Julegavene er kjøpt og jeg har pyntet til jul

I år har jeg vært ekstra treig og jeg har hatt ekstra store problemer med å finne på noe til alle som det skal kjøpes gaver til. Men i går kveld kom jeg endelig i mål. Det har blitt ganske mange runder i forskjellige butikker for å komme i mål. I tillegg har jeg kjøpt noen av gavene på internett. Men det var utrolig deilig å komme i mål i går! Enda mer deilig var det endelig å få pynta til jul på søndag. Man kan mildt sagt si «kom arbeidslyst, her skal du motstand finne». Men når jeg fikk tatt en tur på loftet og bær ned de 3 pappeskene som juletreet, julepynten og juletrepynten er lagret i, hadde man i det minste tatt et valg at man skulle pynte til jul, og ikke bare hoppe elegant over det. Det var også et alternativ, men det viste seg å være et dårlig og nedprioritert sådan.

Først var det den ordinære julepynten som ble tatt frem og satt frem litt her og der i stua. Jeg konsentrerte meg om å pynte i stua, så ingen grunn til å spre det utover hele leiligheten. Da hadde man vel knapt sett at jeg hadde pyntet til jul. Juleduken jeg hadde kjøpt på forhånd viste seg forøvrig å ikke passe til stuebordet, så den havnet på spisestuebordet i steden. Så da får jeg heller finne meg en ny duk til neste år. Får satse på å kjøpe en duk som er litt mindre enn 1,5 x 2,5 meter neste år. Den stjerneformede duken som ble brukt på spisestuebordet i fjor har derfor i år havnet på stuebordet. Ble ikke så værst det heller. Når all julepynten var på plass, må jeg innrømme at jeg igjen stod ved et veiskille. Skulle jeg droppe juletreet eller skulle jeg stable på plass det også?

Etter mye om og men endte jeg opp med å rydde plass til juletreet, ta meg en Three Hearst juleøl og montere plastikkjuletreet mitt. Deretter var den neste utfordringen å få plass til alle de 32 lysene jeg pleier å ha på treet. Det er trangt om plassen, for å si det sånn. Men jeg tror nok det ville sett rimelig teit ut med bare 16 lys også. Men jeg fikk plass til alle til slutt. Men det var litt mer knotete å gjøre det alene enn om når man har en som kan holde lyspakka og gi meg lys etterhvert som man henger dem på treet. Julepyntingen ble det samme som i fjor, en hel haug med kuler i fargene rødt, sort og sølv. Det er de røde kulene det er mest av. Ganske fine kuler alle sammen egentlig. Men neste år skal jeg nok ta en annen variant. Jeg har et par alternativer til på lur, eller om jeg kjøper meg noe ny julepynt neste år da. Jeg må innrømme at jeg var rimelig fornøyd og ikke minst stolt av at jeg hadde pyntet til jul for første gang alene etter at Anders døde. I fjor fikk jeg hjelp av mamma til å pynte til jul som jeg var utrolig takknemlig for! Fikk også høre via pappa at mamma var imponert. Om det var fordi jeg hadde pyntet til jul på egenhånd eller om det var hvor raskt jeg klarte å få opp juletreet med lys og pynt og det hele, vites ikke.

Jeg hadde egentlig lyst til å å skrive innlegget om julepynten på søndag, men det hadde jeg ikke tid til. Så jeg utsatte det til mandag, men da fikk jeg heller ikke tid, for da gikk hele ettermiddagen og kvelden med til julegaveinnkjøpene. Da hadde jeg forsåvidt enda mer å skrive om. Nå sitter jeg og skriver litt før to gode venner av meg kommer en tur innom før de drar avgårde på ferie i morgen.

Jeg fikk forøvrig også tak i en 1500w oljefylt ovn fra Delonghi i går som skal erstatte min 2000w. Det er for ikke å overbelaste den kursen som denne står koblet til. Da har jeg en 2000w til «overs» som jeg kommer til å bruke når det er virkelig kaldt, eller kjølig her inne om du vil. Akkurat nå står begge to og varmer opp min litt kjølige leilighet i dag. Jeg hadde nemlig glemt å slå på en annen ovn etter at den ble slått av i går. Da blir det fort litt kjøligere enn man ønsker. Men heldigvis har jeg den gode og varme treningsbuksa som jeg kjøpte på lørdag!

Denne uka jobber jeg forøvrig fra kl 5.30 til 14.00 mandag til onsdag, og siden jeg skal opp kl 4.10 bør jeg være i seng allerede kl 21. Så det sier seg selv at kveldene blir ganske korte. Men jeg gjør så godt jeg kan med den begrensede tiden jeg har. Men jeg føler at døgnet har altfor få timer om dagen! Men på julaften skal jeg ikke tidlig opp, så da kan jeg være litt lengre oppe i morgen og komme meg ajour med noen småting her hjemme. Det er alltid et eller annet man skal ha gjort, ikke sant?

På jobben i dag har jeg forøvrig for første gang som bussjåfør (det er min fjerde jul som bussjåfør) kjørt med nisselue på jobben. Det er ikke mange, men noen få som gjør dette rett før jul, og på julaften går jeg ut ifra. Jeg skal heldigvis ikke jobbe julaften, men har kjørt med nisselue i dag og kommer til å gjøre det i morgen også! Nisselua ble kjøpt hos Toys’R’Us i går, men jeg har en gang for alle fått konstantert at jeg er tjukk i huet. Den er rimelig trang, jeg prøvde å dra den enda lengre nedover hodet og ørene kl 5.30 i morges, men det ble altfor trangt og ubehagelig. Jeg endte derfor med å ha den på oversiden av ørene. Men det så vel greit ut det også. Jeg har ihvertfall fått utrolig mange smil og kommentarer på jobben i dag! Hyggelig at folk smiler og faktisk hilser når man hilser på dem, ikke sant? Det er nemlig ingen selvfølge, spesielt når det kommer til skoleelever. Derfor har jeg egentlig gitt opp å hilse når jeg kjører skolebuss, de hilser jo uansett ikke tilbake allikevel.

Men i dag har det vært mye smil, kommentarer og ikke minst har jeg blitt ønsket god jul i ett sett. Det har selvfølgelig jeg gjort også! Da vil jeg benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god jul!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/22/julegavene-er-kjopt-og-jeg-har-pyntet-til-jul/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • mats22 desember, 2009 kl 22:54

  God jul til deg også min venn. Jeg må si bildene du hadde tatt ble bra, og du skal hja for pynten også, skikkelig koselig er det blitt:)

  Håper du også får en flott jul, så snakkes vi når vi er hjemme igjen:)

 1. En riktig så god jul til Dem også!

 2. Åh så koselige bilder! God jul!

  • Robban23 desember, 2009 kl 01:03

  God jul vennen, håper du får en flott feiring med din familie.

  Var kos å se deg igjen idag, dessverre holdt hodet mitt på å eksplodere mot slutten, men etter å kommet meg hjem ble det bedre etterhvert. Nå føler jeg meg fin, men skal bli godt med søvn-

  Vi snakkes etter ferien vennen, nå skal det soves også gjøre de siste forberedelsene før vi forlater dette landet for noen dager.

  GOD JUL alle KAK’s blogglesere og en spesiell hilsen til deg KAK 😀

  • Greta23 desember, 2009 kl 20:45

  Godt jobba, flotte bilder, jeg falt for kjæreste nissene, Emilie synes også de er fine. God jul til alle.

  • kak24 desember, 2009 kl 00:26
   Forfatter

  Jeg var kjempefornøyd med at jeg fikk pyntet til jul, både ordinær juelpynt og juletreet. Siden dette er noe Anders alltid har gjort, med unntak av å sette på lysene på juletreet, har det vært litt spesielt etter at han døde. I fjor fikk jeg som sagt hjelp av mamma til å pynte til jul. Men i år gjorde jeg det alene. Sikkert ikke noe å juble over for de aller fleste, men for meg er det ett viktig skritt i riktig retning. Det er mange «første gang» etter at Anders døde. Spesielt når det gjelder ting vi vanligvis gjorde sammen eller som Anders pleide å gjøre. Nå må jeg gjøre det på egenhånd, og det frembringer ganske mange tanker og følelser.

  Jeg husker ikke helt hvem vi fikk kjærestenissene av, men mener å huske at det var fra noen på deres side av familien. Men de har stått fremme hver eneste jul etter at vi fikk dem! Utrolig fin gave og noe som minner meg på Anders når jeg pynter til jul! 🙂

  Tusen takk for alle hilsningene til jul! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.