En natt ved Merkebekk brygge i Drangedal med bobilen

På vei fra Svennevig bru tar jeg turen innom Cirkle K Grimstad for å tømme og fylle det som fylles og tømmes kan. Deretter en tur innom UnoX Nedenes for å fylle diesel til 10,29 kroner literen og Kiwi Nedenes for å fylle opp kjøleskapet og fryseren i bobilen. Glemmer nesten at jeg hadde tenkt til å fylle opp den tomme gassflaska på veien, men får en liten påminnelse i forbindelse med en omkjøring på E18 ved Arendal. Jeg får derfor tatt en tur innom LPG Arendal allikevel. Jeg hadde lest at de hadde hyggelige priser på å fylle opp gassflasker. Så når man først var forbi, så var det jo greit å benytte muligheten, ikke sant? 179 kroner for å fylle opp ei 10 kilo gassflaske er faktisk 100 kroner billigere enn hva jeg betaler for å bytte gassflaske på automaten jeg pleier å bruke hjemme.

Når jeg dro fra Svennevig bru hadde jeg sett for meg et sted jeg fant i en app, Merkebekk brygge. Det så ut som en veldig fin plass. Fra LPG Arendal kjørte jeg vel i 1 time og 15 minutter før jeg var fremme ved Merkebekk brygge i Drangedal. En avstikker fra E18 rundt Kragerø på ca 10 minutter. Det stod en bobil der fra før, en Pössl bybobil. Litt foran står det en bil med en kajakk på taket. Men den kjører etter kort stund, så da rigger jeg meg på plass der. Der står jeg også i vater med bobilen uten å bruke nivåklosser. Perfekt! Det er forøvrig en sjøsettingsrampe for båter her også, så det er litt aktivitet av den typen i løpet av fredagen. Det er også en som sjøsetter en vannscooter og forsvinner i høy fart. Det var godt å få i seg litt lunsj og så tar jeg litt bilder. Her må jeg si at det var utrolig fint! Det var jo også utrolig flott vær da!

Her var det såpass fint at jeg tenker raskt at her kunne jeg tenke meg å tilbringe to netter. Det er også såpass varmt at jeg har både taklukene og bodelsdøra åpne! Men selvfølgelig med myggnettingen eller myggdøra for slik at man slipper å få en masse insekter inn i bobilen! Det er tross alt fredag i slutten av mai, og med dette været, så er det ikke så rart at det er litt aktivitet her i løpet av dagen! Men det forstyrrer ikke meg. Jeg har det som plommen i egget og utpå kvelden blir det til at jeg skal se litt film! Jeg ser filmene Need For Speed (2014) og Bølgen (2015)! Litt over klokka 22 på kvelden får jeg også en utrolig fin solnedgang! Det er ikke så ofte når det er såpass bra vær. Men heldigvis hadde det kommet litt skyer helt ned mot horisonten som fikk solnedgangen til å bli fargerik og fin og ikke minst gi mye mer mønster og struktur enn når det kun er blå himmel! Da måtte jeg selvfølgelig ut for å ta litt bilder av dette!

Men jeg gikk på en liten “smell” når jeg skulle se film i bobilen denne kvelden. For å få litt mer “fart” i lyden bruker jeg hodetelefonene mine fra NAD. Det er litt spinkel lyd fra bare TV’en, men slik er det jo ofte uansett hvor dyr TV man har kjøpt seg. Det virket som den ene kanalen/høyttaleren hadde tatt kvelden. Men etter å ha testet litt, så var det nok heller kabelen/forbindelsen mellom høyre og venstre det var brudd i. Mine hodetelefoner hadde en jack-inngang i hver “klokke”, men det var bare nødvendig å koble til en av dem, og man kunne velge hvilken side man brukte. Og det var på den siden jeg koblet til jack-pluggen som hele tiden hadde lyd, og ikke den andre. Å sitte og se film med lyd på bare den ene siden er jo rimelig håpløst. Jeg koblet derfor opp en bluetooth-høyttaler jeg har i bobilen fra Sony for å få litt bedre lyd.

Jeg lurte derfor litt på hva jeg skulle gjøre dagen etter. Skulle jeg fortsette med bluetooth-høyttaler-lyd, bare TV-lyd eller skulle jeg kjøre til en eller annen butikk for å få kjøpt noe midlertidig, for å få reparert de jeg hadde eller rett og slett kjøpe noe nytt mer permanent? Men det valget var bare å skyve frem til morgendagen. Ikke noe jeg fikk gjort fra eller til fredag kveld uansett. Det ble etterhvert natta og på tide å komme seg i seng. Når jeg gikk til sengs klokka 01.15 natt til lørdag var det 89% igjen på batteriet. Dagen etter våknet jeg med 89% på batteriet igjen, ikke fordi jeg ikke hadde brukt noe strøm i løpet av natta, men rett og slett fordi solcellepanelet hadde ladet litt innen jeg våknet.

Kvelden før hadde det parkert noen biler rett foran bobilen og i løpet av morgenkvisten hadde det også parkert noen rett bak bobilen. Det var ikke mye klaring igjen må jeg innrømme. Men etter å fått tatt en dusj og spist frokost bestemte jeg meg for å forlate Merkebekk brygge bare etter en natt. Hadde det ikke vært for at hodetelefonene mine hadde gått i stykker, så hadde jeg blitt en natt til. Uten tvil. Men jeg ville gjerne få fikset noe nytt slik at jeg kunne få bedre lyd både til filmtitting og ikke minst når jeg ville lytte til musikk. Selv om jeg egentlig følte meg parkert inne her med både biler foran og bak, klarte jeg etter å kjørt frem og tilbake med maks rattutslag et par ganger å komme meg ut. Batteriet var på 96% når jeg dro fra Merkebekk brygge.

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

To netter ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (02.12.20)
Tur til Møvikknatten og Møvik fort i Kristiansand med bobilen (01.12.20)
En natt ved Bukkesteinstunnelen i Lyngdal med bobilen (29.11.20)
Tur til Varnes fort med bobilen (26.11.20)
En natt ved Haviksanden med bobilen (23.11.20)
Tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (22.11.20)
Tur til Lista fyr med bobilen (22.11.20)
To netter på Brekneholmen i Borhaug havn med bobilen (19.11.20)
En liten tur til Lindesnes fyr med bobilen (19.11.20)
To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (16.11.20)
Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/12/05/en-natt-ved-merkebekk-brygge-i-drangedal-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.