Mikko Hirvonen vant, Henning Solberg nummer fire i Jordan

Rally er ingen motorsport man kan følge med live på tv, noe som er veldig synd i grunn. Rally er en veldig underholdende motorsport og det skjer stadig en masse action. Men siden rally går over tre dager og over såpass mange timer er det nok klin umulig å lage en tv-motorsport av dette. Det eneste man har mulighet til å se er en kort oppsummering etter hver dag. Nettopp derfor er jeg nok litt sløv til å følge med på rally for tiden. Det er annen motorsport jeg heller følger med live med på TV. F.eks Spania Grand Prix som ble vunnet av Kimi Raikkonen i dag. Men jeg følger selvfølgelig med på rally med ett halvt øye også, men det går i hovedsak på nyheter som blir publisert på internett.

Denne helgen har Rally Jordan gått av stabelen for første gang og vi har sett det reneste mannefallet gjennom hele helgen. Den første som fikk store problemer og tapte masse tid var vår egen Petter Solberg. Senere har både Sebastian Loeb, Jari-Matti Latvala og Dani Sordo fått store problemer. Petter Solberg fikk aldri fullført Rally Jordan, men Sebastian Loeb stilte til start igjen søndag og endte til slutt på en tiende plass. Kollisjonen som Sebastian Loeb var innblandet i var av en rimelig bisarr type. Sebastian Loeb hadde nettopp fullført den 11. etappen da han frontkolliderte med en annen Citroen på vei til startstreken, kjørt av unggutten Conrad Rautenbach fra Zimbabwe. Selv om begge bilene fikk hard medfart i kollisjonen slapp begge førerne unna uten skader. Men begge bilene måtte bryte Rally Jordan.

Det første Rally Jordan ble til slutt vunnet av Mikko Hirvonen i Ford. Dani Sordo sikret seg andre plass litt over minuttet bak vinnende Mikko Hirvonen. På tredje plass finner vi Chris Atkinson, teamkollega med Petter Solberg i den andre Subaru Impreza WRC2007. Chris Atkinson beviser atter igjen at det er mulig med gode resultater med Subaru’en. Men selv om han sikret seg tredje plassen var han fem minutter bak vinnende Mikko Hirvonen. Dette er Chris Atkinsons fjerde pallplass i år på fem forsøk.

Henning Solberg kjørte i dag inn til en utrolig flott fjerde plass, 7.5 minutter bak. Denne helgen har faktisk alle tre førerne fra det private Stobart Ford-teamet sikret seg poeng. Med Henning Solberg på fjerde plass, Malcolm Wilson på femte plass og Gigi Galli på åttende plass. En ekstremt vellykket helg for Stobart-teamet med andre ord. Med denne fjerde plassen har Henning Solberg like mange poeng som lillebror Petter Solberg.

I førermesterskapet leder Mikko Hirvonen med 35 poeng. Sebastian Loeb ligger på andre plass med 30 poeng, Chris Atkinson ligger på tredje plass med 28 poeng, Jari-Matti Latvala ligger på fjerde plass med 18 poeng, Dani Sordo ligger på femte plass med 17 poeng, Gigi Galli ligger på sjette plass med 12 poeng. Petter og Henning Solberg ligger på de to neste plassene med 9 poeng hver. I konstruktørmesterskapet leder Ford-teamet med 57 poeng. Citroen ligger på andre plass med 50 poeng, Subaru ligger på tredje plass med 39 poeng og Stobart ligger på fjerde plass med 29 poeng. Neste løp er Rally Italia Sardinia den 16. til 18. mai.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/27/mikko-hirvonen-vant-henning-solberg-nummer-fire-i-jordan/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.