I Napoleons fotspor i Grasse

Etter fjellandsbyen Gourdon ble det en tur til Grasse. Grasse ligger 17 kilometer nord for Cannes og har litt over 51.000 innbyggere. Selve byen ligger «strødd» utover småfjell og daler, gamlebyen ligger i en egen skråning og ligner egentlig litt på en italiensk småby med smug og trapper de fleste steder. Og det var nettopp gamlebyen vi tok en liten titt på. Vi hadde dog litt trøbbel med å komme frem her og der da de hadde stengt noen gater på grunn av graving. Etter flere dager med mye gåing, ble det fort til at man tok noen «snarveier» for å slippe å gå hele veien opp igjen. På et torv i Grasse snublet vi forresten over en tilsynelatende lavbudsjett filminnspilling. Regissøren og fotografen brukte et Canon speilreflekskamera så det ut til, og scenen som ble spilt inn var vel ikke av de mest avanserte.

Scenen var at en uteligger eller en omstreifer av en mann satt på trappa til en restaurant. Når en fra restauranten kommer ut døra blir denne mannen jaget avgårde. Regissøren virket ikke helt fornøyd, så de måtte ihvertfall gjøre denne scenen 3-4 ganger før vi valgte å gå videre. Legg også merke til toget som jeg fikk tatt bilder av ved et par anledninger! Det er mange byer som har slike tog som brukes til å frakte turistene rundt i byen. En genial måte å få sett byen på en kjapp og enkel måte vil jeg tro. Ikke så mange passasjerer på toget denne dagen riktignok. Jeg for min del hadde satt pris på at det ikke var vinduer, så det hadde vært lettere å tatt bilder. Men det har nok sine fordeler at passasjerene er tvunget til å holde henda innenfor vogna vil jeg tro.

Deler av Route Napoleon (N85) går forresten igjennom nettopp Grasse! Jeg benyttet anledningen til å ta bilder av et skilt og ikke minst et monument i byen. Det er bakgrunnen for tittelen jeg valgte denne gangen! Jeg kan vel heller ikke være på tur uten å ta bilder av en og annen buss. De hadde en liten bussterminal i Grasse hvor det stod noen busser. Busser av typen Irisbus, som er eid av Iveco. Men jeg har forstått det slik at navnet Irisbus måtte vike til fordel for Iveco. Som forøvrig er italiensk. Man er jo tross alt ikke så langt fra Italia når man er i Grasse. Ellers har jeg sett ganske mye Heuliez Bus som er et fransk bussmerke i Nice og omegn.

Siden vi bare hadde tatt en liten matbit i form av en «steinhard kake» i Gourdon, ble det en tur på Bella Napoli for å spise middag i Grasse! Jeg for min del bestilte deres pizza med samme navn som restauranten, «Bella Napoli» med chorizo på. Maten smakte bra, men jeg hadde derimot litt dårlig erfaring med deres toalett. Selve toalettet var en liten trapp opp på et «platå» og det var klint helt inntil veggen. Så man måtte sitte litt på skrå for i det hele tatt ha en sjangse å få gjort det man skulle. Men man kom seg hel igjennom denne erfaringen også. Etter at pappa hadde vært på toalett, så burde jeg ha valgt toalettet til venstre, ikke den jeg valgte å gå inn på. Kan ikke fatte og begripe hva som får en til å legge opp et toalett slik?

Denne torsdagen i Gourdon og Grasse resulterte i 7.516 skritt på skrittelleren.

                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/03/13/i-napoleons-fotspor-i-grasse/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.