Busstopp som ikke finnes

Det er ikke noe nytt fenomen at noen busspassasjerer gjerne vil av andre steder enn de offisielle holdeplassene. Og så lenge man befinner seg i «griskgrendte strøk» og ikke kjører ruter som f.eks Glommaringen, er det utrolig hva vi får til. Men det forutsetter jo selvfølgelig at man spør om det. Selv om vi selvfølgelig foretrekker å bruke de ordinære holdeplassene. Men det hender at vi gjør unntak hvis det er langt imellom holdeplassene, noen bærer tungt og/eller noen er dårlige til beins. Vi er jo i et serviceyrke. Men når enkelte tar det som en selvfølge at jeg skal stoppe både her og der, er jeg nok ikke like «snill». Spesielt ikke når noen trykker på stoppknappen og forventer at jeg skal stoppe på ett busstopp som ikke finnes og kjefter på meg fordi jeg ikke stoppet.

Ekstra smart synes jeg det er å begynne å diskutere med bussjåføren om hvorvidt det er et  busstopp eller ikke. Den konkrete ruta jeg opplevde dette på i går var rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen. Når vi er på vei til Lundheim er det et busstopp rett før Nabbetorp skole, og så er det ikke noe busstopp før vi kommer til klubbhuset ved fotballbanen. Når noen trykket på stoppknappen rett etter at jeg hadde passert skolen, syntes jeg det var litt unødvendig å trykke så tidlig. Å trykke (for) tidlig er ikke noe særlig, da det fort kan gå i glemmeboka. Men i dette tilfellet så var det tydeligvis ei som skulle av ved Nabbetorp skole. Men det kunne jo ikke jeg vite. Ikke er det noe busstopp der heller. Det er bare når vi kjører skolebuss til skolen at vi stopper utenfor skolen.

Den kvinnelige passasjeren roper ut at jeg glemte å stoppe, mens jeg prøver å fortelle at det er ikke noe busstopp ved skolen, men det er ett busstopp rett før. Joda, det er et busstopp der og hu tar buss hver eneste dag, blir jeg fortalt. Nei, det er ikke noe busstopp, det er bare skolebussen som stopper der. Hu vil ikke gi seg og jeg bare gir opp diskusjonen. Det er ikke noe vits å bruke noe mer energi på dette, jeg stopper etterhvert bussen og lar henne gå av, et godt stykke bort i gata, vel og merke. Tipper vi var sånn ca halvveis til krysset. Og som om ikke det var nok, etter at vi hadde passert klubbhuset til Østsiden idrettslag eller hva de heter, så er det noen som trykker på stoppknappen igjen. Neste holdeplass er i krysset Åbyggeveien og Kløverveien. Jeg svinger til venstre fra Lundheimveien og inn i Åbyggeveien og etter en stund er det ei ny dame som skriker om at jeg glemte å stoppe. Hu mente at det var et busstopp i krysset Lundheimveien og Åbyggeveien, men der er det heller ikke noe busstopp. Busstoppet er i krysset Åbyggeveien og Kløverveien. Og det er selvfølgelig der jeg slipper av henne.

Jeg har ingenting imot å yte ekstraservice og slipper av passasjerene på andre steder enn de offisielle busstoppene, men når det gjøres og reageres på denne måten, blir jeg fint lite serviceinnstilt. Og bare for å nevne det, absolutt alle busstoppene på rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen er merket med busstoppskilt (512). Derfor er det overhodet ikke noen tvil om hvor det er, og hvor det ikke er busstopp. Men det er utrolig hva man får til hvis man kommer frem til sjåføren og spør først. Vær ydmyk og du får god service tilbake! Ta ekstraservice som en selvfølge og kjeft på sjåføren, og du får absolutt ingenting! Se bort fra lov til å gå av bussen på neste eksisterende busstopp.

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/09/23/busstopp-som-ikke-finnes/

2 kommentarer

 1. Flott at du har oversikt og er skråsikker på hvor holdeplassen(e) i Enggata er. Når jeg flytta tilbake til NABBETORP i 2015, visste jeg nemlig ikke HVOR bussen hadde stoppested. Og at alle holdeplasser er skiltet, er direkte feil.

  Jeg måtte bare rekke ut hånden, og håpe at sjåføren ville stoppe. Og det gjorde alle sammen 🙂 Men ikke én eneste sjåfør kunne si sikkert hvor holdeplassen i Enggata var ??! Så når x antall sjåfører er usikre, og henviser til helt forskjellige stopp, er det kanskje litt arrogant av DEG, å bli så forbanna og provosert av passasjerer, som antagelig har fått feil informasjon ?!

  I den gamle rutetabellen står det også oppgitt stoppested i ENGGATA 85. DET ER ETTER NABBETORP SKOLE. OG DET STÅR ET BUSS SKILT PÅ MOTSATT SIDE AV VEIEN!

  At du med overlegg er kjip mot passasjerer som faktisk gjør at du har en jobb, og som er forvirret over stoppesteder , er et godt bilde av Hvordan jeg oppfatter deg og mange av dine kolleger !!!

  Men passasjerene skal selvfølgelig ikke oppføre seg slik. Og vise versa.
  Innlegget ditt oser av at du føler deg overlegen, arrogant og at du opphøyer deg selv, i en innbilt maktposisjon. Trist lesning. Håper du finner en jobb du trives i. Lykke til.

  Christina Olsen

  • kak23 januar, 2018 kl 15:08
   Forfatter

  Hei, Christina!

  Du la sikkert merke til at dette var skrevet for over 3 år siden, og det hadde blitt opprettet en ny holdeplass i krysset ved Fjellstadgata og Enggata. Samtidig forsvant busstoppskiltet (512) ved Enggata 85. Det eneste som stod igjen var den opprinnelige «oppslagstavla» hvor rutetidene hadde stått. Men det har ikke vært noen rutetider her på mange år. Dette ble tolket som at ØKT (Østfold Kollektivtrafikk) valgte å flytte busstoppet fra Enggata 85 til nevnte kryss. Men etter å fått en del kjeft for å prøve å praktisere dette, valgte jeg å benytte busstoppet i Enggata 85 igjen. Dette var med andre ord bare noe som skjedde noen få ganger.

  Når det gjelder busstoppet jeg beskriver etter klubbhuset til Østsiden, så er det ikke noe skilt av noe slag, men det praktiseres et busstopp i krysset Enggata og Markveien. Når man tar en titt på hybrid-kartet til 1881 ser man at det ikke er oppført noen holdeplass i krysset Enggata og Markveien.

  Busstoppene i krysset Enggata og Fjeldstadgata og Enggata 85 er derimot markert som holdeplass. Jeg tok åpenbart feil i at alle holdeplassene var markert med busstoppskilt på rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen. Det er overhodet ikke noe skilt i krysset Enggata og Markveien og det står bare igjen «oppslagstavla» for rutetider i Enggata 85.

  Det jeg prøver å si, er at jeg har praktisert holdeplasser på alle disse stedene i mange år allerede. Jeg kjører rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen mye og har ingen problemer med markerte eller ikke-markerte holdeplasser i dag. Det hele beror nok på en misforståelse, men at man kanskje ikke blir så veldig serviceinnstilt når man får huden full av kjeft, innrømmer jeg gjerne. Men vi prøver å gjøre det ytterste også i slike tilfeller.

  Men til daglig gjør jeg mitt ytterste for å yte den servicen som passasjerene både forventer og fortjener!

  Selv om du kanskje ikke fikk inntrykk av det når du leste dette som ble skrevet 2014, stortrives jeg i jobben som bussjåfør. Jeg rundet 11 år som bussjåfør i september 2017 og har tenkt til å fortsette å jobbe som bussjåfør.

  Jeg håper at du har fått et litt annet inntrykk av oss som bussjåfører, i dette tilfellet av meg, og at du får en fin reise på bussen neste gang! Enten det er rute 385 Lundheim-Kjølbergskogen eller en annen rute, med meg eller en annen bussjåfør bak rattet!

  Skulle det være noe, ta gjerne kontakt. Her eller på bussen! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.