Mikko Hirvonen til topps i Rally Tyrkia

Etter at Petter Solberg endte på andre plass med ny bil i Rally Acropolis, hadde vi nok ventet mer av han under Rally Tyrkia. Petter Solberg skal vistnok ikke hatt noen særlige problemer denne helgen, men det har tydelig ikke gått like fort som teten. Etter den første dagen ledet Sebastian Loeb med bare ett sekund på Henning Solberg på andre plass. Jari-Matti Latvala lå på en tredje plass 1.1 sekund bak. Gigi Galli og Mikko Hirvonen lå henholdsvis 2.2 og 6.9 sekunder bak ledende Sebastian Loeb. Petter Solberg lå på en sjette plass etter første dag. Ford-teamet hadde fått kritikk etter denne dagen for å sørge for å havne bak Sebastian Loeb etter den første dagen, slik at de fikk Sebastian Loeb til å ligge i front og ploge veiene.

Denne taktikken fungerte tydligvis, for etter andre dag av Rally Tyrkia ledet Mikko Hirvonen med Jari-Matti Latvala og Sebastian Loeb bak seg med henholdsvis 16.2 og 34.3 sekunder. Henning Solberg hadde rast ned til fjerde plass hele 2 minutter og 8.5 sekunder bak ledende Mikko Hirvonen. Petter Solberg lå på en sjette plass. Mikko Hirvonen klarte å beholde denne ledelsen den tredje dagen og endte øverst på seierspallen. Ved siden av seg på andre plass fikk han Jari-Matti Latvala og Sebastian Loeb på den tredje og siste pallplassen. Disse to var henholdsvis 7.9 og 25.7 sekunder bak vinnende Mikko Hirvonen. Fjerdeplassen gikk til Dani Sordo. Henning Solberg klarte å slå lillebror Petter Solberg med 14.5 sekunder og havnet på femte plass. Petter Solberg endte på en sjette plass denne helgen.

Mikko Hirvonen leder derfor WRC-mesterskapet med 59 poeng. På andre plass ligger Sebastian Loeb med 56 poeng og Jari-Matti Latvala ligger på tredje plass med 34 poeng. Chris Atkinson som ikke fikk noen poeng i Tyrkia ligger på fjerde plass med 31 poeng. Petter Solberg ligger på sjette plass med 30 poeng og Henning Solberg ligger på åttende plass med 16 poeng. Neste rally er Rally Finland fra 31. juli til 3. august.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/16/mikko-hirvonen-til-topps-i-rally-tyrkia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.