Heikki Kovalainen stiller til start i Tyrkia

Etter den dramatiske kræsjen til Heikki Kovalainen under Spania Grand Prix for to uker siden, var det stor usikkerhet om han ville stille til start under Tyrkia Grand Prix. Heikki Kovalainen har fått grønt lys fra legen og vi har samtidig fått vite hva som gikk galt med hans McLaren-Mercedes Formel 1-bil under Spania Grand Prix. Det var lenge spekulasjoner om at bremseskiva hadde eksplodert og fått hele hans venstre framdekk til å eksplodere. Heikki Kovalainen mistet dermed kontrollen over bilen og kjørte rett inn i en dekkbarriere.

Det ekstraordinære med denne ulykken var at han ikke kræsjet i dekkbarrieren, men hans McLaren-Mercedes klarte å kjøre inn under dekkbarrieren. Store deler av Formel 1-bilen ble regelrett begravd innunder dekkbarrieren. Det var derfor stor spenning rundt om Heikki Kovalainen hadde fått skader i bein eller nakken av dette. Det gikk heldigvis veldig bra med Heikki Kovalainen og han har nå også fått grønt lys for å stille til start i Tyrkia Grand Prix. Samtidig har det kommet frem at det var felgene som var årsaken til ulykken. Det ble gjort en feil under produksjonen av denne feilen kunne gjøre at felgen kunne vri seg og gå i oppløsning under belastning. Felgprodusenten har innført nye rutiner for at dette ikke skal skje igjen. Mer på formula1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/09/heikki-kovalainen-stiller-til-start-i-tyrkia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.