To netter ved Sæbyvannet i Svinndal avslutter bobilturen til Sørlandet

Etter å ha kommet meg ut fra å ha blitt parkert inne ved Merkebekk brygge, hadde jeg et valg å ta når jeg skulle kjøre videre. Siden jeg valgte å reise videre så hadde jeg først og fremst tatt valget at jeg skulle fikse hodetelefonene på et eller annet vis. At jeg ikke tok en natt til ved Merkebekk brygge, med andre ord. Skulle jeg stikke en tur innom Clas Ohlson og kjøpe Koss hodetelefoner til 299 kroner, som jeg forøvrig har liggende hjemme, eller skulle jeg ta en tur til Hi-Fi Klubben i Skien for å finne på noe bedre? Avdelingen de hadde i Porsgrunn hadde visst blitt lagt ned. Jeg valgte å droppe Clas Ohlson og kjørte derfor heller til Hi-Fi Klubben i Skien. Først ville jeg selvfølgelig reklamere på de NAD VISO HP50 hodetelefonene jeg hadde og se hva de kunne komme med for av løsning.

Hi-Fi Klubben

Hos Hi-Fi Klubben i Skien var jeg i løpet av 43 minutter. Inn i butikken og forklare hva som var feil. Det var fortsatt garanti på hodetelefonene, så det ville ikke være noe problem å få dem reparert. Men da ville jeg uansett vært uten “godlyd” på resten av denne turen. Hvis jeg leverte inn hodetelefonene til reparasjon her i Skien, så ville dem også måtte hentes i Skien. Det var mildt sagt litt upraktisk. Så da foreslo jeg følgende: Det er jo en verdi og en kostnad å sende hodetelefonene til reparasjon og reparere dem. Kan jeg ikke heller få avslag på et nytt produkt, så har jeg noe jeg kan bruke nå i helgen? Det var overhodet ikke noe problem, så da var det bare å finne noe jeg kunne tenke meg. Og det som regel ikke noe stort problem i butikkene til Hi-Fi Klubben. Jeg hadde en lengre tid hatt lyst på Denon sine AH-MM400, men de er det færre og færre av butikkene som har inne. Ikke fordi de har gått ut av produksjon, men at etterspørselen etter hodetelefoner med ledning har mer eller mindre “forsvunnet”. Ihvertfall når det kommer til hodetelefoner som skal brukes på farten.

I tillegg hadde DALI kommet med noen nye hodetelefoner som jeg syntes virket interessante. Men samtidig så kostet både hodetelefonene fra Denon og de fra DALI litt mer enn jeg var villig til å bruke på nye hodetelefoner her og nå. Denon sine regnet jeg med var bankers når det kommer til lyden, men DALI sine måtte jeg selvfølgelig prøvelytte først. Fordelen med de fra DALI var jo selvfølgelig at de var trådløse. Jeg har egentlig ikke sett på det som noe stort problem at hodetelefonene mine har hatt ledning, men hadde selvfølgelig vært litt praktisk også. Siden jeg på forhånd hadde sjekket ut mulighetene og hva som var tilgjengelig på forhånd, hadde jeg også sett at Argon sine Soul2 var priset hyggelig til 998 kroner. Jeg mener at de kostet rundt 1500 kroner når de ble lansert. Jeg hadde selvfølgelig sjekket på forhånd at de faktisk hadde dem inne.

Jeg har selvfølgelig litt musikk på telefonen, så jeg får testet dem ut først. Starter først til å lytte til Black Sabbath sitt album “13” før jeg går over til å lytte til litt Ugress. Jeg rusler litt rundt i butikken mens jeg lytter til musikk. Synes disse låter veldig bra. Jeg rusler tilbake til disken og han er nysgjerrig på hvordan jeg syntes de låt. De vil jeg gjerne ha, sa jeg. Jeg kunne få dem for 600,- kroner og det syntes jeg var innafor. Når kommer tilbake med en eske med Argon Soul2 viser det seg at plasten har blitt sprettet, at de har blitt åpnet av en eller annen grunn. Men alt ser tipp-topp ut. Hvis det er OK for meg, så kan jeg få disse for 500, eller han kan hente en eske som plasten ikke er sprettet på. Men jeg velger å ta de til 500 kroner. Da må jeg si at jeg slapp billig unna. Jeg fikk lov til å beholde hodetelefonkabelen som fulgte med mine NAD hodetelefoner, kjekt å ha i reserve som jeg sa. Jeg betalte 498,- kroner for de nye hodetelefonene, og det er bare 198,- kroner mer enn hva jeg hadde måttet gi for Koss sine Porta Pro. Må si meg fornøyd med denne deal’en. Dette er også mine første trådløse hodetelefoner. Det blir gøy å teste fremover!

Når jeg skal kjøre fra Hi-Fi Klubben så prøver jeg å finne et sted jeg kan overnatte, finner et sted ved Laksesjø som fint kunne brukes til fricamping. Det skulle bare ta 25 minutter å kjøre dit. Tenkte at det var verdt et forsøk. Men siden det var pinse, så var det jo en viss fare for at det var noen andre som var ute og luftet bobilene sine også. Når jeg kommer frem står det allerede 3-4 bobiler der, og jeg anser det som fullt og for trangt og velger derfor bare å kjøre videre. Men stopper langs veien for å se på andre muligheter. Tenker først på Steinbrygga i Borre, men regner med at det ville være en del trafikk der siden det er pinse. Jeg sikter meg derfor inn på Sæbyvannet i Svinndal, der avslutta jeg faktisk min forrige ferietur i mai. Da vil jeg uten tvil ha en ekstremt kort siste etappe hjemover.

Sæbyvannet

Totalt bruker jeg to timer å kjøre fra Hi-Fi Klubben til fergekaia i Horten. Men det ble jo da med en liten “omvei” via Laksesjø. Jeg var på kaia klokka 15 og la avgårde fra kai allerede klokka 15.15 med Bastø IV. Jeg var fremme ved Sæbyvannet i Svinndal klokka 16.15 og da står det noen borte ved “tårnet” eller “plattformen” til Østfold Modellbåtklubb og fisker. Jeg rygger meg på plass der jeg stod sist, der får jeg bobilen i vater uten å bruke nivåklossene. Første gangen jeg var her stod jeg litt nærmere vannet, men da måtte jeg bruke nivåklosser på høyre side av bobilen. Når jeg står slik som dette så står jeg litt nærmere veien. Men det har jeg ikke opplevd som noe problem. Jeg lager meg etterhvert middag og roer helt ned. Etterhvert kommer det en liten Mercedes “pungrotte” (varebil, pizzaracer, hjemmehelpsracer) og det velter ut 5 polakker, 4 av dem med hver sin fiskestang. Sjåføren er den eneste som ikke skal fiske. De er her en god stund, er ganske høylytte, drikker øl og koser seg. Etterhvert står de ikke så langt unna der jeg står med bobilen og røyker. Jeg merker lukta før jeg ser det. På det tidspunktet har jeg både bodelsdøra, vinduene og taklukene åpne. Jeg lukker vinduene og bodelsdøra for å slippe å få røyklukta inn i bobilen. Om de legger merke til dette vet jeg ikke, men de velger å gå lengre inn mot “odden” og er der resten av kvelden.

Det er bare sjåføren som blir igjen og han sitter litt bortenfor bobilen mot vannet. Plutselig kommer en av dem gående i bare badebukse/speedo og går bort til bilen for å hente mer øl. Utpå kvelden drar de og det blir stille og rolig her ved Sæbyvannet. Da var det bare to biler igjen på plassen i tillegg til meg. Jeg regner med at det camper i telt eller noe sånt i nærheten. Jeg så litt film i løpet av kvelden, spent på å få teste de nye hodetelefonene for første gang. Jeg ser derfor filmene om Avdeling Q, Kvinnen i buret (2013), Fasandreperne (2014) og Flaskepost fra P (2016). Det finnes forøvrig en fjerde film også, Journal 64 (2018), men den er ikke tilgjengelig på Netflix enda. Må si at dette var veldig bra filmer, nå er jeg jo veldig glad i politikrim også da. Ellers må jeg si at Argon Soul2 (trådløse) hodetelefonene skuffet overhodet ikke! Først og fremst veldig uvant å ikke ha en ledning koblet til. Tenkte stadig at jeg måtte passe på den hvis jeg skulle gjøre et eller annet, men den var jo ikke der. Fantomsmerter? Men de forsvinner nok etterhvert.

Batteriet var på 87% når jeg gikk og la meg klokka 02.05. Søndag våknet jeg med 85% på batteriet. De to bilene som stod igjen på plassen kvelden før var borte, men det hadde dukket opp noen nye. Oppe og dusjer, og mens jeg sitter og spiser frokost i bobilen med bodelsdøra åpen, kommer det en varebil med to polakker med en oppblåsbar Zodiac baki. De parkerer rett utenfor der jeg står. Det er plenty med plass på plassen, så det hadde ikke vært nødvendig å parkere rett foran meg. Om de ikke tenkte seg om eller om de bare ga faen, vet jeg jo selvfølgelig ikke. Etter en liten stund rusler jeg meg en tur for å ta litt bilder. Så sveiver jeg ut markisa for aller første gang. Ihvertfall aller første gang som jeg har planer om å ha den ute for å kunne sitte i skyggen. Jeg hadde sveivet den ut for aller første gang etter at jeg overtok bobilen den 6. september 2018 ved Fergeleiet friluftsområde ved Dillingøya på forrige ferietur. Men det var bare for å teste at alt fungerte som det skulle.

Men nå er markisa ute, bord og stol ute og jeg sitter og koser meg i skyggen under markisa. Det er 25-26 grader i skyggen og spiste lunsj her ute også. Jeg var bare inne i bobilen for å smøre meg lunsj for så å spise den ute. Jeg sitter også å noterer litt fra turen for å ha som hjelp når jeg omsider ender opp med å skrive om turen. Jeg vet jo aldri når det kommer til å skje. Og man kan trygt si at det har tatt sin tid. I skrivende stund skriver jeg om 31. mai og datoen nå er 5. desember. Da er det greit å ha litt notater å lene seg på. I tillegg til har jeg selvfølgelig bilder, tidslinja på Google maps og det jeg legger ut på Twitter fortløpende på turene mine. Resten tar jeg på husk. Skyggen fra markisa blir forresten bare mindre og mindre etterhvert som sola blir lavere og lavere. Jeg justerer ned markisa så langt det er mulig og må også flytte litt på meg iløpet av dagen. Batteriet er forresten fulladet klokka 13.05 på formiddagen. For å være på den sikre siden blir det til at jeg smører meg med litt solfaktor (50) også. Jeg har veldig lett for å bli solbrent (rød).

Jeg sitter ute og koser meg hele dagen! Fantastisk vær, varmt og godt og fin utsikt i tillegg! Ved 19-tiden på kvelden tar jeg meg en utepils, har med meg de siste boksene med Newcastle Brown Ale på denne turen! Det smakte rett og slett fantastisk! Jeg trekker etterhvert inn i bobilen og ser filmene Olympus Has Fallen (2013) og London Has Fallen (2016). Jeg er ute og tar bilder av solnedgangen mellom disse to filmene! Og jeg må si at det var utrolig fint og vakkert her da! Markisa er fortsatt ute, det samme med bordet og stolen. Men jeg var inne i bobilen for å se film. Etterpå sveiver jeg inn markisa og pakker sammen “utecampen” og fortsetter kvelden inne i bobilen! Siden det er såpass fint her og jeg nå er så nærme hjemme, så jeg ikke noen grunn til å finne noen annet sted stå den siste natten. Derfor ble det å avslutte denne turen med to netter ved Sæbyvannet i Svinndal!

Vansjø

Batteriet var på 88% når jeg la meg klokka 00.55 og på 84% når jeg våknet mandag i pinsa. Jeg dusjet og spiste frokost og hadde lyst til å kjøre til et annet sted og tilbringe de siste timene av denne turen. Batteriet var på 90% når jeg dro fra Sæbyvannet klokka 11.12. Men jeg kjørte ikke veldig langt, bare 11,8 kilometer til Vansjø som jeg startet den forrige ferieturen i mai. Strålende vær, litt aktivitet borte ved båtplassen, men på denne lille grusplassen som jeg nå har brukt to ganger, bare hatt en natt her riktignok, var jeg alene. Stedet heter Borgebunn ved Vansjø. Jeg rigger meg på plass med markisa, bord og stol ute og koser meg i varmen! Etterhvert er det dags for middag og den lager jeg inne, men jeg spiser ute med 28 grader i skyggen! Helt makaløs avslutning på denne maituren må jeg si!

Etter å ha vært ved Borgebunn, Vansjø i noen timer søndag, var det på tide å tenke på refrenget. Det blir derfor en tur innom Perry & Williams for å bruke deres tømmestasjon før jeg kjører hjem til foreldrene mine for å parkere bobilen. Får over alt “pikkpakket” over i bilen og så ble det en del timer på verandaen sammen med foreldrene mine. Jeg blir der såpass lenge at pappa rekker en sykkeltur sammen med min bror før jeg velger å reise hjem. Der skal alt sammen opp fra bilen i garasjen til leiligheten i fjerde etasje. Jeg lar en bagg ligge igjen, det er ikke så viktig å få den opp nå. På vei til foreldrene mine får jeg forresten fylt opp dieseltanken til 11,49 hos UnoX.

Atter igjen må jeg si at jeg har hatt en utrolig fin tur med bobilen! Utrolig godt å komme i gang for fullt igjen etter Koronanedstengingen i mars og april. På denne turen tilbakela jeg 1.138,7 kilometer, hadde en gjennomsnittshastighet på 52 km/t og satt og kjørte bobilen i 21 timer og 52 minutter. Dieselforbruket var på 0,84 liter per mil i snitt og jeg hadde et forbruk på 10,1 kilo gass som er et snitt på 0,84 kilo per døgn. Kjenner jeg meg rett, så er det ikke lenge til neste gang bobilen er på veien igjen!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En natt ved Merkebekk brygge i Drangedal med bobilen (05.12.20)
To netter ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (02.12.20)
Tur til Møvikknatten og Møvik fort i Kristiansand med bobilen (01.12.20)
En natt ved Bukkesteinstunnelen i Lyngdal med bobilen (29.11.20)
Tur til Varnes fort med bobilen (26.11.20)
En natt ved Haviksanden med bobilen (23.11.20)
Tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (22.11.20)
Tur til Lista fyr med bobilen (22.11.20)
To netter på Brekneholmen i Borhaug havn med bobilen (19.11.20)
En liten tur til Lindesnes fyr med bobilen (19.11.20)
To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (16.11.20)
Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                                                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/12/06/to-netter-ved-sabyvannet-i-svinndal-avslutter-bobilturen-til-sorlandet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.