Da har jeg flyttet inn i min nye leilighet

Dette har jeg ventet lenge på skal jeg love dere! Nå har jeg endelig flyttet inn i min egen leilighet! Altså, det er lenge siden jeg flyttet hjemmefra, men dette er første gang jeg har kjøpt meg min egen leilighet! Hittil har jeg bare vært på leiemarkedet og det er mildt sagt å kaste penga ut av vinduet. Man sitter ikke igjen med noe som helst når man leier, det eneste man har er et tak over hodet. Det er selvfølgelig viktig, men det er jo hyggelig om man faktisk betaler inn pengene til seg «selv». Jeg har holdt på med forberedelsen til flyttingen i lang tid, men denne helgen ble størsteparten av flyttelasset kjørt fra Veum til Krokstien!

Jeg overtok leiligheten allerede forrige søndag, og begynte å kjøre opp litt ting på egenhånd. Det første jeg kjørte opp av større ting var alt datautstyret og skrivebordet jeg skulle ha på mitt nye kontor! Men jeg må innrømme at det er utrolig tungt å bære alt dette opp alene til fjerde etasje i blokka! Men heldigvis har jeg fått god hjelp etterpå! På torsdag kveld begynte jeg å pakke ned alle modellbilene til Anders og meg. Flesteparten av modellbilene var Anders sine, men jeg hadde faktisk noen jeg også. Men når man snakker om et sted mellom 250 og 300 modellbiler sier det seg selv at det tar litt tid å pakke dem ned. De aller fleste modellbilene hadde vi fortsatt originaleskene til, så det var bare å sette i gang å «parre» dem med hverandre. Mange av bilene var lett å pakke ned i originalesken, men enkelte var utrolig knotete å få skrudd fast. Jeg begynte et sted mellom 19 og 20 den kvelden og ga meg ikke før kl 3 om natta. Da hadde jeg fylt opp 9 flyttepappesker fra Europris og gjort klar en hel haug med modellbiler i tillegg.

På fredagen måtte jeg derfor kjøre til Europris for å kjøpe flere pappesker. Jeg tok like godt med ti nye. Vel hjemme igjen var det bare å fortsette med å pakke ned modellbilene. Svimlende 14 pappesker måtte til for å få plass til alle modellbilene! Men allikevel var det noen «2. sortering» modellbiler som ble stående igjen i en gedigen pappeske. Disse skal jeg selge for en billig penge til de som er interessert! Jeg har allerede fått tre henvendelser fra folk som er veldig nysgjerrig på hva som befinner seg oppi denne pappesken! På ettermiddagen kom pappa ned for å hjelpe meg med flyttingen! Slagplanen for fredagen var som følger: Å kjøre bort alle 14 pappeskene med modellbiler og tv, stereo og alt som hører med til den avdelingen. At vi også skulle klare å få kjørt opp absolutt alle filmene mine og cd’ene hadde jeg kanskje ikke regnet med at vi skulle rekke den kvelden. Men det var godt å få kjørt opp alt sammen! Vi avsluttet kvelden med pizza fra Elias hjemme hos foreldrene mine! Det smakte utrolig godt med pizza etter denne sjauen!

På lørdag hadde vi avtalt med flere venner av meg at vi skulle starte opp flyttingen på Veum kl 11. Jeg hadde ikke lagt noen nøyaktig slagplan for hva vi skulle begynne med, så det ble avgjort etterhvert. Men sengene, sofaene og diverse andre ting var med på første lass! Det er mildt sagt ingen spøk å flytte opp i 4. etasje i en blokk uten heis! Derfor var det utrolig godt å få hjelp av så mange på lørdagen! På det meste var vi seks som var med på flyttingen! Jeg er utrolig takknemmelig for den hjelpe jeg fikk underveis! Det værste var nok sofaene og hvitevarene. Kjøleskapet fordi det er stort og kronglete å få rundt alle svingene i trappene og vaskemaskinen fordi den rett og slett er tung. Det er nok ikke noen stor hemmelighet at jeg ikke er i verdens beste form, derfor satt jeg utrolig pris på at det var andre i både bedre form og med mer styrke som tok seg av de tyngste og vanskeligste løftene! Uten å nevne navn, men dere vet hvem dere er! Tusen takk for hjelpen! Jeg kommer tilbake til en «housewarming» senere!

Vi avsluttet til litt forskjellige tidspunkter underveis, men til slutt var det bare pappa, jeg og en kompis igjen. Jeg hadde ikke lagt noen spesielle planer for kvelden og takket kjapt ja takk til en invitasjon hjem til foreldrene mine på mer Elias pizza! Må innrømme at det har vært en ekstremt slitsom helg! Min første natt i leiligheten her i Krokstien var vel ikke av de beste. Jeg brukte fryktelig lang tid på å sovne og jeg sov veldig urolig den natta. Men sånn er det vel når man skal sove på ett nytt sted. Slik er det ihvertfall for meg! På søndagen var det forholdsvis tidlig opp for å dra i dåpen til onkelbarnet mitt Teliné Desiree i Rolvsøy kirke! Etterpå var det dåpsfeiring i et lokale på Lisleby! Under selve gudstjenesten i kirken ble det utrolig tøft for meg når de mintes de døde. Jeg aner ikke hvem det var, men det fikk meg til å tenke på min egen Anders som gikk bort for over to år siden.

Når dåpsfesten var over og mer eller mindre alle hadde dratt og vi drev og ryddet bort bord og stoler kanpitulerte jeg fullstendig. Jeg la meg ned på en av sofaene og sovnet rett og slett. Det hadde mildt sagt vært en slitsom helg! Når jeg kom hjem litt senere på kvelden startet jeg med å koble opp tv, stereo, trådløs router og nettverket til blu-ray, xbox og min nye A.C. Ryan Playon!HD mediaspiller! En utrolig genial boks som spiller av så og si alle formater, både fra usb minnepinne, ekstern harddisk og over nettverket! Man får også kjøpt disse Playon!HD-spillerne med interne harddisker! Å koble opp alle disse komponentene er en jobb som tar litt tid, det er mange komponenter og utrolig mange kabler.

Det er dog ganske mye enklere å koble opp sammen etter at jeg kjøpte meg en Denon AVR-2310 hjemmekinoforsterker! Den har hdmi-switching både for lyd og bilde og det er derfor bare en HDMI-kabel som trengs fra blu-ray, xbox, kabel-tv-dekoder, multimediaspilleren osv. Men noen komponenter har ikke HDMI og må derfor bruke andre innganger som koaksial digitallyd, komponent og analoge audio-innganger. Selv om jeg har et 5.0 oppsett nå (jeg kaller det for morro skyld 5.0 siden jeg ikke har subwoofer, som jo er .1 i et 5.1 system) valgte jeg å ikke koble opp bakhøyttalerne forløpig, siden jeg ikke var sikker på hvordan jeg kom til å møblere stua enda. Det er jo litt avgjørende i forhold til plassering av bakhøyttalerne og ikke minst hvor lange kablene må være. Men det er like gøy hver gang man kobler opp alt dette fra scratch og alt fungerer som det skal etterpå!

I dag mandag har jeg hatt fri og har puslet litt med litt forskjellig. Jeg har ikke hatt energi til å gyve løs i full fart, men har tatt litt her og der. Jeg har flyttet rundt på diverse BILLY/BENNO-hyller og det kan kanskje se ut til at jeg har kommet frem til en løsning som kan fungere. Jeg har også en alternativ plan den dagen jeg trenger enda mer hylleplass! Jeg legger opp til hyller både i stua, på soverommet, på badet og her på kontoret. Jeg regner med at jeg kommer til å få såpass mye hylleplass at det ikke skal bli noe problem å få på plass alt jeg har og enda litt til! Jeg har også fått satt på plass komfyren i dag. Jeg måtte koble fra kontakta og tre den inn igjennom ett ganske lite hull i kjøkkenskapet hvor kontakta befant seg (komfyren står ikke på samme sted som den originalt gjorde når blokka ble bygd på 70-tallet). Jeg klarte dog ikke å få skjøvet komfyren helt på plass på egenhånd, så lot den stå til pappa kom innom senere på kvelden.

Han skulle hjelpe meg med å montere oppvaskmaskinen, noe som tross alt bør gjøres av en fagmann! I tillegg fikk jeg litt hjelp med å justere og få komfyren helt på plass! En kompis kom også en tur innom for å slå av en prat og se hvordan det hadde blitt her. Nå er det riktignok ikke SÅ stor forskjell fra lørdag til i dag, men noe har jo blitt gjort. Nå som jeg tror jeg har fått på plass alle hyllene der de skal være, så er det bare å tørke over alle hyllene og begynne å stable på plass! Nå i kveld har jeg også koblet opp Anders sin gamle pc som skal være kjøkken-pc her i min nye leilighet! Jeg har valgt å ikke trekke LAN ut på kjøkkenet, men heller installere ett trådløst pci nettverkskort i pc’en! Pc’en er oppe og går og fungerer strålende på kjøkkenet! Jeg kunne kanskje ha tenkt meg en bedre løsning for vga- og strømkabelen fra pc-skjermen, men vi får se hva vi finner på etterhvert. Det er litt for gæli å borre hull i kjøkkenbenken også? Eller?

Jeg tok meg ikke tid til å ta så veldig mye bilder fra selve flyttingen, men ett bilde av Kangoo full av 14 pappesker med modellbiler og en tilhelger full av hyller fikk jeg ihvertfall tatt! I tillegg har jeg tatt en masse bilder fra alt «rotet» her i leiligheten. Jeg har også tatt noen bilder etterhvert som jeg har begynt å få ting på plass! Som dere ser så er man ihvertfall på vei til å komme i orden, selv om det forløpig ser forferdelig rotete ut med pappesker og ting overalt! Men i løpet av denne uka burde vel veldig mye være gjort! Uansett så må jeg tømme og vaske ut min gamle leilighet på Veum før 1. september! En annen viktig ting som ble gjort mandag var å få bekreftet mitt kundeforhold hos Canal Digital, bestilt mine to «Mine favoritter» som jeg får gratis i ett år og ikke minst oppgradert internetthastigheten fra 0,9 mbit inn/ut til 12 mbit inn og 5 mbit ut! Nå skal jeg love dere at det er fart på sakene her!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/08/24/da-har-jeg-flyttet-inn-i-min-nye-leilighet/

2 kommentarer

 1. Var spennende å se på hvordan leiligheten på Veum sakte, men sikkert, ble mer og mer tom og leiligheten i Greåkerdalen ble fullere og fullere.

  Ser du har kopiert løsningen vår med Bennoene på veggen mot kjøkkenet 😉 Er jo svært lite som går på akkurat den veggen så hvorfor ikke lissom.

  Men jeg er særs misunnelig på de røde skapa dine altså. De er rett og slett porno der de henger på veggen. *sikle*

  Men blir spennende å se når du blir helt ferdig. Da venter rosa champagne på deg vet du. Står fortsatt i kjøleskapet.

  • kak24 august, 2010 kl 20:01
   Forfatter

  De røde skapa er utrolig kule! Men tror ikke de er å oppdrive hos Ikea lengre? Fant dem ihvertfall ikke på websidene sist jeg sjekket!

  Samtidig som leiligheten i Veum ble tommere og tommere kom flere og flere hybelkaniner frem! 😉

  På tanke på hvor mye som skulle opp i 4. etasje så har det gått utrolig bra! Noen riper i kjøleskapdøra og noen bagateller, men i dag klarte jeg faktisk sjakktrekket å knuse 6 lamper! Det var kanskje ikke så smart, men jeg hadde 8 Grönö glasslamper (firkanta lamper som ser ut som melkekartonger) i en og samme pappeske. Det var kanskje ikke så veldig smart, fordi jeg hadde et lite feilskjær når jeg skulle åpne døra inn i gangen her i 4. etasje. Jaggu gikk ikke den ene siden av pappesken i gulvet, og som resulterte i 6 knuste lamper! Jaja, da har jeg en god grunn til å kjøpe nye lamper / fornye litt! 😀

  Hvis jeg derimot skulle ønske å kjøpe flere av dem så koster de bare 39 kroner på Ikea. I tillegg til de to som overlevde hadde jeg 2 «på lur» som ikke hadde blitt tatt i bruk enda også. Så da har jeg med andre ord fortsatt 4 igjen av dem.

  Får kanskje være litt mer forsiktig i fremtiden, fordi veldig mye service og alt av glass står fortsatt igjen i leiligheten på Veum! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.