Kontakt hindret Audi R10 TDI å vinne i Salt Lake City

Etter å ha kvalifisert seg til tredje og fjerde rad i American Le Mans Series-kvalifiseringen i Salt Lake City, var vi spent på hva Audi R10 TDI ville kunne få til i år. I fjor var Audi R10 TDI 3 sekunder treigere per runde enn Porsche RS Spyder i LM P2-klassen. I år skilte det bare 0.5 sekunder. Audi R10 TDI gjorde det veldig bra på banen i Salt Lake City i Utah og ledet løpet ved flere anledninger. Men det var diverse uheldige omstendigheter som gjorde at Audi ikke kunne inkassere en tredje seier på rad. Audi R10 TDI stakk av med seieren i Long Beach og St. Petersburg.

Audi R10 TDI #2 med Marco Werner og Lucas Luhr var de som hadde størst sjanse til å stikke av med seieren i dag. Men en kollisjon mot slutten av løpet ødela den muligheten. I tillegg til å tape tid på selve kollisjonen ble de også idømt en stop-and-go-straff for å ha skyld i en kræsj som kunne vært unngått. Audi R10 TDI #2-teamet synes denne straffen ikke var fortjent, men siden jeg ikke så løpet live i går kveld, kan jeg ikke uttale meg om hvor fortjent eller ikke dette var.

Audi R10 TDI #2 endte til slutt på en skuffende syvende plass, men vant LM P1-klassen. Audi R10 TDI #1 hadde en enda mer begredelig dag på jobben og endte på 21. plass, nummer tre i LM P1-klassen. Løpet ble vunnet av Dumas og Bernhard i Porsche RS Spyder. I førermesterskapet i LM P1-klassen leder Lucas Luhr og Marco Werner med 86 poeng, Clint Field og John Field ligger på andre plass med 49 poeng og Frank Biela ligger på tredje plass med 45 poeng. Neste løp er i Lime Rock den 12. juli. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/19/kontakt-hindret-audi-r10-tdi-a-vinne-i-salt-lake-city/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.