The Village

Jeg har idag omsider fått rota meg til å se The Village, regissert av M. Night Shyamalan som står bak kjente filmer som The Sixth Sense, Unbreakable og Signs. Må innrømme at jeg liker filmene til M. Night Shyamalan veldig godt, og jeg hadde derfor ganske store forventninger til The Village. Jeg har dog hørt at det er en del som har blitt skuffet over filmen, at den til og med har blitt kalt dårlig og at den er ganske annerledes enn det vi har sett før. Jeg valgte derfor å prøve å skru forventningene til filmen litt ned, men etter å ha sett igjennom de 100 minuttene filmen varte, skjønner jeg ikke hvorfor. Jeg skjønner heller ikke hvorfor noen kan kalle denne filmen dårlig, da kan de umulig ha skjønt filmen.

De burde ærlig talt sette seg ned og se filmen en eller to ganger til! Ja, filmen utarter seg litt sakte og man blir kanskje ikke like skremt i andre spenningsfilmer. Men, det er nettopp det jeg elsker med filmene til M. Night Shyamalan. Dette er «spenning» og ikke «skrekk». M. Night Shyamalan er en minimalist og bruker ikke mer lydeffekter og musikk enn det som er absolutt nødvendig for å få frem den stemningen han er ute etter. For de som ikke ønsker å tenke litt og bare ønsker å få servert alt på ett sølvfat og bli underholdt fra første til siste minutt, bør kanskje gå et annet sted!

Jeg har selvfølgelig alle hans filmer på dvd og har sett de fleste flere ganger. Jeg ser også til min storeg lede at M. Night Shyamalan har en ny film på gang, som nettopp har hatt premiere på kino i USA. Jeg kjenner ikke til premieredatoen i Norge enda, men ser at den har premiere i Sverige den 15. september. Filmen jeg snakker om er Lady in the water! Jeg gleder meg allerede! Tilbake til The Village, den er kanskje ikke så spooky som man får inntrykk av i traileren, da dette går litt mer stillferdig for seg i forhold til filmer fra andre filmskapere. Jeg velger dog å ikke gå noe nærmere inn på hva film handler om eller hva som skjer, da det vil ødelegge gleden av å se filmen! Det var dog gøy å se igjennom en del «bakom filmen» materiale i bonusmaterialet som følger med, hva som var bakgrunnen for utvelgelsen av skuespillerne og ikke minst oppbyggingen av det samfunnet som filmen utspiller seg i! Men jeg kan på det varmeste anbefale alle hans filmer! De med respekt for seg selv og sin filminteresse burde også ha dem i filmhylla!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/12/the-village/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.