Jeg har kjøpt leilighet!

Dette er noe jeg har jobbet for og hatt lyst til veldig lenge. Anders og jeg forsøkte også å få kjøpt en leilighet, men vi lyktes ikke å få den finansieringen vi trengte. Jeg prøvde meg også for ett år siden, men nå ser det altså ut til at jeg skal komme i mål! Finansieringen er i orden, jeg har lagt inn bud på en leilighet og budet har blitt akseptert. Da har jeg i utgangspunktet kjøpt meg en leilighet! Men det er inntil videre en liten hake, nemlig at det er forkjøpsrett som må avklares først. Det er selvfølgelig en liten «stemningsdreper» her og nå, men fredag den 16. juli burde det være avklart! Jeg må innrømme at jeg er spent som fy, men samtidig gleder jeg meg som en liten unge til å flytte inn i min egen leilighet! Hvem gjør vel ikke det? Men det er ekstra spesielt når man gjør det for første gang vil jeg tro!

Jeg har kjøpt en leilighet i Krokstien 1a i Greåkerdalen. Leiligheten er nyere oppusset og fremstår som rimelig lekker, om du spør meg. Ta en titt på finn.no sin annonse og prospektet hvis dere har lyst til å ta en titt! Jeg har hele tiden mens jeg har vært på utkikk etter leilighet fulgt med på hva som har vært tilgjengelig i Greåkerdalen. Dalveien på nedsiden av veien og Krokstien på oversiden av veien. Det har alltid vært flest leiligheter til salgs i Dalveien, de har også vært rimeligere enn de i Krokstien. Vi var på visning på en leilighet i februar 2008 i Dalveien, jeg var på visning på tre leiligheter i Dalveien i 2009 og jeg har vært på visning på to leiligheter i Dalveien og en i Krokstien i år. Den fineste leiligheten i Dalveien ble solgt her for noen dager siden, men da hadde leiligheten i Krokstien dukket opp og fanget min oppmerksomhet. Jeg satset derfor alle kortene på at jeg skulle få den leiligheten!

Jeg var på visning i Krokstien på torsdag (pappa er alltid med på visningene sammen med meg) og leiligheten var rett og slett lekker! Det eneste «gamle» som gjenstår i denne leiligheten er gulvbelegget på badet og garderobeskapene på soverommet. Ellers er alt nytt og pusset opp! Jeg ble dog litt skuffet over at hvitevarene ikke fulgte med, men det stod heller ingenting om at de skulle følge med i prospektet. Når man tittet nærmere på dokumentene som fulgte med stod det i klartekst at de ikke følger med. Jeg har hvitevarene, så det er ikke noe problem. Men det er jo rimelig stilig slik som kjøkkenet fremstår i leiligheten i dag! Det er forøvrig bare leilghetene i Krokstien som har disse store innglassede verandaene! Gjett om jeg gleder meg til å bruke den! I tillegg er det en parkeringsplass i kjelleren inkludert!

Fredag var jeg på verksted med Kangoo, den fikk en storservice, reparert en motstand som hadde tatt kvelden på viftemotoren min og strammet multiremma slik at den ikke skriker noe mer! Bilen fremstår derfor «friskere» enn på lenge! Mens bilen var på verkstedet tok jeg bussen hjem igjen for å slippe å sitte og vente på EdGarasjen i mange timer! Når bilen var ferdig ca kl 15.30 var det korteste vei til megleren i Sarpsborg for å legge inn ett bud! Jeg hadde ikke helt bestemt meg for hvor mye jeg skulle legge inn bud på, men etter en del runder med meg selv og en telefonsamtale som varte i 20 minutter, endte jeg opp med å fylle ut budskjemaet og legge inn ett bud! Kjøperen fikk bare 1 time til å bestemme seg på, så her skulle det avgjøres fort! Men det tok ikke veldig lang tid før jeg mottok en telefon fra megleren med beskjed om at leiligheten var min!

Men den endelige avgjørelsen blir altså ikke før fredag den 16. juli! Fytte grisen, de to ukene kommer til å bli nervepirrende! Håper det ikke er noen som kommer og «ødelegger» for meg nå! Nå er liksom alt i boks, og må bare sitte på pinebenken i to uker for å få en endelig avklaring! Men forkjøpsretten gjelder kun de som allerede bor i borettslaget. Og da er det jo et spørsmål om hvor stor sannsynligheten er for at noen som allerede bor der oppe vil benytte forkjøpsretten for å få en like stor eller mindre leilighet? Hvis det var en av de store leilighetene jeg hadde kjøpt, hadde nok sannsynligheten vært større. For da kunne det vært en som hadde en liten leilighet som ville benytte sjansen til å få en større! Så selv om sannsynligheten kanskje ikke er så stor, så er muligheten alltid der. Jeg håper i det lengeste at denne drømmen ikke blir knust den 16. juli! Jeg krysser fingrene og håper på det beste! I mellomtiden skal jeg prøve å nyte ferien min! Jeg hadde min siste arbeidsdag på torsdag og begynte ferien allerede i går! Nå skal jeg ikke tilbake på jobb igjen før mandag 26. juli kl 05.30!

Bildene er forøvrig fra finn.no annonsen, jeg håper at jeg ikke blir hengt for at jeg velger å vise dem frem her!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/07/03/jeg-har-kjopt-leilighet/

10 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Rousp4 juli, 2010 kl 01:37

  Flott leilighet Ken-Arild!

  Forkjøpsrett som gjelder i samme bygg pleier å gå bra!

  Men det var jo en voldsomt flott leilighet, så en vet jo aldri..!

  Krysser fingrene for deg!

  • Greta4 juli, 2010 kl 09:24

  Gratulerer. Det er flott at du kan få et bedre sted og bo, men før du starter «opprydningen» er det vel greit å få avklart hva du ikke vil ha med deg av det som Anders Ola brakte med seg. Det er er nok noe der som ikke bør bare kastes.

  • kak4 juli, 2010 kl 12:30
   Forfatter

  Takk for det, Rousp!

  Jeg falt rett og slett pladask for denne leiligheten når den kom på markedet forrige lørdag! Jeg hadde egentlig bestemt meg for å kjøpe en annen leilighet, men den ble fort «glemt». Men håpet på å ha den som «backup», men den ble solgt noen dager før jeg skulle på visning på denne! Men nå har jeg jo fått tilslag på denne! En utrolig lekker leilighet, så får vi se hvordan den blir med mine møbler! 🙂

  Håper bare at ingen benytter seg av forkjøpsretten sin! Det blir lange dager frem til fredag 16. juli er jeg redd!

 1. Gratulere så masse kompis. Endelig kan du begynne på det nye kapittelet i boka, og det blir jo gøy.

  Har jo alltid håpet du endte opp her i dalen, og det er jo nærmeste du kommer Fredrikstad i Særp av blokker. Selv om jeg i det lengste håpte du skulle opp i blokka her, var det ikke noe dårligere utfall med Krokstien.

  Skal jeg være helt ærlig så ser leiligheten i Krokstien mye kulere ut enn den her i blokka.

  Så nok en gang kompis, gratulere. Får sprette bobly etterhvert da 😉

  • kak4 juli, 2010 kl 13:21
   Forfatter

  Takk for det, kompis! Det blir utrolig deilig å starte på ett nytt kapittel med blanke ark og tegnestifter til! 🙂

  Greåkerdalen er det nærmeste man kommer Fredrikstad når det gjelder blokker i Sarpsborg. Prisnivået ligger en del lavere enn i Fredrikstad. Det ble rett og slett for dyrt for meg i Fredrikstad. Det gjør jo ikke noe at jeg har flere venner i blokkene i Greåkerdalen heller!

  Det er primært Dalveien jeg har sett på, Krokstien har ligget en del høyere i pris, i tillegg har det vært færre leiligheter til salgs i Krokstien. Men når denne leiligheten dukket opp i 1a falt jeg rett og slett pladask! Den SKULLE jeg ha! Så når jeg hadde mulighet til å «kuppe» hele leiligheten før noen andre egentlig rakk å reagere, så slo jeg til! Det går generelt sett litt tråkt på eiendomsmarkedet i juli, det talte nok til min fordel! 🙂

  Når forkjøpsretten har blitt avklart så blir litt boblevann sprettet ja! Og da snakker jeg ikke om Grans Taffel! 😉

 2. Nei du har gjort ett realt kupp på den leiligheten vennen. Også har du en gedigen veranda. Også har du fordelen av og ikke ha noen over deg og heller ikke innsyn fra veien.

  Nei, det er godt det ikke er Taffelvann for det smakte virkelig ikke godt må jeg ærlig innrømme altså 😉

  • Turid Lisbet4 juli, 2010 kl 17:56

  Halloien 🙂

  Hipp hurra og Gratulerer med kjøpet av leilighet Ken-Arild !! Den er jo bare lekker jo ,blir deilig for deg å få ditt eget nå .Så ..får jeg håpe disse 14 dagene ikke blir så lange for deg .Holder tommler og krysser ben ..hehe ..på at ingen andre får forkjøpsretten .
  Ha en fin og deilig ferie nå ,kos deg .

  Klem fra mamma 😀

  • kak4 juli, 2010 kl 19:12
   Forfatter

  Tusen takk for det, mamma!

  Håper så mange som mulig krysser både fingre og tær fremover! Gleder meg virkelig til å flytte inn i min egen leilighet! Har jo bodd i «egen» leilighet i mange år allerede, men blir liksom ikke det samme når man leier. Så dette blir min første ordentlige EGNE leilighet! 🙂

  Da får man også mye mer lyst til å sette sitt eget preg på alt, og hvis man får lyst til å gjøre endringer, så gjør man disse endringene for seg selv, ikke huseieren! 🙂

  Skal slappe av og kose meg i ferien! Ingen store planer, men blir nok litt venting på den 16. juli ja! Men får jo prøve å bruke dagene før det til noe fornuftig også, ikke bare å sitte og vente! 😉

  • Arild Kristiansen6 juli, 2010 kl 21:43

  Ja hei Ken-Arild.Jeg bruker ikke å kommentere så mye på «blogg`n din.Det blir litt nært/familiært kan du si.Men du skal vite at jeg er utrolig glad på dine vegne at du endelig kan realisere «drømmen» om egen leilighet i Greåkerdalen.Noe du har ønsket å få til lenge.Dere(les Anders) startet den prossesen/boligdrømmen for lenge siden.Og endelig kan det bli virkelighet.Anders hadde vært i fyr å flamme på den visningen i den leiligheten.Anders hadde vært utrolig stolt om han hadde fått oppleve dette sammen med deg Ken.Så lykke til og tvi tvi.Klem fra far.

  • kak7 juli, 2010 kl 19:27
   Forfatter

  Tusen takk for det, pappa! Må innrømme at jeg ikke klarte å komme igjennom hele kommentaren din før jeg begynte å grine. Det ble veldig mye følelser på en gang! Jeg er er 100% overbevist om at Anders ville vært helt i ekstase over denne leiligheten! Regner med at han ville likt den vi så på i Dalveien veldig godt også! Men denne hadde han nok vært enda mer «i fyr og flamme» over! Det er jo ikke noen hemmelighet at Anders var utrolig glad i design, interiør og smarte løsninger! Dette er det mye av i leiligheten i Krokstien 1a! 🙂

  Det hadde vært utrolig gøy å realisere boligdrømmen sammen med Anders, men livet ville det annerledes! Jeg er utrolig glad for å ha kommet dit jeg er i dag og kunne realisere boligdrømmen på egenhånd! Torsdag 17. juli 2008 kl 14:54 måtte jeg starte en ny tilværelse i livet, alene. Anders ble brått og brutalt revet bort fra meg, men han hadde det ikke vondt. Vi la oss til å sove kvelden før, men Anders våknet aldri igjen den 17. juli. Han sovnet stille inn mens han lå og sov. Det er veldig tøft å skrive om dette, men det er samtidig både godt og vondt å ta og føle på de følelsene.

  Å flytte inn i min egen leilighet i Greåkerdalen vil bil en ny start, ett nytt kapittel i livet mitt med blanke ark og tegnestifter til. Det skal bli godt å flytte inn i noe nytt, ett sted jeg setter mitt personlige preg på. Anders ville ha vært så stolt om han hadde fått lov til å dele dette med meg! Jeg tok for en halvtime siden en titt på den siste tegneblokka hans, hvor han daglig satt og tegnet planløsninger for både hus og leiligheter. Jeg lurer på hvor mange ganger han har tegnet drømmehuset vårt. Og hvis vi hadde vært på visning, var han raskt på «tegnebordet» for å innrede leiligheten vi hadde sett på. I motsetning til meg som tar ting litt på sparket og lar veien bli til etterhvert som jeg går.

  Jeg føler at jeg venter meg ihjel, og jeg har bare ventet siden fredag. Forkjøpsretten skal bli avklart fredag 16. juli, dagen før 2 års dagen til at Anders døde. Jeg krysser fingre og tær for at dette går min vei!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.