheten til å tømme toalettanken og gråvannstanken og fylle opp vanntanken og så kjørte jeg til Kongsten fort. Jeg benyttet også muligheten til å kaste det jeg hadde av søppel før jeg dro til Kongsten fort. Batteriet var forøvrig fulladet når jeg kom til Fredrikstadbrua. Jeg hadde hatt inntil 89 A lading under kjøringen.

                                                                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/07/tur-med-bobilen-til-puttesund/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.