Flyttet ut i bobilen og tur med Strømstad – Sandefjord ferga

Så hadde uka hvor jeg skulle flytte ut i bobilen for en lengre periode i forbindelse med rehabilitering av badene hjemme i borettslaget. Entreprenøren startet med den første blokka allerede sist vinter, nå var det min tur til å få badet knust og så bygget opp igjen. Selv om selve jobben ikke skulle starte før på mandag, var planen å flytte ut i bobilen og starte med en helgetur. Selv om jeg virkelig så frem til å få et helt nytt bad, så kan jeg ikke si at jeg så frem til disse seks ukene uten bad, vann og kloakk hjemme. Det var ikke på noe tidspunkt aktuelt for meg å bli boende hjemme siden jeg har bobilen. Hadde jeg ikke hatt bobilen så hadde jeg nok heller spurt om å få bo hjemme hos foreldrene mine enn å bo hjemme og måtte gå ut i brakka utenfor for å gå på do, dusje, hente vann osv. Men jeg hadde heldigvis bobilen som mitt sekundære hjem. Nå skulle det være mitt hjem i 6,5 uke!

Det som derimot ikke var helt planen, var at entreprenøren klarte å pigge i stykker en vannledning på den “stammen” jeg tilhører og jeg mistet alt vann allerede på tirsdag. Så da var det ikke annet å gjøre enn å hive seg rundt og flytte ut i bobilen allerede tirsdag og ikke vente til fredag som var den opprinnelige planen. I pausa mi som bare var på to timer tirsdag dro jeg til bobilen for å koble til strøm, slå på kjøleskapet, slå på varmen, hjem for å spise og så tilbake på jobb igjen. Etter andre del av skiftet kjørte jeg og henta bobilen og kjørte hjem. Jeg spiste, pakket og tok det litt med ro før jeg kom meg avgårde med bobilen. Jeg var jo på ingen måte ferdig med å rydde ut av badet, kjøkkenet og dekke til leiligheten hjemme i forbindelse med rehabiliteringen av jobben. Så jeg måtte innom igjen senere. Det eneste jeg hadde rukket å gjøre hittil var å rydde ut og pakke ned var lageret jeg hadde med såpe/deo/aloe/tannkrem osv i bokser.

Onsdag kjørte jeg hjem etter jobb for å jobbe mer med å “klargjøre leiligheten” for at de skulle begynne med badet mitt. Jeg tømte hele badet og delvis tømte kjøkkenet. Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg skulle tømme kjøkkenet? Alt av rør skulle også byttes på kjøkkenet, opplegget til oppvaskmaskinen skulle legges opp på nytt, kjøkkenkrana skulle byttes og det skulle monteres vannstopp for å være sikker på at vannet ble automatisk stengt av ved en vannlekkasje. I tillegg hadde vi fått beskjed om å tømme overskapene på kjøkkenet for alt av glass og ting som kunne knuses, da dette kunne få litt medfart under jobbingen på badet, for ikke å snakke om at man kunne risikere at ting flytta på seg og at man kunne få alt i “fanget” når man åpnet kjøkkenskapene. Jeg ble på ingen måte ferdig, men fikk gjort en del. Spiste hjemme denne kvelden før jeg dro ut til Kongsten fort igjen.

Torsdag skulle jeg ha min Kia Sportage på en garantireparasjon hos Bertel & Steen i Sarpsborg. Så da måtte jeg hjem til foreldrene mine og bytte bil. Jeg valgte å beholde bilen til senere, da jeg hadde lovet å kjøre et lite flyttelass denne dagen. Istedenfor å kjøre hjem og bytte bil igjen, kjørte jeg min Kia Sportage hjem og parkerte den i garasjen for å ta buss hjem til foreldrene mine. Det var mye bedre å ha den hjemme i garasjen i over 6 uker enn å ha den stående ute, var tanken. Bussen går jo også direkte fra meg og hjem til foreldrene mine, så det var grei skuring. Jeg hadde en liten prat med pappa før jeg kjørte hjem for å fortsette arbeidet med å klargjøre leiligheten. Jeg håpte på bli ferdig torsdag og så for meg å holde på frem til klokka 21.00 på kvelden. Men det tok mye lengre tid enn jeg regnet med. Mye jobb, masse som skulle ut av kjøkkenet og plasseres i bokser og kasser. I tillegg skulle alt dekkes til med plastikk for å slippe å ha byggestøv i alle kriker og kroker når jeg kom hjem igjen etter 6-7 uker.

Jeg dro også søppelposer/sekker over lamper, høyttalere og dekket til absolutt alt med plastikk. Det gikk med 3 stk 4 x 5 meter med plast, mesteparten av 2 x 10 meter plasten, jeg brukte opp 25 meter med gaffa-tape og en masse pvc-tape. Klokka ble 21.00 før jeg visste ordet av det. Men jeg hadde veldig lyst til å bli ferdig denne kvelden så jeg slapp å måtte dra tilbake fredag. Jeg tømte til slutt kjøleskapet og tok med meg det som var igjen av Cola i leiligheten. Jeg dro ikke fra leiligheten før klokka 23.15 torsdag kveld. Men da hadde jeg kommet i mål og kunne dra fra leiligheten med god samvittighet. Men det er vel unødvendig å si at det  ble litt mindre søvn natt til fredag enn optimalt. Heldigvis hadde jeg en deltskiftpause jeg kunne sove litt i, hadde faktisk også en betalt pause som var lang nok til å sove i etter den første turen på andre del av skiftet mitt.

Etter jobb fredag ble det en tur på Biltema og Kiwi Borgarveien for å bunkre litt av det jeg trengte de neste dagene. Kjørte til Kongsten fort for å står der hele denne helgen, jeg hadde nemlig torsdag meldt meg på førstkommende tur med Strømstad-Sandefjord med jobben. Jeg lagde meg middag i bobilen og fikk meg en god natts søvn før jeg hadde vekking klokka 08.30 lørdag. Det var meldt utrolig bra vær denne helgen, derfor jeg valgte å melde meg på i tolvte time til denne turen istedenfor å vente til turen neste helg som mange flere hadde meldt seg på. Heller bra vær, spør du meg! Jeg tok buss (linje 8) fra Kongsten og bort til jobben. Bussen gikk fra Kongsten ca 10.44 og vi skulle kjøre fra jobben med buss klokka 11.00. Vi var avgårde bare noen få minutter etter skjema og la avgårde mot Strømstad!

Jeg har vært med på disse turene flere ganger tidligere, men det er en god stund siden sist nå. Vi endte opp på pizzeriaen da de stedet vi har pleid å være på var stengt for sesongen. Jeg koste meg med en Mariestad Export ute i sola i Strømstad! Det var lørdag 23. oktober og det var rett og slett nydelig vær for en utepils! Det var rett og slett helt fantastisk! Angret ikke et sekund på at jeg hadde hivi meg med på denne turen istedenfor å vente til neste helg! Etterhvert ruslet vi bort til og inn på Color Hybrid for å ta turen over fjorden til Sandefjord! Vi la fra kai og seilte klokka 13.40. Vi hadde buffet i Koster buffetrestauranten inkludert i billetten. Spiste og koste meg på overfarten og tok noen små glass med øl til også. Veldig hyggelig og pratet veldig mye med tre av kollegaene mine.

Vel fremme i Sandefjord må vi ut av båten før vi må sjekke inn igjen senere. Vi havner på et sted som heter Kokeriet i Sandefjord. Vi hadde litt dårlig tid så jeg droppa å kjøpe meg en øl her. Vi skulle seile tilbake mot Strømstad klokka 17.00 igjen. Nå gikk vi rett i baren. For ikke å snakke om at det ble en tur i taxfree-butikken etterhvert! Det var mildt sagt en etterlengtet tur i taxfree-butikken for å kjøpe noen edle dråper til en hyggeligere pris enn hjemme i Norge. Jeg hadde faktisk ikke kjøpt noe siden Strømstad-Sandefjord-turene jeg hadde mot slutten av 2019. Oppe i baren igjen kjøpte jeg meg en vanlig halvliter. Men den må jeg innrømme var rimelig “tynn” i smaken i forhold til Mariestad Export som jeg hadde kost meg med i Strømstad. Det ble med den ene ølen faktisk.

Heldigvis hadde jeg mulighet til å bruke handlekurven helt ut til bussen, så jeg slapp å bære alt fra baren og ut i bussen. Alle måtte inn igjennom tollen og vi ble stoppet av politiet. De kom inn i bussen og ville se legitimasjon på sjåføren og de første som satt i bussen. Når det gikk opp for dem at det var bare bussjåfører som var på tur, så gadd de ikke å fullføre ID-kontrollen og sendte oss bare videre inn i Norge. Jeg hadde på forhånd gjort en avtale med sjåføren om at han skulle ta en liten svingom bortom Kongstenhallen for at det skulle bli litt kortere for meg å bære taxfree-varene bort til bobilen som stod ved Kongsten fort. Den korteste veien ville være å gå tvers igjennom området, men jeg er ikke noe særlig glad i å gå veier jeg ikke har gått før, så jeg valgte å gå rundt. Og da ble det jaggu ganske langt når man bærer tungt. Jeg fant ut på google maps etter på at det var 700 meter å gå. Ikke så langt å gå tomhendt, men det kan man ikke si at jeg var. Det er derfor ingen hemmelighet at det ble noen stopp underveis.

Det var godt å få lempa varene bak i bobilen og kommet seg inn i bobilen. Det var bare 11 grader i bobilen, men det tok ikke lang tid før det var varmt og godt etter å justert opp varmen litt. Klokka var bare 21.03 på kvelden og det tok ikke så lang tid før en kollega svingte en tur innom for å slå av en prat i bobilen. Men måtte dra ved midnatt da svigermor hadde behov for å bli henta og kjørt hjem, men kollegaen kom innom etter det igjen og vi skravlet videre. Han fikk også tatt en titt på hvordan bobilen så ut innvendig og hvordan løsningen på badet fungerer i praksis. Nå er det jo ganske fort gjort med en omvisning i bobilen, man ser alt med å stå på en plass faktisk. Men det er jo litt løsninger som må vises for at man skal se hvordan de fungerer i praksis, og da tenker jeg spesielt på badet.

Søndag hadde jeg ingen store planer, så den hadde jeg planer om å tilbringe i bobilen. Jeg så serien Unbelievable (2019), ihvertfall de seks første av åtte episoder. Jeg tok en tur innom jobben på ettermiddagen for å tømme toalettanken, gråvannet, fylle opp vanntanken og vaske bobilen. Ikke bare spyle av den, men jeg fikk vasket den med såpe og svamp. Litt utpå kvelden ble det å kokkelere frem litt middag i form av nakkekoteletter i biter i tikka masala med ris til. Det smakte nydelig med “hjemmelaget” mat. Nå er det mildt sagt en rimelig stor overdrivelse. Det eneste jeg hadde gjort var å renskjære nakkekotelettene for bein og kutte de opp i biter og så tilsette et glass med tikka masala saus og selvfølgelig kokt en pose med boil-in-bag ris ved siden av. Men lell, veldig godt var det!

Det var den første uka etter å ha valgt å flytte ut i bobilen litt tidligere enn planlagt og istedenfor å bo hjemme i støyen som vil komme når de skulle begynne på badet mitt til uka! For ikke å snakke om å slippe å måtte bruke en toalettbrakke (med bad) som står på utsiden av blokka her. Med mindre det har skjedd noe spesielt i løpet av ukedagene i løpet av disse ukene, kommer jeg til å fokusere på det som skjer i helgene. Men dette er mildt sagt litt av et prosjekt. En ting er å være på ferie, det er null stress og det har jeg vært mange ganger med bobilene jeg har hatt til nå. Men nå skal jeg altså bo i bobilen i 47 døgn mens jeg skal på jobb mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag hver eneste uke! Det blir interessant å se hvordan det fungerer i praksis. Har bestemt meg for å legge opp til tømming/fylling hver søndag og torsdag, så får vi se hvordan det fungerer i praksis fremover.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/12/flyttet-ut-i-bobilen-og-tur-med-stromstad-sandefjord-ferga/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.