Heikki Kovalainen sikret sin første pole på Silverstone

Mange hadde nok tippet at Lewis Hamilton ville sikre seg pole foran hjemmepublikumet på Silverstone-banen i dag. Men Lewis Hamilton klarte å rote seg litt bort når det gjaldt som mest. Under den første treningen fredag var Felipe Massa raskest med Heikki Kovalainen, Lewis Hamilton og Kimi Raikkonen bak seg. Under den andre treningen på fredag Heikki Kovalainen raskest med Mark Webber, Lewis Hamilton og David Coulthard bak seg. Felipe Massa var nummer åtte og Kimi Raikkonen var nummer 12. Under dagens trening var derimot Fernando Alonso raksest med Mark Webber, Heikki Kovalainen, Sebastian Vettel og Lewis Hamilton bak seg. Kimi Raikkonen var nummer ni og Felipe Massa var nummer 12.

Under den første delen av kvalifiseringen ble ikke overraskende begge Force India-førerne, Adrian Sutil og Giancarlo Fisichella slått ut. Det samme ble Rubens Barrichello og Jenson Button fra Honda og Nico Rosberg fra Williams. I den andre kvalifiseringen ble David Coulthard (Red Bull), Sebastien Bourdais (Scuderia Toro Rosso), Kazuki Nakajima (Williams) og begge de to Toyota-førerne, Jarno Trulli og Timo Glock slått ut. I den tredje og mest avgjørende kvalifiseringen fikk ikke Robert Kubica notert noen tid og måtte nøye seg med tiende startposisjon. Rett før den tredje delen av kvalifiseringen skulle starte ble det plutselig hektisk aktivitet i garasjen til Robert Kubica. De hadde oppdaget en feil i forbindelse med det bakre hjulopphenget. De prøvde å utbedre feilen, men måtte se seg slått av klokka og Robert Kubica fikk ikke deltatt i den siste kvalifiseringen. Det er nok derfor veldig skuffende for Robert Kubica og BMW Sauber-teamet å måtte starte så langt bak i feltet som tiende startposisjon.

At Heikki Kovalainen til slutt trakk det lengste strådet var nok en liten overraskelse i seg selv, men den største overraskelsen var nok at Mark Webber var den nest raskeste under den tredje og siste kvalifiseringen. Mark Webber og Red Bull starter derfor fra andre startspor under Englands Grand Prix i morgen. David Coulthard i den andre Red Bull-bilen starter helt nede fra 11. startposisjon. Resten av startfeltet er: Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Nick Heidfeld, Fernando Alonso, Nelson Piquet, Sebastian Vettel, Felipe Massa, Robert Kubica osv.

Årets Englands Grand Prix er forøvrig det nest siste på Silverstone. Fra 2010 skal Englands Grand Prix kjøres på Donington Park. Årets Englands Grand Prix på Silverstone er faktisk David Coulthard sitt siste Englands Grand Prix. David Coulthard annonserte i går at han legger opp sin Formel 1-karriere etter årets sesong. Den 37 år gamle skotten har vært med i Formel 1-sirkuset siden 1994 og har per i dag deltatt i 237 Formel 1-løp. Innen årets sesong er over har han deltatt i 246 Formel 1-løp. Det er bare en fører i dagens Formel 1 som har mer erfaring enn David Coulthard, nemlig Rubens Barrichello. Rubens Barrichello feiret 257 Formel 1-starter under Tyrkia Grand Prix i mai i år. Rubens Barrichello har forløpig ikke annonsert at han har planer om å legge opp sin Formel 1-karriere.

Årets England Grand Prix går av stabelen kl 14:00 i morgen og TV-sendingen starter på TV3 kl 13:45!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/05/heikki-kovalainen-sikret-sin-forste-pole-pa-silverstone/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.