Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet

Nå er det selvfølgelig ikke mulig å komme rett til Sørlandet med Strømstad-Sandefjord-ferga til enten Color Line eller Fjordline, siden den tross alt bare går mellom Strømstad og Sandefjord. Men når jeg hadde en uke ferie i begynnelsen av september var målet å ta en tur til Sørlandet med bobilen. Planen var å dra etter jobb på fredagen, helga før ferieuka, da ville jeg være på tur med bobilen i ikke mindre enn 10 dager og få 9 netter i bobilen! Dette var ikke en hvilken som helst anledning heller forøvrig, avreisedagen ville være nøyaktig ett år siden jeg overtok bobilen og dette ville også være tur nummer 30 i løpet av mitt første år med bobil! Jeg hadde ingen veldig store planer for denne turen, foruten å ha ferie, slappe av, ta livet helt med ro og kose meg masse! Nå visste jeg jo selvfølgelig ikke hvordan været ville bli i denne ferien når jeg ba om å få denne uka i begynnelsen av september allerede i oktober i fjor, været må man liksom bare ta som det kommer.

Og man kan trygt si at det var mye vær i vente på denne turen. Det var meldt mye dårlig vær, regn hver dag og jeg var litt spent på hvor ille det kom til å bli. Men jeg hadde bare bestemte meg for at det ikke skulle være et hinder eller et problem på forhånd. Jeg hadde pakket med meg alt jeg trengte, inkludert regntøy og gummistøvler for å kunne være på tur og nyte det å være ute uten å bli gjennomvåt av den grunn! I løpet av 10 dager på tur med bobilen var det bare EN ting jeg hadde bestemte meg for at jeg SKULLE få med meg / besøke, og det var en tur innom Møvik fort i Kristiansand. Nå er det ikke slik at jeg aldri har besøkt Møvik fort før, jeg har nærmere bestemt vært der fire ganger tidligere. Men siden deres intakte 38 cm SKC/34 kanon hadde blitt pusset opp og fått tilbake de originale fargene fra krigens dager, var det høyst på tide å ta en tur innom og ta noen nye bilder!

Utover dette hadde jeg ingen spikrede planer, men hadde tenkt tanken at jeg kanskje skulle ta en tur til Lindesnes, Lista og kanskje jeg ville snuble over noe annet “betong” på min vei nedover Sørlandet? Dette var med andre ord ikke en tur jeg hadde planlagt ned til minste detalj, og jeg hadde ikke en masse ting “på lista” som jeg skulle besøke i løpet av denne ferien. Det var dog en ting som var spikret og booket på forhånd, og det var billettene til Strømstad-Sandefjord ferga som jeg hadde både planer om å starte og avslutte denne turen med. Og det gjorde jeg bare to dager før avreise faktisk. Men den første turen jeg hadde med bobilen på Strømstad-Sandefjord ferga til Larvik ga mersmak, derfor tenkte jeg at det kunne være en fin start og slutt på denne “low key” (ingen store planer eller prosjekter) turen til Sørlandet.

Jeg må også si at det er en veldig hyggelig pris på Strømstad-Sandefjord ferga med bobil. Med min bobil som bare er på 5,99 meter (det viktigste er at den er på maks 6,00 meter) koster bare 168 kroner en vei. Det er faktisk billigere enn Bastøferga fra Moss til Horten. Og da kan jeg faktisk fylle opp bobilen med så mange passasjerer som det er lov til ifølge vognkortet, hvis jeg ønsker. Prisen er den samme. Nå tar det selvfølgelig litt lengre tid og det er ikke like fleksibelt i forhold til reisetidspunktene som Bastøferga, men det er en veldig fin overfart og man kan i tillegg handle i taxfree-butikken! Det er et stort pluss, spør du meg. Man kan ikke handle så mye på vei til Norge, men på vei tilbake til Sverige er det en større kvote.

Når jeg startet på turen etter å ha pakket den klar og fått fylt opp vanntanken, var faktisk ikke været så aller værst. Overskyet, men det hadde ikke begynt å regne enda. Ihvertfall ikke noen store mengder. Men jeg hadde på meg regnjakka for å være på den sikre siden. Jeg tenkte å ta en tur innom Eurocash i Strømstad for å handle inn noen siste ting før jeg sjekket inn på ferga. Det regnet lett når jeg skulle gå fra “bobilparkeringen” på baksiden av bygget. Men herregud som himmelen åpnet seg rett etter at jeg hadde kommet meg ut. Så her var det bare å komme seg avgårde så fort som mulig. Men inni granskauen som det skulle regne! Himmelen åpnet seg MAX og det styrtregnet noe helt jævlig! Når man bare bruker regnjakke, fungerer det helt fint når det ikke regner så veldig voldsomt, men når det styrtregnet som dette derimot! Alt det regnet som IKKE jeg fikk på overkroppen fordi jeg hadde på regnjakka, havna jo selvfølgelig på olabuksa og spesielt låra mine! Innen jeg var inne i butikken så var store deler av buksa gjennomvåt allerede!

Etter å fått kjøpt deg jeg skulle ha, så var det bare å komme seg tilbake til bobilen og få skifta og henge olabuksa opp til tørk. Dette var litt strek i regninga, for jeg hadde ikke med meg SÅ mange bukser. Men heldigvis hadde jeg med en ekstra olabukse og en slik treningsbukse / kosebukse i krisefall. Jeg vil jo tro at olabuksa ville ta litt tid å få tørket når den først hadde blitt gjennomvåt! Men jeg hang den ihvertfall opp til tørk inne på badet i bobilen. Så får man bare ta tiden til hjelp! Heldigvis i tørr bukse igjen kom jeg meg avgårde til terminalen til Color Line for å sjekke inn på ferga. Etterhvert med bobilen trygt ombord i Color Hybrid for andre gang hadde jeg tatt med meg en bagg med kameraet, noe å drikke og regnbuksa i tillegg hvis jeg skulle få bruk for den.

Jeg hadde ikke lyst til å bare sitte inne på overfarten, i tillegg hadde jeg hatt litt dårlig erfaring med mobildekningen inne på Color Hybrid når jeg var med den første gangen. Etter å kommet meg oppover etasjene/dekkene i Color Hybrid tok det ikke lang tid før jeg var ute på dekk og ruslet meg en tur. Og regnet lot ikke vente på seg heller. Hvis jeg ikke hadde vært kledd for det, så hadde jeg nok kommet meg under tak eller inn på dekk ganske fort, men jeg hadde allerede regnjakka og gummistøvlene på, i tillegg tok jeg på meg regnbuksa. Da kunne det bare hølje ned så mye det bare orket uten at det ville plage meg et sekund! Men man kan trygt si at jeg var alene ute på dekk på denne overfarten! Det eneste jeg snublet over var en av de ansatte.

Det var ikke noe rift om “solsengene” på dekk i regnværet heller. Så jeg benyttet anledningen til å legge meg nedpå litt og bare nyte starten på ferien! Riktignok var det både mørkt og det regna som bare det, men hva gjorde vel det? Jeg hadde regntøy på fra topp til tå i tillegg til gummistøvlene, så våt ville jeg ihvertfall ikke bli! Ikke at jeg tror det var noen som så meg, men det ville nok være et litt spesielt syn tenker jeg. Etter en stund ute på dekk tok jeg turen inn for å ta en tur i taxfree-butikken ombord. Tenkte jeg skulle kjøpe med meg ei flaske som jeg kunne kose meg med på turen! Og man kan vel trygt si at jeg la merke til at enkelte sperra øya opp litt når jeg kom i fullt oljehyre/regntøy i skrikende oransje med reflekser overalt! Men hva spiller vel det for noen rolle. Etter at jeg hadde fått kjøpt det jeg skulle i butikken, tok jeg turen ut på dekk igjen! Men mesteparten av det som var igjen av overfarten tilbragte jeg under tak. En ting er ihvertfall helt sikkert – man får ikke mer morro enn det man lager selv.

Et annet tegn på at denne turen ikke var så veldig detaljert planlagt på forhånd, var at jeg ikke en gang hadde sett på hvor jeg skulle overnatte den første natta. Jeg la fra kai i Strømstad klokka 20.00 fredag kveld, og nærmet meg land i Sandefjord når klokka var 22.30 på kvelden. Først når jeg satt nede i bobilen og ventet på å få kjøre ut av Color Hybrid ferga, dro jeg frem Bobilguiden for Sørlandet og Østlandet for å finne et sted jeg kunne overnatte. Og jeg kom raskt frem til at jeg skulle ta en tur til Nevlunghavn og overnatte der. Jeg hadde aldri vært i Nevlunghavn før, i tillegg var det ikke mer enn ca 35 minutter å kjøre fra Sandefjord. Mer om Nevlunghavn i neste oppdatering fra turen med bobilen til Sørlandet!

                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/11/25/tur-med-bobilen-med-stromstad-sandefjord-ferga-til-sorlandet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.