En natt ved Enningdalen med bobilen

Det ble en tur innom tømmestasjonen i Halden for å tømme og fylle før jeg kjørte til Ystehede. Men der hadde det dukka opp et camping forbudt-skilt siden jeg var der sist i mars 2021. Riktignok tidsbestemt som andre steder i Halden som har slike skilter mellom 10.00 og 21.00. Det vil si at man kan campe så mye man vil fra klokka 21.00 på kvelden frem til klokka 10.00 dagen etter. Men jeg hadde egentlig tenkt til å ha to netter ved Ystehede. Etter erfaringen jeg hadde i slutten av juni året før, ville jeg ikke vurdert å tatt turen til Ystehede i helga, da er det mye aktivitet der. Men nå kom jeg på en tirsdag og regna med at det ikke ville være noe problem. Det var heller ikke en eneste bil eller en levende sjel å se ved parkeringsplassen jeg har pleid å bruke. Men det var mildt sagt en strek i regninga. Jeg kan ikke tenke meg at jeg ville vært i veien for noen som helst hvis jeg hadde blitt to netter, men jeg valgte allikevel å kjøre videre.

Jeg valgte derfor å kjøre lengre sydover for å finne meg et annet sted jeg kunne være med bobilen. Jeg stoppet ved Boltjern, en liten plass langs veien, men helt håpløst å få bobilen i vater. Det er fall både fremover og til høyre. Dette er uansett en liten rasteplass og ikke egnet til å bli stående noe mer enn maks natta over, så jeg kjørte videre til Enningdalen, Elgåfossen rasteplass. Der fant jeg meg til rette der jeg har stått to ganger tidligere med bobilen i vater. Det er veldig svak mobildekning her, men det går greit. Mobilen er raskt over på svensk nett mens iPad’en bruker det norske mobilnettet. Det er overhodet ingen DAB-dekning her, men jeg får inn Radio Prime med ganske gode signaler med min Tivoli PAL+ DAB-radio, dette er dog FM-nettet.

Jeg var fremme i Enningdalen litt over klokka 19 på kvelden og en time senere gikk jeg meg en tur med kameraet for å ta noen bilder. Jeg tok bare med meg mitt Sony RX100 III kompaktkamera, men jeg kan gjøre underverker med det kameraet også. Jeg måtte ta noen bilder av Elgåfossen når jeg først var her. I tillegg til å ta noen bilder på vanlig “P” som er auto, tok jeg også noen bilder med så liten blender som mulig, som er F10 og F11 for å få slørete vann. Nå er det jo ikke liten blender som gir effekten slørete vann, men derimot en lang lukkertid. Når man tar bilder av en foss er det ikke så lang lukkertid som skal til for at vannet har beveget på seg underveis. Jeg tok bilder ned mot 1/20 og 1/6 sekund og det ga utrolig fint slør på vannet i fossen! 1/6 sekund håndholdt med et kompaktkamera er ganske lang lukkertid, men kameraet har heldigvis bildestabilisering i objektivet som hjelper til litt. Å bruke ned mot F10 på dette kameraet er ikke optimalt når det kommer til skarpheten, bildene blir litt softe, men det fikser jeg glatt med en liten oppskarping i Adobe Lightroom etterpå. Må si meg ganske fornøyd med hva jeg klarte å utrette med kompaktkameraet her.

Jeg så filmen 8 Mile (2002) tirsdag kveld og fikk meg en god natt søvn i Enningdalen. Dette var ikke det jeg hadde planlagt, og jeg hadde ikke helt roen til å bli noe lengre her ved Enningdalen. Så jeg kjørte fra Enningdalen klokka 11.42 på onsdag. Jeg tok en tur innom tømmestasjonen i Halden selv om det bare var et døgn siden sist, så starter jeg med tomme/fulle tanker igjen. Deretter ble det en tur hjemom med litt skittentøy før jeg tok en tur en tur til Kiwi Borgarveien for å bunkre for de neste dagene. Det var onsdag i uke nummer to av ferien og jeg var litt usikker på hvor jeg skulle dra hen. Opprinnelig var jo planen å dra til Nord-Norge i år også, men dårlig vær og vaksine den første uka i ferien satt en effektiv stopper for det. Å dra til Nord-Norge med bare to uker ferie (igjen) er helt uaktuelt. Man bruker en uke bare på å kjøre opp og ned. Men det var jo selvfølgelig andre alternativer som lå litt nærmere. Jeg hadde bare litt vanskeligheter med å få bestemt meg hvor jeg ville dra, eller om jeg bare ville holde meg i nærheten i mitt eget distrikt.

Les mer om årets sommerferie i bobilen her:

To netter ved Fløterveien – Visterflo med bobilen (22.03.22)
To netter ved Høysand med bobilen (21.03.22)
En natt ved Vansjø med bobilen (20.03.22)
Fire netter ved Gansrød med bobilen (19.03.22)
Sommerferien i bobilen startet med to netter ved Puttesund (18.03.22)

                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/23/en-natt-ved-enningdalen-med-bobilen/

2 kommentarer

  • Ingrid23 mars, 2022 kl 18:57

  Ser fint ut der da, selv om plan A gikk i vasken. Men må innrømme at jeg ville nok savnet vannet hvis jeg skulle vært der, har en tendens til å ende opp ved et vann eller ved sjøen. Så synd med Ystehede, det stod på ønskelista for sesongen som kommer. Da kan det strykes, skjønner jeg.

  • kak23 mars, 2022 kl 22:17
   Forfatter

  Det er fint i Enningdalen og så har man Elgåfossen i tillegg, ikke noen tvil om det. Jeg har nå vært der tre ganger, og det var som sagt ikke det som var planen. Jeg hadde lyst til å være i Ystehede ved vannet. Og i likhet med deg, trekker jeg også ut til vannet når jeg er på tur med bobilen! Synd med Ystehede og camping forbudt-skiltene, selv om man kan campe så mye man vil fra klokka 21.00 til 10.00 dagen etter. Synd det gjelder hele året, for det er bare i høysesongen at det er folksomt der, ellers er det glissent med både folk og biler.

  Jeg var sent ute med å sjekke ut og ta turen til Ystehede, min aller første tur dit var i midten av juni 2020. Jeg hadde sett stedet i park4night-appen flere ganger, men jeg syntes bildene derfra så kjedelige ut. Men det var et godt tilfelle hvor bildene ikke viste frem stedet på noen god måte, for Ystehede er uten tvil en av mine favorittplasser! Jeg får nesten glede meg over de turene jeg fikk dit før camping forbudt-skiltet dukket opp! Hvis jeg ikke har telt feil, fikk jeg 6 turer dit fra midten av juni 2020 til slutten av mars 2021.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.