En natt ved Steinbrygga i Borre med bobilen

Det var 15 grader i bobilen når jeg våknet lørdag ved Bjerkøya. Så jeg regnet med at det ikke ville være noe behov for å sette på noe varme. Lithiumbatteriet var på 83% med lading. Jeg var oppe ved 9.30-tiden og dusja og spiste frokost. Det ble fort varmt i bobilen, klokka 11 var det 25 grader med vinduene på gløtt. Batteriet er allerede på 92% og med 5A lading. Når jeg dro fra Bjerkøya klokka 12.16 var batteriet på 97% Ganske brukbar lading med andre ord. Når jeg bestemte meg for hvor turen gikk videre, retningen var jo bestemt på forhånd, siden jeg skulle sydover i retning Sørlandet. Men hvor jeg skulle overnatte hadde jeg ikke planlagt noe som helst rundt på forhånd. Når målet var klart, var det liten tvil om at jeg skulle ta en liten omvei via Hanekleiva stridsanlegg. Fra Bjerkøya til Hanekleiva stridsanlegg var det bar 18 minutter kjøring ifølge Google maps. Da hadde det vært uhørt å ikke ta en tur innom.

Ihvertfall for min del. Men vi har jo forskjellige interesser. Jeg har besøkt Hanekleiva stridsanlegg to ganger tidligere, begge gangene har anlegget stått åpent eller vært åpnet for anledningen, så man har hatt mulighet til å ta turen inn i det forholdsvis lille stridsanlegget også. Denne gangen hadde jeg ikke gjort noen avtale og tok det for gitt at stridsanlegget fortsatt var avlåst og sikret som sist jeg var innom i 2017. Det stemte, heldigvis får en vel nesten si. Men det var et hyggelig gjensyn med Hanekleiva stridsanlegg og jeg fikk tatt noen nye bilder. Mer om det her:

En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)

Turen videre gikk sydover mot Steinbrygga i Borre, mellom Horten og Åsgårdstrand. Her har jeg aldri vært før, men jeg har sett en del bilder derfra av de som har vært på tur med bobilen. Jeg hadde sett noen bilder senest dagen før, da hadde de bare vært et par bobiler der. Og det hørtes jo ut som et sted for meg, tenkte jeg. Etter at det var i overkant mange innom Bekkestranda som jeg egentlig hadde tenkt til å overnatte ved sist natt. Men siden det var såpass mange som hadde tenkt den samme tanken, endte jeg opp med å ta en natt ved Bjerkøya isteden. Ikke noe dårlig valg det heller. Når jeg kom frem til Steinbrygga etter å kjørt den smale veien ned til brygga, ser jeg at det står tre bobiler der fra før. Men parkeringsplassen i forbindelse med Steinbrygga er såpass stor, så jeg så på det som overhodet ikke noe problem. Parkeringen er på begge sider av veien ved Steinbrygga, de bobilene som allerede var der stod på den andre siden av veien i forhold til båthavna. De hadde parkert på langs med veien. Alle personbilene som stod parkert på den andre siden av veien hadde parkert på tvers, eller inn og ut om du vil. Jeg har ikke en lengre bobil enn at jeg også kunne få plass slik. Og når jeg fant den “rette” plassen stod bobilen også i vater uten noe mer fiksfanteri.

Når man står her står man også i “første rekke” og får dermed ikke noen bobiler foran seg. Så lenge jeg får plass til å parkere bobilen slik, ser jeg overhodet ikke noen grunn til å parker på langs på den andre siden av veien, og oppta en masse unødvendig plass. Når jeg kom frem til Steinbrygga var selvfølgelig bodelsbatteriet fulladet for lengst, det var jo ikke mye lading som skulle til for å få det opp i 100% Solcellepanelet sørget for å holde det fulladet resten av kvelden også. Når jeg først hadde rigget meg på plass og fått meg en fin plass, hadde jeg ikke lyst til å kjøre avgårde og kanskje “miste plassen” jeg hadde fått. Og det var tross alt ikke så langt til Kiwi-butikken i Borre. Ikke mer enn 1,2 kilometer i følge Google maps. Så jeg tok beina fatt og rusla en tur opp til butikken. Jeg trengte litt is og litt snacks til kvelden.

Etterpå laget jeg meg middag i bobilen og gikk meg en liten tur for å ta litt bilder. Utover kvelden kan man trygt si at det rant inn med bobiler. Når jeg kom til Steinbrygga klokka 14.46 på ettermiddagen, og jeg var den fjerde bobilen, så hadde jeg overhodet ikke sett for meg at dette antallet skulle økes dramatisk. Jeg hygget meg med et par filmer i bobilen i løpet av kvelden. Først ut var Seven (1995) og så Code 8 (2019) på Netflix. Utrolig genialt å kunne se på nedlastet film uten å bruke mobildata på dette! For jaggu skal jeg love dere at det renner unna med mobildata hvis man skal streame det “live”. Ihvertfall den testen jeg hadde i fjor med mobilt bredbånd og når jeg streamet til TV’en i bobilen med Chromecast’en jeg har. Men nå har det dog i ettertid vist seg at det ikke er nødvendig å streame i full HD. Det holder med “Standard”. Det ser rett og slett perfekt ut på den forholdvis lille TV-skjermen i bobilen.

Jeg måtte forresten fyre litt de siste timene i bobilen. Det blir fort kjølig når sola forsvinner, enten bak ei sky eller går ned under horisonten. Når natten senket seg så var vi ikke mindre enn 14 bobiler ved Steinbrygga! De aller fleste parkert på langs på den andre siden av veien. Dette var sinnsykt mye mer bobiler enn jeg hadde sett for meg! Jeg vet neigu ikke om jeg noen gang har stått sammen med så mange bobiler noen gang! Dette er den andre helgen etter at myndighetene myknet opp reiserådene litt, slik at det er veldig mange som har kommet ut med bobilene sine for første gang på mange uker etter å ha vært “Koronafast” hjemme i hus og leilighet. Ikke hytte må vite. Det var strengt forbudt. Men når jeg først hadde rigge meg på plass og hadde funnet en såpass fin plass, så var det ikke aktuelt å stikke avgårde bare fordi det kom “noen” flere bobiler enn jeg hadde regnet med. Jeg har forresten lest i ettertid at de som bor i nærheten av Steinbrygga ALDRI har sett slike mengder med bobiler der noen gang! Så dette var nok litt spesielt når alle ville ut og lufte bobilene sine samtidig! Som regel er det bare noen få bobiler, har jeg lest.

Jeg gikk og la meg ved 1.30-tiden på natta og da var batteriet på 89% Når jeg våknet var batteriet på 85% og jeg hadde 3,5A lading. Jeg var oppe litt over klokka 10 og dusjet og spiste frokost. Klokka 12.16 er batteriet på 96% med lading på 5,4A. Det er nå bare 7 bobiler ved Steinbrygga. Batteriet var på 99% når jeg dro fra Steinbrygga klokka 12.43.

Mer om turen med bobilen til Sør- og Østlandet her:

En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)
En natt ved Bjerkøya med bobilen (02.09.20)
Tur med bobilen til Sør- og Østlandet – første natt ved Vansjø (01.09.20)

                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/07/en-natt-ved-steinbrygga-i-borre-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.