Sommerferien i bobilen startet med to netter ved Puttesund

Sommerferien 2021 hadde ikke helt den oppladinga som jeg hadde håpet på. Tirsdag i uka før fikk jeg en melding fra helsenorge om at jeg hadde blitt kalt inn til første dose av Koronavaksine torsdag i den første uke av ferien min. Jeg hadde egentlig lyst til å ta en tur til Nord-Norge for tredje gang på like mange år, men var veldig skeptisk med veldig dårlige værvarsel for regionen. Hele langtidsvarselet så begredelig ut faktisk. Og på toppe nav det hele fikk jeg koronavaksine å forholde meg til i tillegg. Men jeg tok ikke sjansen på å si nei til timen for koronavaksine i frykt for at det kunne ta sin tid før jeg fikk en ny time. Men jeg måtte gå noen runder med meg selv først. Men jeg valgte å takke ja til vaksine og heller tilpasse meg. Da ble ihvertfall den første uka av sommerferien 2021 veldig lokal. For jeg så ingen grunn til å kjøre langt avgårde for så å måtte kjøre tilbake hjem igjen innen torsdag.

Det var heller ikke noen god opplading til ferien at Vy hadde bestemt seg for at de ville åpne fremdøra igjen og som verneombud så ble det mildt sagt litt å gjøre i den sammenheng. Så man kan mildt sagt si at jeg ikke fikk roet ned til ferien. Men jeg skal ikke gå så mye inn på akkurat det. Jeg hadde fått pakket med mye av det jeg skulle ha med meg på torsdag og har med meg mye av pikkpakket på jobb fredag morgen. Siden jeg hadde planlagt å dra hjemom etter jobb tok jeg ikke med meg fotoutstyret på morgenkvisten. I pausa fikk jeg henta bobilen, fylt opp vanntanken og spylt av litt pollen og sånn hos Østfold Autovask på Hafslund. Etter andre del kjører jeg innom Kiwi Grålum for å bunkre litt, kjøpte også med meg en sixpack med Tuborg pils denne gangen.

Hjemom for å hente resten. Jeg skal ha med meg Lowepro CompuTrekker AW fotoryggsekken med det fotoutstyret jeg bruker mest, men i tillegg skulle jeg ha med meg min Domke F2 for “litt ekstra” i tilfelle jeg trengte et kamerahus til eller noen andre objektiver. Får også tatt med meg litt godt drikke som jeg tenkte å kose meg med i ferien. Etterpå ble det en tur innom Clas Ohlson i Dikeveien for å kjøpe en Housegaard 2 kilo brannslukker i tillegg til den jeg har fra før og en ny Sandisk minnekortleser som leser både SD, CF og microSD. Årsaken til at jeg trengte en ny minnekortleser var fordi jeg hadde kjøpt meg et speilreflekskamera som brukte CF (Compact Flash) minnebrikker, det har jeg ikke hatt på mange år. Når jeg først var i Dikeveien ble det også en tur innom Jula for å kjøpe meg et nytt belte. Mitt gamle var i ferd med å gå i stykker, og jeg har god erfaring med at beltet ryker mens jeg er på tur, så nå tenkte jeg å være litt føre var.

Etterpå går turen ut til Puttesund på Kjøkøy. Jeg prøvde først å rigge meg på plass oppe ved stillingen i svingen på vei opp til parkeringsplassen til Kjøkøy fort, men klarte ikke å få bobilen i vater der, så jeg ga opp og kjørte ned til Puttesund isteden. Der havnet jeg på skrå for å få bobilen i vater. Det blåser litt, 8 sekundmeter med vind og med 15-16 sekundmeter i kasta. Det er grått og overskyet, men nå skulle jeg få roet ned og laga meg litt middag. Det ble grillribbe av kam, bacongrill, grill potetsalat og cherrytomater. Og koser meg med bare Cola fredag kveld! Jeg så filmen Blinded by the Light (2019).

Lørdag våknet jeg til strålende vær og det var meldt 20-22 grader i løpet av dagen! Snakk om knallvær som åpning av ferien! Jeg pusler litt i bobilen før jeg fikk smurt meg rikelig med solkrem før jeg gikk bort til den lille brygga og så litt på båtlivet. Jeg hadde med meg kikkerten også! Etter en liten stund ruslet jeg tilbake til bobilen og åpnet bodelsdøra og fikk dratt igjen myggnettingen. Tok frem en campingstol og det lille bordet. Fantastisk vær å sitte ute i sola i! Det var veldig behagelig, merket ikke sola i det hele tatt på grunn av litt vind. Men det kan også være veldig farlig, for man merker ikke at man blir solbrent. Derfor tok jeg en ny runde med solkremen, denne gangen smurte jeg også beina. Det blåste litt friskt så jeg lagde middagen inne i bobilen og satt inne og spiste. Men så var det ut og nyte sola igjen! Det er vel unødvendig å si at det smakte med iskald Tuborg i varmen?

Etterhvert kom det noen bort til meg og spurte om det var mulig å campe her, jeg sa “ja” og da sa de “da tror jeg vi gjør det”. Og så var det opplest og vedtatt. Det jeg ikke visste var at de hadde kommet med en eldre Volkswagen folkevognbuss. Utrolig stilig, så den måtte jeg benytte anledningen til å ta noen bilder av når de var ute og gikk seg en tur. Men selv om jeg ikke hadde sett hva de kom kjørende med, siden jeg satt foran bobilen på motsatt side av de, så var det ikke så vanskelig å høre at det var en eldre Volkswagen av et eller annet slag. Det er ganske karakteristisk lyd i disse bilene! Selve folkevognbussen så ut til å være restaurert og veldig fin, innredningen var nok litt enkel, for de slo opp et telt utenfor når de skulle gå og legge seg for kvelden.

Etterhvert som det ble litt kjøligere på kvelden trakk jeg inn i bobilen igjen, da hadde jeg sittet ute fra ca klokka 15.00 til 20.30. Men jeg hadde fortsatt bodelsdøra åpen for å holde temperaturen inne nede! Det var veldig mye liv på vannet denne lørdagen den andre helgen i juni! Litt senere kom det også en Volkswagen Caddy varebil som også valgte å overnatte her ved Puttesund den andre natta i årets sommerferie! Både med den bobilen jeg har nå og min gamle bobil, var jeg som regel den minste bobilen på “campen” når jeg stod sammen med noen andre. Men nå var jeg vel uten tvil den største bobilen på brygga ved Puttesund. Det er som regel ikke så store bobilene som tar turen ned hit. Jeg så filmene The Fisherman’s Diary (2020) og Good Boys (2019).

Søndag våknet jeg til litt kjøligere vær, 18-19 grader og en del vind. Jeg hadde bodelsdøra åpen en stund, men temperaturen inne falt ganske fort. Jeg lukket den når jeg var nede i 19,1 grader inne. Temperaturen steg ganske fort igjen etter det. Jeg tok livet med ro og hadde en stille og rolig dag i bobilen søndag. Volkswagen Caddy’en hadde forsvunnet før jeg stod opp og den gamle Volkswagen folkevognbussen kjørte rett før jeg dusjet. Så da var jeg alene igjen. Det var meldt mye dårligere vær mandag, mye regn og og vindkast opp mot 22 sekundmeter. Da var jeg ikke så veldig gira på å stå her ute ved havet på Kjøkøy. Jeg dro fra Puttesund klokka 15.09 og sørget for å tømme gråvannet, toalettanken, fylle opp vanntanken og spyle av bobilen litt igjen på vei til litt mer le for vær og vind.

                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/18/sommerferien-i-bobilen-startet-med-to-netter-ved-puttesund/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.