Brokeback Mountain

Jeg har i kveld også sett filmen Brokeback Mountain, en film om forbudt kjærlighet på 60-, 70- og 80-tallet i USA. To cowboyer finner kjærligheten på fjellet Brokeback Mountain når de er der for å gjete sau i 1963. Filmen burde få de fleste til å tenke litt igjennom de valgene man tar, om de er de rette for dem. Ikke av hensyn til hva andre måtte mene eller hva som er økonomisk lurt, men hva følelsene dine forteller deg. Istedenfor å gjøre det alle forventer av deg og risikere å leve ulykkelig resten av livet. Filmen er ofte omtalt som «gay cowboy movie», men den er nok litt mer enn som så.

Det er en «love story», men her med to cowboyer i hovedrollen. Det er en fin film som forteller en kjærlighetshistorie på en litt annen måte enn den vi er vant til å se i amerikansk film. De to cowboyene er spilt av Heath Ledger (Ennis Del mar) og Jake Gyllenhaal (Jack Twist). Jack Twist er åpenbart den som er mer ærlig med seg selv om sine følelser, mens Ennis Del Mar er den som i det lengste fornekter det og ikke vil gi slipp på sitt vanlige liv som virker trygt og godt. Vi ser også Randy Quaid som Joe Aguirre og Michelle Williams (Dawson Creek) som Alma. Filmen kan så absolutt anbefales, men dette er en kjærlighetshistorie som får deg til å tenke litt.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/13/brokeback-mountain/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.