Fjellandsbyen Gourdon

Torsdag gikk turen til fjellandsbyen Gourdon. Byen ligger 760 meter over havet og har 413 innbyggere (2013). Min første tur til Gourdon var i 1996, derfor hadde jeg lyst til å ta en ny tur til den bitte lille byen nå 20 år senere. Byen har en flott utsikt, spesielt sydover mot den franske rivieraen og dalen Loup. Denne plasseringen har gitt den kallenavnet «Ørneredet». Man kan fra Gourdon se de karakteristiske pyramideblokkene som ligger nede i havna i Villeneuve-Loubet. Har man med seg en kikkert er det ganske mye å se på også. Men det er ikke lengre unna pyramideblokkene at man kan se det med det blotte øye. Noe av det første man møter når man kommer til Gourdon er fontenen ved inngangen. Den er fra 1852 og er dedikert til minne om Jean-Louis Cavalier som hadde etterlatt seg 20.000 franc for bygging av en fontene i Gourdon i hans testamente datert 18.07.1847.

Ellers er byen full av små butikker og restauranter. Om det fortsatt lages parfyme i byen vet jeg ikke, men det kan ihvertfall se ut til til at de har gjort det tidligere, da det stilles ut eldre utstyr for slik produksjon i gatene av Gourdon. Det var nok litt kjøligere her oppe i høyden i Gourdon enn hva vi har opplevd tidligere på turen i Frankrike, men jeg syntes ikke det var none grunn til å «hutre og fryse». Ei dame som mamma kjøpte noen bordbrikker av mente det bare var 5-6 varmegrader og hu syntes det var bikkjekaldt. For franskmennene er dette kanskje veldig kaldt, men for oss som kommer fra Norge, så er dette ingenting. Men dette var ihvertfall en av de dagene hvor jeg hadde på meg jakka i tillegg til hettegenseren. Greit å ha noe vindtett utenpå genseren når det er «litt kjøligere».

Vi gikk litt rundt i Gourdon og de små bakgatene skjuler den ene butikken og restauranten etter den andre. Ved kirketårnet inne i byen hadde jeg forventet å kunne komme inn i kirken, men der viste det seg bare å være toaletter. Vi var i Gourdon en halvannen times tid og avsluttet med å sitte på en krakk rett ved fontenen ved inngangen til byen og spise «småkaker» og drikke litt. Kaka som vi kjøpte viste seg å være mye hardere enn vi regnet med, så det var om å gjøre å passe på tennene. Men det smakte og det var godt å få litt i magen igjen. Før vi dro videre til neste destinasjon for dagen som er Grasse. En by jeg aldri har vært i tidligere. De lå såpass tett på hverandre, så det var naturlig å ta turen innom når man først skulle til Gourdon.

                                                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/03/13/fjellandsbyen-gourdon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.