En natt ved Fergeleiet friluftsområde, Dillingøya med bobilen

Når jeg dro videre fra Bekkestranda var ikke planen å kjøre så veldig langt, men det ble ikke helt etter planen. Men sånn er det jo noen ganger. Nå var det kanskje litt optimistisk, men jeg håpte at et sted jeg hadde vært en tur innom tidligere på Hurum kanskje hadde fått litt bedre mobildekning siden sist, og at det skulle være mulig å ta en natt der. Eller at jeg i det værste fall skulle komme meg igjennom en ettermiddag, kveld og natt uten mobildekning. Det går jo selvfølgelig litt på innstilling. Første gangen jeg kjøre til Røskestadvannet midt på Hurum var når jeg var på min andre tur med bobilen i september 2018. Først en tur med ferga over fra Svelvik til Verket på Hurum og en tur innom Kiwi Klokkarstua for å handle litt.

Når jeg var ved Røskestadvannet sist, kom jeg kjørende fra øst, nå kom jeg fra vest og det var ca 6,5 kilometer å kjøre på smale grusveier. Årsaken til at jeg ikke ble stående ved Røskestadvannet på min andre tur med bobilen, var fordi det var var null mobildekning der. Og det var jeg overhodet ikke forberedt på. Derfor ble det til at jeg heller kjørte ned til Storsand, helt nede ved Oslofjorden ved båthavna. Etter 1,5 år håpte jeg at det kanskje hadde blitt litt bedre mobildekning her. Det er jo lov å håpe? Etter å humpet frem på dårlige grusveier i ca 6,5 kilometer kom jeg dessverre frem til like dårlig mobildekning ved Røskestadvannet. I beste fall var det EDGE, og det fungerer jo greit til å sende sms, men der stopper det også. Men det var unntaksvis at jeg hadde kontakt med EDGE. Selv om jeg på forhånd var forberedt på at det fortsatt kunne være null mobildekning her, så hadde jeg prøvd å overtale meg selv til at dette takler jeg. Jeg må ikke ha mobildekning og dermed ha tilgang til internett. Men holdt jeg ut?

Jeg gjorde ikke det vet du. Jeg var ved Røskestadvannet en time før jeg feiget ut, om du vil. Jeg klarer liksom ikke helt å slå meg helt til ro uten mobildekning. Snodig det der, det er utrolig hvor avhengig man blir av å være online hele tiden. Men må prøve å få det til en gang. Hvor vanskelig kan det være? Vanskelig nok tydeligvis. Planen var da å kjøre til Storsand, slik jeg gjorde sist. Her er det både topp mobildekning og DAB-dekning. Sistnevnte kan jeg fint leve uten, da streamer jeg bare litt musikk til en bluetooth-høyttaler jeg har. Men helt uten mobildekning har vist seg å være en større utfordring enn jeg har taklet hittil. Men her hadde noen satt opp et håndskrevet/malt skilt hvor det stod “PARKERING FORBUDT FOR BOBILER”, også på engelsk. Så da var det ikke mulig å stå parkert her lengre, men jeg rakk å ta turen hit to ganger før skiltet dukket opp. Nå kan det selvfølgelig være at det vil bli tatt ned etterhvert. Men sannsynligheten for det er vel forsvinnende liten.

Så da måtte jeg lete meg frem til et annet sted jeg kunne kjøre til. Valget falt på Fergeleiet friluftsområde ved Vansjø / Dillingøya i Moss. Jeg ante egentlig veldig lite om stedet. Jeg hadde bare sett det merket av på kartet til Bobilguiden i Google maps. Men jeg tok sjansen på at dette kunne være et sted jeg kunne bruke. Det var faktisk først når jeg kom frem til denne lille plassen ved Vansjø at jeg tok frem Bobilguiden for å se hvordan stedet faktisk så ut. Nå var jeg jo allerede på plass på Fergeleiet friluftsområde, så jeg visste jo hvordan det så ut. Men det var litt interessant å se hvordan stedet hadde blitt presentert i Bobilguiden for Østlandet og Sørlandet. For meg virker det som dette er et hytteområde, det er en grusvei frem til stedet og det er ikke så veldig stor biltrafikk her. Jeg må si jeg liker stedet ganske godt, det er lite og det ligger rett ved vannet. Fergeleiet er ikke i bruk lengre så det er ikke noen fare for at man står i veien for noen. Men siden jeg ikke hadde vært der før, ante jeg ikke hvor stor trafikk det eventuelt var der. Men jeg fikk rigget meg på plass og fant en plass som jeg fikk bobilen i vater uten å måtte ty til nivåklossene.

Tvers over Vansjø ligger Viken hotell, her er det litt aktivitet. Det er også litt båtaktivitet forbi her. Her synes jeg faktisk at det var såpass fint at jeg så for meg å kanskje avslutte ferien her, altså ta de to siste nettene. Etter litt mat og litt film i bobilen ble jeg faktisk for tredje kvelden på rad vitne til en utrolig fin solnedgang! Som man ser av bildene jeg tok her ved Fergeleiet friluftsområde, så har jeg vært ute med kameraet flere ganger. Nesten med en gang jeg kom, rett før solnedgang og litt etter solnedgang. Fargene og himmelen endrer seg ganske dramatisk i løpet av disse tre tidene på ettermiddagen og kvelden! Filmene jeg så i bobilen denne ettermiddagen og kvelden var Good Will Hunting (1997), The Score (2001) og The Impossible (2012). Må si at det er utrolig kult at jeg fant en løsning på hvordan jeg kunne laste ned en masse filmer på forhånd i Netflix på min iPad og se på disse via en HDMI-kabel til TV’en i bobilen uten å bruke noe mobildata på det!

Jeg bestemmer meg mer eller mindre for at jeg kom til å ta en natt til her ved Dillingøya i Moss! Det er fint, det er ved vannet, det er stille og rolig og jeg har det egentlig som plommen i egget! Etter å sett film hele kvelden, foruten turene ut for å ta litt bilder, så kryper jeg til sengs klokka 01.35 på natta og da er batteriet på 86%. Når jeg våkner er batteriet på 78%. Det er ganske god lading fra solcellepanelet med opp mot 4,7A lading. Men siden jeg har trær rundt meg, så tar det ikke så lang tid før jeg får litt skygge på solcellepanelet og ladingen reduseres til bare 0,8A. Klokka 12.48 er batteriet på 88%. Blir jeg en natt til? Følg med!

Mer om turen med bobilen til Sør- og Østlandet her:

En natt ved Bekkestranda med bobilen (21.09.20)
En natt ved Gartekilen utenfor Risør med bobilen (17.09.20)
En natt ved Storesand, Fevik med bobilen (17.09.20)
En tur til Sandvigen festning med bobilen (10.09.20)
En natt ved Svennevig bru, Lillesand med bobilen (10.09.20)
En tur til Kalvøysund festning med bobilen (09.09.20)
En natt ved Ringshaugstranda med bobilen (08.09.20)
En natt ved Steinbrygga i Borre med bobilen (07.09.20)
En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)
En natt ved Bjerkøya med bobilen (02.09.20)
Tur med bobilen til Sør- og Østlandet – første natt ved Vansjø (01.09.20)

                                                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/22/en-natt-ved-fergeleiet-friluftsomrade-dillingoya-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.