Trafikkaos pga filminnspilling

Denne uka kjører jeg skift fra Onsøy vest, det vil si turer til Saltnes-Tomb og Engelsviken-Skjæløy. Uka startet med at jeg hadde fri mandag og tirsdag, siden jeg er satt opp med kjøring lørdag og søndag. Onsdag og torsdag begynte jeg kl 5 og var ferdig kl 10:40. Det vil si at jeg var hjemme allerede kl 11:30 disse to dagene. Ganske mye igjen av dagen kan du si. Men det var en liten stund jeg var veldig usikker på om jeg kom til å rekke 11:10-bussen hjem eller ikke i dag. Det siste jeg gjør på dette skiftet er å tomkjøre bussen over til garasjen, før neste sjåfør tar over og kjører tilbake til sentrum igjen. Derfor er det ganske praktisk å bli med denne bussen over til sentrum. Men i dag har det vært filminnspilling på Fredrikstad brua. Det er Harald Zwart og teamet bak «Lange Flate Ballær 2» som har skapt trafikkaos på brua. Scenen som skulle spilles inn var en evakuering av Fredrikstad, noe som skulle foregå oppå selve brua.

Fila fra sentrum mot Østsiden skulle være åpen hele tiden, men i praksis var det vel i grunn kolonnekjøring begge veier. Mellom kolonnekjøringen ble det pøst på med alt som kunne krype og gå av statister for å filme denne evakueringsscenen. De startet med dette kl 9 i dag, jeg var på vei over brua ca kl 10:30. Det gikk i grunn ganske fort fra sentrum til garasjen, men det tok derimot rimelig mye lengre tid den andre veien. Jeg fikk tatt noen bilder på begge turene over brua, og Harald Zwart er med på det siste bildet!

Det har også blitt tatt en del bussrelaterte bilder de to siste ukene, de ser dere nedenfor. Jeg har i dag forøvrig blitt kontaktet av Borg Buss med spørsmål om jeg kunne bytte ut morgendagens kveldsskift på Onsøy vest til fordel for ett midtskift på Vesterøy. Det er i utgangspunktet ett skift som inneholder kjøring jeg ikke har hatt opplæring på enda. I tillegg til kjøring til Tangen, Skjærhalden og Vesterøy (Utgårdskilen som jeg har kjørt til mange ganger) er det også kjøring til Papperhavn og Bukta. Dette er to steder på Vesterøy jeg ihvertfall ikke har vært på med buss noen gang, jeg har bare vært en tur med bil nede på Papperhavn i sommer.

Men mot at jeg får ta ut buss på garasjen i Fredrikstad istedenfor på Nesset, Vesterøy, har jeg sagt meg villig til å «føle meg litt frem» på Vesterøy. Jeg fikk en kjapp gjennomgang av kjøringen ned til Papperhavn og Bukta i dag, men vi skal ta en briefing før jeg begynner i morgen også. I utgangspunktet er det bare å kjøre helt ned til snuplassene og kjøre tilbake igjen, men det er ett par steder det skal være rimelig trangt å komme frem med buss. Blant annet en bru på vei ned mot Bukta. Men hvis man tar det med ro og planlegger kjøringa litt, så skal vel det gå greit. Lørdag og søndag skal jeg kjøre kveldsskift på Onsøy vest-planen. Neste uke har jeg fått kjøring på Veum-planen, men tirsdag, onsdag og fredag er det kjøring til Engelsviken-Skjæløy og Saltnes-Tomb. På onsdag er det ett rent Veum-skift, torsdag har jeg fri og på lørdag er det Veum-kjøring igjen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/09/trafikkaos-pga-filminnspilling/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.