Petter Solberg har valgt Citroen C4

Det har ikke akkurat vært noen hemmelighet at Petter Solberg sin Citroen Xsara fra 2005 ikke har vært helt konkurransedyktig i toppen denne sesongen. Men det hadde man nok heller ikke forventet. Men den har ihvertfall vært mer konkurransedyktig enn de Subaru-bilene han har kjørt de siste sesongene. Petter Solberg har liksom ikke klart å repetere bragden fra 2003 hvor han ble verdensmester i rally, med bare ett poeng mer enn Sebastian Loeb. I de påfølgende 5 årene har Sebastian Loeb rett og slett vært best. Ingen over og ingen ved siden. Hittil i årets sesong leder derimot Mikko Hirvonen med 3 poeng på Sebastian Loeb. Vil Sebastian Loeb «tape» årets tittel mon tro?

Petter Solberg har derfor vært på utkikk etter en ny bil. Primært for neste sesong. Men etter å ha testet nye Citroen C4 og Ford Focus her for noen dager siden, har han rett og slett ikke hatt lyst til å stille til start med sin gamle Citroen Xsara noe mer. Var disse to nye bilene imponerende? Petter Solberg skulle egentlig ha kommet frem til en konklusjon og valgt en av disse to bilene som sin nye rallybil på onsdag, men avgjørelsen har tatt lengre tid enn vanlig. Men i dag har Petter Solberg altså valgt å satse på Citroen C4. Vi alle trodde at denne avgjørelsen skulle gjelde både resten av årets sesong og neste sesong, men på Petter Solberg sine egne websider, står det at Citroen C4-avtalen forløpig kun gjelder for resten av årets sesong.

Det virker derfor som om det fortsatt ikke har blitt tatt en avgjørelse om hva Petter Solberg skal gjøre neste år. Nå har han ihvertfall mulighet til å teste Citroen C4 ut årets sesong, før han tar en endelig avgjørelse for neste sesong. Det blir utrolig spennede å se hvordan Petter Solberg vil gjøre det i en bil som er tilsvarende den Sebastian Loeb og Daniel Sordo bruker. Petter Solberg sin Citroen C4 skal i utgangspunktet settes opp som en 2008-bil av Citroen-fabrikken, men med diverse oppgraderinger skal den svært lik den bilen som de offisielle Citroen-førerne bruker i årets WRC-sesong! Helgens Rally Australia er uten Petter Solberg, men han stiller til start med sin nye Citroen C4 i Rally Spania den 2. til 4. oktober!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/04/petter-solberg-har-valgt-citroen-c4/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.