Lange Flate Ballær 2

Jeg har i kveld hatt gleden av å se oppfølgeren til Lange Flate Ballær, nemlig Lange Flate Ballær 2. Guttane fra EdGarasjen som skulle på fotball vm-tur i den første filmen må motvillig på repetisjonsøvelse i den andre filmen. I motsetning til den første filmen som var regissert av Bjørn Fast Nagell og Harald Zwart som co-regissør, er den andre filmen regissert av Harald Zwart alene. Det ser vi ett tydelig preg av. Den andre filmen er mer profesjonell laget og det gjør selvfølgelig litt at de har hentet inn større navn og har åpenbart lagt en del mer penger i dette prosjektet enn det første. Den største stjernen er helt uten tvil Don Johnson som spiller admiral Burnett. Andre kjente fjes vi får se i denne filmen er Zayid Ali og Sturla Berg-Johansen.

«Kællane fra EdGarasjen må møte til den årlige Heimevernsøvelsen. Det passer dårlig for alle. Man for Petter er det helt krise. Han har nemlig lovet å ta seg av sin to år gamle datter, mens Laila er på Syden-tur. Og med dårlig historikk på området, våger han ikke å fortelle Laila om øvelsen. Saken blir ikke enklere når Petter tilfeldigvis blir kompis med en amerikansk admiral (Don Johnson), og må hjelpe til med en atomubåt som er litt ute av kontroll…» (sitat dvd)

Det er utrolig gøy å se at filmen er spilt inn her i Fredrikstad og det er alltid morsomt å høyre min egen lokale dialekt på film. Det er ikke ofte man ser på film. Jeg hadde veldig høye forventninger til denne filmen, og må si at de ble innfridd til de fulle. Jeg lo fra start til slutt og hadde det ustyrtelig morsomt med Lange Flate Ballær 2. Jeg vil derfor på det sterkeste anbefale dere å se denne filmen! Det inkluderer selvfølgelig også den første filmen, hvis du ikke allerede har sett den. Det er ikke mye av filminnspillingen til Lange Flate Ballær 2 jeg har fått med meg i distriktet, men evakueringsscenen over Fredrikstad-brua fikk jeg så absolutt med meg. Det skapte mildt sagt ganske mye trafikkaos. Men det er i grunn bare morsomt når slike ting skjer her i byen! Ekstra hyggelig er det at det kommer en tredje film, nå skal guttane fra EdGarasjen til Las Vegas!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/06/lange-flate-ballar-2/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.