En natt ved Bekkestranda med bobilen

Når jeg dro fra Gartekilen utenfor Risør var planen om å tømme/fylle de tankene som tømme og fylles kunne og kjøre til neste sted jeg kunne tenke meg å parkere med bobilen. Siden jeg syntes det var litt vel mye bobiler ved Bekkestranda i starten av denne turen, var tanken min at hvis jeg kom dit allerede på en torsdag, så ville det være lettere å få seg en plass enn når man kommer på fredag og lørdag. Litt lengre etappe i dag med andre ord. Men først gikk turen innom Shell Lasses ved Stathelle for å tømme toalettanken og gråvannstanken. Men siden jeg likte vannpåfyllinga bedre ved Cirkle K Telemarksporten, kjørte jeg innom der også for å fylle opp vanntanken. Det er enkelte ganger man kommer borti tømmestasjoner som man ikke nødvendigvis er så gira på å fylle vann ved. I motsetning til når jeg skulle sydover og måtte innom fire tømmestasjoner for å få gjort det jeg skulle, slapp jeg nå unna med å dra innom to!

Det ble også en liten tur innom Kiwi på Nordre Jarlsberg brygge for å etterfylle kjøleskapet litt. Derfra var det bare 3 minutter å kjøre til Bekkestranda. Dagens etappe var på 2 timer og 15 minutter. Det var som jeg håpte på få bobiler ved Bekkestranda nå på en torsdag klokka 15.05. Det var faktisk bare et par bobiler og litt personbiler da. Men de ville forsvinne utover ettermiddagen og kvelden. Jeg parkerte i motsatt ende av de to bobilene som allerede var på plassen. Det vil si helt i nord på plassen. Plassen er i grunn ganske stor og det er under normale omstendigheter plass til ganske mange biler, bobiler og campingvogner for den saks skyld. Men i starten av mai med Korona friskt i minnet, var jeg på vei sydover ikke så interessert i å stå tett i tett. I utgangspunktet er jeg jo aller mest glad i å finne steder som jeg står helt alene. Men hender at jeg står sammen med noen også, men sjeldent tett på. Det mest ekstreme jeg har vært med på hittil er nok 14 bobiler (inkludert meg) ved Steinbrygga i starten av denne turen. Men på det tidspunktet jeg parkerte var jeg bobil nummer 4. Men det dukka opp ytterligere 10 bobiler i løpet av kvelden. Selv når jeg var på bobilparkeringa på Hidra i påska 2019 var vi nok ikke så mange.

Når jeg begynte å tenke på at jeg kunne tenke meg å dra til Bekkestranda i dag på en torsdag for å sikre meg en plass, så jeg for meg å kanskje ta to netter her ved Bekkestranda. Men vi får starte med en natt og se hva morgendagen bringer. Helt nord på plassen fant jeg meg også en plass som jeg stod i vater uten noe mer fiksfanteri. Det er jeg veldig fornøyd med å finne. Rett bortenfor var det også en som stod og fisket når jeg rigget meg på plass. Jeg måtte selvfølgelig ganske fort ut en tur med kameraet for å ta litt bilder. Det er i grunn en veldig fin plass rett ved vannet og det er litt å ta bilder av også! Det ligger ganske nærme veien, selve plassen ligger litt lavere enn veien, men det er ikke så mye støy at det er noe å bry seg om. Men vi er sikkert forskjellige der.

Det tok ikke lang tid før jeg var alene i nordenden av Bekkestranda og kunne nyte utsikten til Sandebukta, Kommersøya og over til Holmestrand! Middagen ble av det litt enklere slaget, pasta bolognese, en ferdigrett fra Findus med pølsebiter oppi. Men det smaker bra! Litt utpå kvelden ble det til at jeg så to filmer, jeg startet ikke overraskende med Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) med Robert Downey Jr. og Jude Law og så fortsatte jeg med Prisoners (2013). Må si at jeg ble litt overrasket underveis i filmtittingen at jeg var vitne til en fantastisk solnedgang torsdag kveld også. Ikke like spektakulær som den dagen før, men isolert sett var også denne fantastisk! At jeg hadde opplevd den fantastiske solnedgangen kvelden før, stoppet ikke meg å gå ut med kameraet også denne kvelden! Jaggu fikk jeg besøk av to svaner underveis også! De dukker opp i noen av bildene jeg tar av solnedgangen! I motsetning til solnedgangen dagen før, så var det mest fargesprakende over ganske fort denne kvelden! Det gikk faktisk bare 15 minutter fra det første til det siste bildet jeg tok av solnedgangen denne kvelden! Det føltes som det varte veldig mye lengre kvelden før, men til sammenligning gikk det 22 minutter fra første til siste bilde.

Etter å sett ferdig den siste filmen var jeg i seng klokka 01.00 på natta og da var batteriet på 88%. Når jeg våknet var batteriet på 82% og etter frokost og en dusj var batteriet på 93% når jeg dro fra Bekkestranda klokka 12.00. Det ble med den ene natta ved Bekkestranda med andre ord. Jeg syntes kanskje ikke at det var så mye mer å ta bilder av og finne på der, så da valgte jeg like godt å dra videre.

Mer om turen med bobilen til Sør- og Østlandet her:

En natt ved Gartekilen utenfor Risør med bobilen (17.09.20)
En natt ved Storesand, Fevik med bobilen (17.09.20)
En tur til Sandvigen festning med bobilen (10.09.20)
En natt ved Svennevig bru, Lillesand med bobilen (10.09.20)
En tur til Kalvøysund festning med bobilen (09.09.20)
En natt ved Ringshaugstranda med bobilen (08.09.20)
En natt ved Steinbrygga i Borre med bobilen (07.09.20)
En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)
En natt ved Bjerkøya med bobilen (02.09.20)
Tur med bobilen til Sør- og Østlandet – første natt ved Vansjø (01.09.20)

                                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/21/en-natt-ved-bekkestranda-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.