En natt ved Vansjø med bobilen

På vei for å vaksineres tok jeg en tur innom thansen, men fant ikke butikken inne på Stopp-bygget. Men det var jo ikke så rart, de hadde flytta ut av Stopp-bygget og inn ved siden av Power i det “gamle” Obs-bygget. Jeg hadde funnet et 12volt adapter for pc der som jeg trodde kunne brukes til min bærbare pc. Det var et slikt universelt adapter med flere forskjellige adaptere/plugger. Det hadde ihvertfall vært utrolig mye enklere enn å måtte bruke inverter hver gang jeg skal bruke pc’en i bobilen. Ikke at det skjer så veldig ofte. Så gikk turen direkte til Quality Hotel på Grålum, jeg hadde time for vaksinering der klokka 13.55. Jeg rusla mot vaksineringssenteret sånn ca 10 minutter før timen min etter å tatt på meg munnbind. Når jeg kom til vaksinasjonssenteret så var det håndsprit, av med gammelt munnbind, på med nytt munnbind og så stille seg i kø. På vei inn fikk jeg også datoen for dose to. At det var datoen for dose to jeg fikk i hånda skjønte jeg ikke før jeg satt og ventet etter at jeg hadde fått min første Phizer vaksine mot Covid-19.

Etter å sittet i litt over 20 minutter rusla jeg ut til bobilen og tok en tur innom Kiwi Grålum for å handle litt. Deretter gikk turen til Vansjø, nærmere bestemt Borgebunn. Jeg har stått der med bobilen en gang tidligere, en liten grusplass innerst i et hjørne av Vansjø. Jeg brukte litt tid på å finne plassen jeg fikk bobilen i vater, jeg hjalp til med en liten vedkubbe som jeg kjørte høyre bakhjul oppå. Det var ikke mer enn det som skulle til for å få bobilen i vater. Det var meldt et forferdelig vær til kvelden og natta, da vil jeg helst slippe å måtte gå ut og styre med nivåklossene når jeg skal avgårde igjen. Generelt sett setter jeg veldig pris på å slippe å styre med nivåklossene i det hele tatt. Genialt når man klarer å få bobilen i vater uten. Men når jeg hadde kommet i orden ruslet jeg meg en liten tur for å ta litt bilder. Måtte benytte anledningen nå før regnet skulle sette i gang på kvelden. Slike skyer og skydekke som jeg hadde nå synes jeg er utrolig fint å ta bilder av. Det speiler seg også i vannet og blir utrolig fine bilder av det!

Når jeg var tilbake i bobilen igjen tenkte jeg å teste ut 12 volt adapteret jeg hadde kjøpt. Men for ikke å ødelegge emballasjen helt så lirket jeg bare ut adapterne for å teste om noen av dem fungerte i min pc. Men ingen av dem passet til min pc. Så da var det ikke annet å gjøre enn å ta en tur innom thansen i morgen fredag. Jeg er glad for at jeg ikke ødela emballasjen. Jeg klarte å lirke ut adapterne med å bare lirke opp en av stiftene som jeg bare kunne brette pent på plass igjen etter at jeg hadde fått adapterne inn i emballasjen igjen. Jeg hadde spurt betjeningen på thansen om de visste om noen av adapterne passet til min spesifikke pc, men det var de usikre på. Så vi begge var innforstått med at jeg måtte åpne emballasjen og teste om noen av dem passet. Synd, for det hadde gjort det utrolig mye mer lettvint å drifte pc’en på 12 volt istedenfor 220 volt.

Jeg så filmen Once Upon a Time in Hollywood (2019) og lyttet til det nye albumet “Scavengers Royale” med Ugress som ble sluppet i dag. Det  begynte å regne sent torsdag kveld og det var meldt mye regn igjennom natta i tillegg til tordenvær. Det var derfor ingen tvil om at jeg måtte holde taklukene og vinduene lukket. Var spent på hvor mye leven dette kom til å bli i løpet av natta. Og leven skal jeg love deg at det ble! Jeg våkna opp av et forferdelig styrtregn og tordenvær og sleit noe veldig med å sovne igjen. Men fikk heldigvis sovet litt til men av og på. Ved 5-tiden åpna jeg takluka over senga over senga på gløtt og vinduet i høyre bakdør for å få inn litt frisk luft. Det var utrolig varmt og “trøkkænes” for å si de pent. Jeg sov dårlig, men våkna og sovna litt utover morgenkvisten. Før jeg valgte å åpne luka og bakvinduet sjekket jeg med YR om det var meldt noe mer nedbør, det var det ikke. Derfor tok jeg sjansen på å ha takluka og vinduet på gløtt.

Etter en dårlig natt kom jeg meg etterhvert opp og kom i gang med fredagen. Jeg jobbet videre med stansingsvedtaket etter å ha snakket med verneombudet i Sarpsborg. Det var ikke så mye mer som skulle gjøres med stansingsvedtaket, men litt flikking og korrekturlesing. Jeg fikk sendt avgårde det felles stansingsvedtaket for Nedre Glomma og en presisering når det gjelder minibussene i Fredrikstad. Så da hadde jeg gjort alt det jeg kunne gjøre og saken var dermed ute av mine hender. Nå var det noen andre som måtte gjøre sin jobb og mene noe om dette. Jeg tok det som en selvfølge at saken kom til å havne hos arbeidstilsynet. Men nå kunne jeg endelig slappe av litt, senke skuldrene og heller tenke på andre ting. Selv om det ikke fungerer som en av og på bryter for min del. Men siden stansingsvedtaket var sendt avgårde, var det ikke noe mer å gjøre for min del.

Dette var den femte natta på samme vanntank/fylling (for første gang) og jeg hadde fått dusjet og alt var i orden. Men når jeg skulle vaske opp før jeg skulle dra fra Borgebunn, Vansjø fikk jeg bare fylt opp halve oppvaskkummen før jeg vanntanken var helt tom. Men det var heldigvis nok vann til at jeg fikk vasket opp, jeg fikk dog ikke skylt av oppvasken underveis men måtte nøye meg med å tørke av. Men må si at jeg er fornøyd med at jeg kan klare å få fem netter/døgn ut av en vanntank, hvis jeg er litt forsiktig med vannet. Hvis jeg er enda litt mer forsiktig med vannet kan jeg også få fylt opp oppvaskkummen som normalt. Men dette varierer jo litt fra gang til gang, så man må følge litt med på vannivået underveis. Men dette var uten tvil en grei test og jeg vil si at det var en vellykket sådan.

Batteriet var på 97% når jeg dro fra Borgebunn, Vansjø klokka 15.55. Jeg tok turen innom Perry & Williams i Råde for å tømme gråvannstanken, begge toalettankene, kaste søppel og så fylle opp vanntanken igjen. Og det var da jeg oppdaget at varmtvannsberederen fortsatt var full av vann. Det er forsåvidt logisk. Jeg har en senkepumpe i vanntanken på denne bobilen og den pumper opp og dytter vannet frem dit det skal. Når vanntanken er tom er det ikke mulig å dytte noe mer vann videre, så da vil det være vann i alle rør, slanger og selvfølgelig varmtvannsberederen. Når jeg var i ferd med å gå tom for vann hadde jeg slått av varmtvannsberederen for å være på den sikre siden så den ikke stod og varmet opp en tom eller delvis tom tank. Men det er altså ikke nødvendig å gjøre. Logisk, når man tenker seg om. I min forrige bobil hadde jeg trykkpumpe, og det fungerte veldig annerledes. Det vil heller ikke vannet ta bråslutt men trykket vil bli dårligere og dårligere inntil det ikke kommer noe mer vann. Mens med senkepumpe er det bråslutt.

Jeg har hele tiden innbilt meg selv at jeg har hatt 108 liter i vanntanken og 10 liter i varmtvannsberederen, altså 118 liter å bruke når jeg er på tur. I praksis vil det si at jeg bare har de 108 literne i vanntanken å bruke. De siste 10 literne i varmtvannsberederen får jeg aldri tømt. Det vil si at det er enda viktigere å faktisk få fylt opp både vanntanken og varmtvannsberederen når man starter en tur. Er det  bare en helgetur er det forsåvidt ikke så nøye, men hvis man skal ha 4 og opptil 5 døgn på en og samme vanntank, har disse 10 literne ganske mye å si. Hvis man ikke fyller opp varmtvannsberederen samtidig, så vil man bare få fylt opp vanntanken på 108 liter og hvis man da drar avgårde og fyller opp varmtvannsberederen så vil det gå 10 liter fra vanntanken til varmtvannsberederen og man har da i praksis bare 98 liter vann. Nå har jeg som vane å fylle opp varmtvannsberederen som en del av den faste rutinen når jeg fyller opp vanntanken, så det er allerede i boks, eller på tanken om du vil.

Les mer om årets sommerferie i bobilen her:

Fire netter ved Gansrød med bobilen (19.03.22)
Sommerferien i bobilen startet med to netter ved Puttesund (18.03.22)

                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/20/en-natt-ved-vansjo-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.