En natt ved Østerholtheia med bobilen

Etter at jeg var ferdig med turen på Tangen fort i Langesund, tok jeg frem Bobilguiden for å finne ut hvor jeg skulle dra hen og overnatte. Dette har vært en tur hvor jeg har korte etapper fra sted til sted og ikke har noe hastverk med å komme mg ned til Sørlandet eller Kristiansand som er det eneste jeg på forhånd hadde bestemt meg for å ta en tur innom. Dermed ble neste etappe en etappe på 45 minutter til Østerholtheia rasteplass langs E18. En rasteplass som faktisk har fått plass i Bobilguiden. Det er en rasteplass litt utenom det vanlige og jeg kan understreke at det med god grunn at den er med i Bobilguiden! Det jeg la merke til og fikk meg til å velge nettopp Østerholtheia rasteplass, var nærheten til vannet!

Jeg ankom Østerholtheia rasteplass litt før klokka 20 søndag kveld og fikk rigget meg på plass med nivåklossene foran, for å få bobilen opp i vater. Det har uten tvil sine fordeler å ikke ha en større bobil (enn 5,99 meter), for man får plass til bobilen på helt ordinære parkeringsplasser! Jeg testet ut et par plasser før jeg endte opp der jeg gjorde, det var den som var mest i vater fra side til side. Så justerte jeg med nivåklosser foran i tillegg. Det var veldig lite personbiler innom rasteplassen, men det stod noen vogntog litt bortenfor. Her måtte jeg uten tvil ta med meg kameraet og ta litt bilder! For det er utrolig gøy når en rasteplass er såpass forseggjort som dette! Den kom faktisk inn på topp 10-lista over de beste rasteplassene i landet med en fin 7. plass i 2011!

Må si at jeg har satt utrolig pris på og synes det har vært helt topp å være på en slik type tur for første gang. Hvor reisen er selve målet og ikke en reise til et bestemt mål, som man kanskje vanligvis har. Korte etapper, mye tid i og rundt bobilen, slappe av, nyte stillheten og eget selskap! Kose seg med mat og drikke, i tillegg er jeg nødt til å ha litt kontakt med de der hjemme for å ha noen å “prate” med. Dette har jo også vært en tur hvor det har regnet hver eneste dag. Ikke hele dagen, men regn hver dag ihvertfall. Det betyr at det ikke har vært noe problem å rusle seg turer og ta litt bilder mellom bygene! Men jeg er jo ikke fremmed for å gå turer i regnværet heller, det er jo bare å få på seg regntøyet og gummistøvlene – så er man klar for tur! Men hvis det regner mye, må jeg bare være litt forsiktig med kameraet. Med mindre jeg bruker det vanntette kameraet. Men jeg synes at mitt Sony RX100 III kompaktkamera tar mye bedre bilder enn det vanntette. Så det skal veldig mye til for at jeg “vraker” Sony-kameraet.

Jeg ble litt overrasket over hvor lite trafikk det var på denne rasteplassen. Det var en og annen bil innom for å benytte seg av toalettene. Men det var få som overnattet. Folk flest overnatter jo ikke på rasteplasser, de er på vei videre til et eller annet mål som regel. Men vi som har bobil som reise/feriemåte, kan overnatte der vi måtte ønske når vi ønsker det. Det er en utrolig frihet som jeg har har blitt ekstremt glad i! Det passer meg rett og slett utmerket! Mange ønsker nok å være mer sosiale og oppsøker campingplasser og der andre bobiler samler seg – mens jeg helst oppsøker de stedene hvor jeg kan være mer eller mindre helt alene! Da har jeg det topp! Nyter stillheten, utsikten og min eget selskap! Kan man få det bedre?

Hvor lang blir neste etappe mon tro?

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/02/en-natt-ved-osterholtheia-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.