Trafikkaos etter trafikkulykke på Fredrikstadbrua

Det kommer sikkert like overraskende på oss hvert eneste år, men rett før jul er det det totale kaos i trafikken, spesielt i sentrum og i nærheten av kjøpesenterne. Østfoldhallen f.eks. I går morges var det ikke noe særlig problemer, men allerede på vei hjem stod jeg i kø mellom Råbekken og Østfoldhallen nord ved 10-tiden. Det er ikke helt dagligdags kan du si. Og steike som det var kø når jeg skulle tilbake på jobb igjen for å kjøre andre del av skiftet mitt fra kl 13.23. Jeg stod i kø fra Greåker og helt til firefelten på Råbekken og så igjen fra Grønli og over Fredrikstadbrua. Selv om jeg hadde beregnet meg ekstra tid på vei til jobben, var det bare såvidt at jeg rakk frem i tide. I værste fall kunne jeg ha parkert bilen ved Fredrikstadbrua og avløst rute 353 Kongsten-Oredalen der, og heller gått opp fra anlegget til Nettbuss Øst til Fredrikstadbrua for å hente bilen når jeg var ferdig.

Og det første som møter meg når jeg har fått avløst sjåføren på rute 353 Kongsten-Oredalen, var at jeg fikk «kjeft» fordi Veum-bussen ikke hadde kommet i spor 6. De hadde visstnok venta i en halvtime og lurte på hvor bussen hadde tatt veien. Det visste jo selvfølgelig ikke jeg, men prøvde å forklare at det kan være trafikken som har forsinket bussen. Hvorpå jeg får dette slengt i trynet: «Men bussen skal jo bare kjøre fra jernbanen og hit?» Men nå har den jo kjørt en annen rute/avgang før denne, og det kan ha vært noe annet enn Veum, Øyenkilen-Vikane f.eks, og det kan ha være store trafikale problemer eller en trafikkulykke for alt hva jeg vet. Men dere må ringe 177 for mer informasjon. Og når jeg blir spurt om jeg VET om Veum-bussen vil dukke opp i det hele tatt, så vet jeg selvfølgelig ikke det og ber dem om å ringe 177 igjen. Jeg som sjåfør (på min buss) har bare oversikt over min egen buss og ruter og vet derfor fint lite om hvor alle andre busser befinner seg. Derfor har vi ruteopplysningen på telefon 177.

Må innrømme at jeg ble litt «stressa» av dette når jeg allerede var litt på helene fra før fordi det var såvidt jeg rakk frem til jobben i tide. Men jeg kom meg heldigvis avgårde fra spor 6 før jeg ble altfor forsinket. Det tenker jo ikke disse passasjerene på, at alle disse spørsmålene som jeg uansett ikke har noe godt svar på, gjør at enda en buss blir forsinket. Men det neste som skjer er at etter at jeg hadde kjørt fra havnekontoret på Øra kl 14.28, var at trafikken stod helt stille fra rundkjøringa på Østsidne over i alle retninger pga en trafikkulykke oppe på Fredrikstadbrua. Det tok ikke lang tid før dette ble nevnt på P4 og jeg aner ikke hvor lenge jeg ble stående midt i rundkjøringa på Østsiden, men det tok rimelig lang tid. Etterhvert som politiet begynte å dirigere trafikken og få sendt trafikken forbi ulykkesstedet, viste det seg at det var tre biler som hadde kollidert med hverandre i en kjedekollisjon.

Og trafikkaoset i Fredrikstad var et faktum. Rute 353 Kongsten-Oredalen er i utgangspunktet en veldig romslig rute, og det skal mye til at man ikke er i rute igjen til neste avgang. Men i går var jeg konstant etter skjema i to timer. Jeg var riktignok ikke mer enn 10 minutter forsinket hver gang jeg skulle starte ruta fra enten havnekontoret på Øra eller Sandbækveien i Oredalen, men underveis var jeg rimelig forsinket. Det er først når man er mer enn 10 minutter forsinket at man skal innrapportere dette til driftssentralen. Opp til 10 minutter er å regne som «normalt», eller ihvertfall innenfor det som er som normalt å regne pga trafikk og andre uforutsette ting. Men det positive er at det var ingen som var sinte eller egentlig stilte noen spørsmål hvorfor man var forsinket. Det sa seg vel nesten selv? Men jeg fikk uansett ikke så veldig mange passasjerer i løpet av disse to timene, rute 350 Gluppe-Kongsten var tydeligvis så forsinket at han tok med seg flesteparten av mine passasjerer også. Vanligvis ligger vi 30 minutter etter hverandre, men litt før 16.28-avgangen fra havnekontoret på Øra tok jeg igjen rute 350 Gluppe-Kongsten på Kongsten.

Det positive var at jeg var i rute på den siste runden og var derfor ferdig på jobb i går når jeg skulle.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/23/trafikkaos-etter-trafikkulykke-pa-fredrikstadbrua/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.