Petter Solberg har brutt Rally Tyskland

Petter Solberg har brutt på dagens første etappe. Han fikk problemer med bilen og fikk ikke start på den igjen. Det er uklart hva som er årsaken til motorstoppen. De største problemene til Petter startet allerede under shakedown på torsdag, da han på den 5. gjennomkjøringen av shakedown kjøre av veien og traff ett tre. Bilen ble dog reparert i rekordfart over natta, slik at han kunne stille til start i Rally Tyskland fredag morgen. Med unntak av Sebastian Loeb og Daniel Sordo gjorde alle førerne/teamene feil dekkvalg for årets Rally Tyskland. Det hadde regnet natten før og det var meldt enda mer regn ut over dagen. De aller fleste stilte derfor til start med regnværsdekk, noe som fungerte ekstremt dårlig etterhvert som løypene begynte å tørke opp. Sebastian Loeb og teamkollega Daniel Sordo hadde derfor ingen problemer med å «stikke ifra» i ledelse.

Under service etter å ha kjørt 4 av 8 etapper fredag la de aller fleste om til harde tørrværsdekk, men gjett hva som kom så fort de satt igang med å kjøre? Jo, nettopp: Regn. Sebastian Loeb og Daniel Sordo hadde igjen gjort ett godt dekkvalg og kjørte på dekk som passet føret bedre. Daniel Sordo hadde også uttalt etter en av etappene at «Det regner ikke på Mr. Loeb». Petter vekslet mellom å ligge på 3. 4. og 5. plass iløpet av fredagen, men endte på 5. plass etter alle 8 etappene. På den 7. etappene tapte de aller fleste førerne fra 45 til 60 sekunder i forhold til Loeb som kjøre gjennom etappen før den ble søkkvåt og utrolig vanskelig å gjennomføre. Mattias Ekström som er førstefører for Skoda denne helgen uttalte at hans erfaring med asfaltracing på bane kom til ingen nytte i Tyskland. Åh, kjører dere ikke i regn i DTM spør en journalist? Joda, men vi får ikke lere/søle ute på banen! Med regn, søle og ikke minst harde tørrværsdekk, må det være ett mareritt å kjøre på asfaltveiene i Tyskland!

Jeg er usikker på hva slags føre de har hatt i Tyskland idag, lørdag, men det Petter kom seg ikke lengre enn 11 kilometer inn på den 9. etappen (lørdagens første) før Subaru’en takket for seg. Motoren stoppet og Petter klarte ikke å få liv i den igjen. Det ble derfor ett brutt løp for Petter i Tyskland. Bilen har blitt tauet til service for å finne ut hva som er problemet, men det spørs om det er noen vits å stille til start igjen i morgen. For hver etappe Petter ikke fullfører får han en tilleggsstraff på 5 minutter, noe som vil bli 35 minutter tilsammen. Dette kommer da i tillegg til de 2,5 minuttene han allerede lå etter Loeb etter dag 1. Jeg har vanskelig for å tro at dette blir noe annet enn en 1-2 seier til Citroen, med Sebastian Loeb øverst på prispallen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/12/petter-solberg-har-brutt-rally-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.