«

»

sep 23 2014

Skriv ut Innlegg

Busstopp som ikke finnes

Det er ikke noe nytt fenomen at noen busspassasjerer gjerne vil av andre steder enn de offisielle holdeplassene. Og så lenge man befinner seg i «griskgrendte strøk» og ikke kjører ruter som f.eks Glommaringen, er det utrolig hva vi får til. Men det forutsetter jo selvfølgelig at man spør om det. Selv om vi selvfølgelig foretrekker å bruke de ordinære holdeplassene. Men det hender at vi gjør unntak hvis det er langt imellom holdeplassene, noen bærer tungt og/eller noen er dårlige til beins. Vi er jo i et serviceyrke. Men når enkelte tar det som en selvfølge at jeg skal stoppe både her og der, er jeg nok ikke like «snill». Spesielt ikke når noen trykker på stoppknappen og forventer at jeg skal stoppe på ett busstopp som ikke finnes og kjefter på meg fordi jeg ikke stoppet.

Ekstra smart synes jeg det er å begynne å diskutere med bussjåføren om hvorvidt det er et  busstopp eller ikke. Den konkrete ruta jeg opplevde dette på i går var rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen. Når vi er på vei til Lundheim er det et busstopp rett før Nabbetorp skole, og så er det ikke noe busstopp før vi kommer til klubbhuset ved fotballbanen. Når noen trykket på stoppknappen rett etter at jeg hadde passert skolen, syntes jeg det var litt unødvendig å trykke så tidlig. Å trykke (for) tidlig er ikke noe særlig, da det fort kan gå i glemmeboka. Men i dette tilfellet så var det tydeligvis ei som skulle av ved Nabbetorp skole. Men det kunne jo ikke jeg vite. Ikke er det noe busstopp der heller. Det er bare når vi kjører skolebuss til skolen at vi stopper utenfor skolen.

Den kvinnelige passasjeren roper ut at jeg glemte å stoppe, mens jeg prøver å fortelle at det er ikke noe busstopp ved skolen, men det er ett busstopp rett før. Joda, det er et busstopp der og hu tar buss hver eneste dag, blir jeg fortalt. Nei, det er ikke noe busstopp, det er bare skolebussen som stopper der. Hu vil ikke gi seg og jeg bare gir opp diskusjonen. Det er ikke noe vits å bruke noe mer energi på dette, jeg stopper etterhvert bussen og lar henne gå av, et godt stykke bort i gata, vel og merke. Tipper vi var sånn ca halvveis til krysset. Og som om ikke det var nok, etter at vi hadde passert klubbhuset til Østsiden idrettslag eller hva de heter, så er det noen som trykker på stoppknappen igjen. Neste holdeplass er i krysset Åbyggeveien og Kløverveien. Jeg svinger til venstre fra Lundheimveien og inn i Åbyggeveien og etter en stund er det ei ny dame som skriker om at jeg glemte å stoppe. Hu mente at det var et busstopp i krysset Lundheimveien og Åbyggeveien, men der er det heller ikke noe busstopp. Busstoppet er i krysset Åbyggeveien og Kløverveien. Og det er selvfølgelig der jeg slipper av henne.

Jeg har ingenting imot å yte ekstraservice og slipper av passasjerene på andre steder enn de offisielle busstoppene, men når det gjøres og reageres på denne måten, blir jeg fint lite serviceinnstilt. Og bare for å nevne det, absolutt alle busstoppene på rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen er merket med busstoppskilt (512). Derfor er det overhodet ikke noen tvil om hvor det er, og hvor det ikke er busstopp. Men det er utrolig hva man får til hvis man kommer frem til sjåføren og spør først. Vær ydmyk og du får god service tilbake! Ta ekstraservice som en selvfølge og kjeft på sjåføren, og du får absolutt ingenting! Se bort fra lov til å gå av bussen på neste eksisterende busstopp.

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/09/23/busstopp-som-ikke-finnes/

Legg inn en kommentar