Tur med bobilen til Sørlandet startet med to netter ved Merkebekk brygge

Den andre uka i mai startet turen min til sørlandet etter jobb på onsdagen allerede. Med “himmelspretten” på torsdag, hadde jeg tatt fri fredag, hele uka etter og kunne være på tur til og med andre pinsedag på mandag. Med dette fikk jeg ikke mindre enn 12 netter på tur i bobilen! Siden jeg valgte å være hjemme etter siste tur måtte jeg en tur innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å få fylt opp gassflaskene mine og fikk plass til 18,10 liter. Var også innom Esso Østfoldhallen for å etterfylle litt luft i sommerdekkene som jeg hadde fått lagt på på mandag og fylt opp vanntanken. Jeg fikk ikke handlet eller noe sånt. En vask av bobilen, en tur hjem med jobbryggsekk/klær og Kiwi for å handle ble gjort etter jobb. Men da var jeg klar for avreise fra Kiwi Grålum klokka 19.25 onsdag kveld.

Jeg vurderte to steder å starte denne turen, Steinbrygga, Borre og Merkebekk brygge i Drangedal. Jeg valgte å kjøre mot Merkebekk brygge. Etter at jeg kjøpte min Pössl Roadcruiser som er 6,36 meter lang må jeg innrømme at jeg synes det har blitt svinedyrt å ta Moss-Horten ferga. Jeg valgte derfor å kjøre igjennom Oslofjordtunellen før jeg dro sydover på E18. Det var kø på E18 ved Drammen. God trafikk sydover på E18, sinnssykt kø på et tidspunkt. Trodde først at det var en trafikkulykke da jeg så sykebiler, men det viste seg å bare være en av løpene i en tunell som var stengt. Køen løste seg opp og trafikken gikk normalt etter det. Litt før Larvik mener jeg at det var. Kom frem til Merkebekk brygge og dro i håndbrekket klokka 23.22. Det stod en bobil lengst fremme på plassen, en helintegrert Hymer med hydrauliske støttebein. Jeg stod litt lengre bak enn sist, fant en plass til slutt hvor jeg stod nesten helt i vater begge veier.

Det kom en annen bobil like etter meg som parkerte litt bak meg, en Frankia. Det ble et enkelt måltid onsdag kveld med bacongrill i pølsebrød bare. Chattet litt på Messenger og drakk litt Cola og tok meg en liten “knert” med Calvados før jeg gikk og la meg. Torsdag våknet jeg til lettskyet vær, sola var fremme og bra lading fra solcellepanelet. Fantastisk utsikt å våkne til og ikke minst fuglekvitter! Bobilen som kom rett etter meg hadde dratt før jeg stod opp. Jeg sitter ute i sola i campingstolen og har det lille bordet ute. Men det er ikke så lenge jeg sitter i sola før jeg trekker inn i skyggen av bobilen. Det blir varmt og jeg er redd for å bli solbrent. Jeg sitter faktisk ute og nyter maiværet frem til ca 20.30 på kvelden! Middagen ble tilberedt på grillen ute, men jeg valgte å spise den inne, og så var det rett ut i sola igjen! Jeg grillet grillribbe av kam og asiatiske bbq pølser med potetsalat og cherrytomater til! Smakte fortreffelig! Det var 22 grader på det meste ifølge yr!

Siden jeg kom frem til Merkebekk brygge såpass sent på onsdag, var det ikke noen tvil om at jeg skulle bli to netter på samme sted! Været var makaløst og jeg hadde lyst til å nyte hvert eneste minutt av den her på bryggekanten i Drangedal! Det hadde kommet en bobil som hadde parkert helt nede ved vannet et stykke bak meg. Dama var ute og lufta bikkja og var interessert i å slå av en liten prat, så det gjorde vi. Pratet om bobiler, om jeg var fornøyd med den jeg hadde, de hadde kjøpt året før, det var litt av et rush for å sikre seg en bobil det året. Det ble litt kjølig så fort sola gikk ned, så da trakk jeg inn i bobilen. Rett før jeg trakk inn i bobilen valgte bobilen lengre bak å fyre opp sin Solo stove bålpanne. De satt ute og koste seg rundt bålpanna ganske lenge utover kvelden.

Jeg så filmen Love and Monsters (2020). Jeg lyttet til albumet “Hell Unleashed” med Evile etter filmen. Må si at albumet vokser på meg. Jeg hadde ikke noe hastverk med å komme meg avgårde fredag, men fikk spist frokost, dusjet og spist lunsj før jeg valgte å kjøre fra Merkebekk brygge klokka 13.38. Turen gikk videre sydover.

                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/09/tur-med-bobilen-til-sorlandet-startet-med-to-netter-ved-markebekk-brygge/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.