Henning Solberg forbi Petter Solberg i rally-VM

Problemene vil ingen ende ta for Petter Solberg sin del. Han hadde store problemer når de startet fredag, men hang litt mer med utover dagen. Lørdag var de samme problemene tilbake og Petter Solberg raste nedover resultatlista. Etter å ha endt på mellom 18. og 20. plass på to av lørdagens etapper, valgte teamet å trekke hele bilen fra Rally Finland. De ville heller bruke tid på å prøve å finne ut av problemene. Marcus Grönholm og Mikko Hirvonen var uslåelig hele helgen og det var derfor ikke veldig overraskende at Marcus Grönholm vant på hjemmebane. Mikko Hirvonen sikret 2. plassen 24 sekunder bak kollega Marcus Grönholm. Sebastian Loeb sikret 3. plassen 1 minutt og 9 sekunder bak vinneren. Chris Atkinson, Henning Solberg, Xavier Pons, U. Aava og Mads Østberg sikret seg de neste poengplassene. Mest imponerende var det at fremadstormende Mads Østberg sikret sitt første WRC-poeng noensinne med 8. plassen i Rally Finland! Andreas Mikkelsen endte på en 12. plass.

Med dette resultatet leder Marcus Grönholm med 75 poeng, Sebastian Loeb ligger på 2. plass med 62 poeng mens Mikko Hirvonen ligger på en sterk 3. plass med 57 poeng. Dani Sordo og Henning Solberg ligger på en delt 4. plass med 28 poeng. Henning Solberg har dermed gått forbi lillebror Petter Solberg i VM-sammendraget. Petter Solberg ligger på en 6. plass med 26 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Ford med 132 poeng, Citroen ligger på 2. plass med 92 poeng og Subaru ligger på 3. plass med 48 poeng. Ford-teamet til Henning Solberg ligger rett bak på 4. plass med 45 poeng. Neste løp er Rally Tyskland den 17. til 19. august. Mer om dette på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/05/henning-solberg-forbi-petter-solberg-i-rally-vm/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.