Feil skolebuss

At passasjerene ikke sjekker hvilken buss de faktisk går på og ender opp med å gå på feil buss, er ikke noe nytt. Men det løser seg ganske fort, men det hender at noen ikke oppdager det før bussen kjører «feil» i forhold til hvor de skal hen. Og da må de som regel gå av bussen og komme seg på riktig buss. Men jeg synes at passasjerene kunne vært litt flinkere til å se hva som faktisk står på bussen. Hvis det f.eks står «358 Lundheim-Kjølbergskogen» så skal jeg selvfølgelig ikke til Skjærviken. Og hvis det står «356 Trara-Leie-Lisleby» så skal jeg selvfølgelig ikke til Sarpsborg. Slike feil kunne vært unngått hvis man faktisk tok en titt på hva som stod på bussen før man gikk ombord. Det er jo tross alt flere ruter som betjener de samme holdeplassene og sporene  ved bussterminalen. Passasjerer med månedskort forteller meg jo ikke hvor de skal heller som regel. De bare legger kortet på kortleseren til billettmaskinen og går inn i bussen.

På fredag opplevde jeg noe litt utenom det vanlige. Jeg kjører skolebuss fra Rød skole i Onsøy som går via Gressvik ungdomsskole før jeg skal til Oksviken. På denne bussen får jeg som regel ikke med så mange elever, men jeg fikk med meg to elever fra Rød skole og overraskende nok stod det igjen en del elever på Gressvik ungdomsskole. Denne skolebussen er buss nummer to som går til Oksviken, men den første pleier som regel å få med seg alle elevene. Så litt overrasket over at det fortsatt var igjen elever på Gressvik ungdomsskole ble jeg. Men alle 16 elevene ble «bippet» inn med skolekortene sine og vi kjørte fra Gressvik ungdomsskole og ned på Storveien i retning Oksviken. Men når jeg derimot svingte til venstre mot Viker, var det en av elevene som ropte ut: «Øy, du kjører feil!» «Nei sier jeg, dette er skolebussen til Oksviken!» Og en av elevene spør: «Skal du ikke til Øyenkilen i det hele tatt?» «Nei, sier jeg, denne går bare til Oksviken».

Jeg fortsatte å kjøre skolebussruta mi opp til Oksviken, de to elevene som kom på ved Rød skole gikk av oppe på Oksviken og resten av elevene måtte bli med tilbake til hovedveien hvor alle unntatt en valgte å gå av for å vente på rutebussen. Jeg hadde sjekket i ruteheftet når rutebussen ville være der og informerte elevene med at rutebussen kommer om ca 10 minutter. En av elevene valgte derimot å bli med tilbake til Mega på Gressvik, tilbake til utgangspunktet mer eller mindre, med andre ord. Litt komisk må jeg si at det var en av elevene som påstod at det stod «Øyenkilen» på bussen min når de måtte gå av, de spurte nemlig fortsatt om jeg ikke skulle til Øyenkilen. Men på denne skolebussen stod det bare «Skolebuss», så hvordan de kan påstå at det stod Øyenkilen der, vet jeg ikke.

Men jeg antar at en del av disse 16 skoleelevene gikk ombord i god trod om at de var ombord på rett buss. Det var ihvertfall ikke uvanlig at en de første som gikk ombord spurte om dette var bussen til «Øyenkilen» eller «Vikane» og så lenge de bak så at de gikk ombord, så tok de det som god fisk at det var riktig buss. Men i dette tilfellet var det ingen som spurte hvor bussen gikk, det stod ihvertfall ikke at bussen skulle til Øyenkilen utenpå. Denne andre skolebussen pleier også å være den aller siste bussen som kommer til Gressvik ungdomsskole. Siden de andre skolebussene fra Gressvik ungdomsskole og jeg har avgang fra Rød skole samtidig (kl 14.05). Men det som mest sannsynlig skjedde, var at skolebussen til Øyenkilen var forsinket og at jeg kom han i forkjøpet. Skoleelevene trodde derfor at det var jeg som skulle til Øyenkilen. Men så lenge det ikke står «Øyenkilen» på bussen, hadde ihvertfall jeg spurt hvor bussen skulle hen. Men jeg får vel heller ta mine forhåndsregler og merke min buss med «Oksviken» neste gang. Og siden jeg ikke har kjørt denne skolebussen alle dagene i uka enda, så kjenner jeg ikke til om det pleier å komme på elever eller ikke. Så jeg tok det som god fisk at de skulle være med.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/09/21/feil-skolebuss/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.