Turistene har forlatt Resö

Jeg var på en ny tur til Resö i den svenske skjærgården syd for Strømstad sist helg sammen med en kompis. Jeg valgte å dra til Resö fremfor Rossö og Saltö fordi det var mer folk der rett og slett. Med en butikk får man også veldig mye på et ganske kompakt område, i et hjørne av Resö og Lexö. Men det var ikke vanskelig å se at butikken Tempo var stengt allerede når man nærmet seg, for parkeringsplassen var helt tom. Mitt forrige besøk på Resö var på en ukedag og da har butikken åpent til kl 19. Men på lørdager stenger den allerede kl 14. Da er det i seneste laget å komme kl 16. Men jeg hadde aldri i verden sett for meg at det skulle være så øde og mennesketomt på Resö som var så folksomt og aktivt i slutten av juli. At sesongen tar slutt en gang vet man jo, men jeg trodde ikke den var slutt så tidlig som dette. Det er kanskje slutt på sesongen på slike steder allerede når skoleferien er over? Og det er jo flere uker siden allerede.

Men det hindret jo ikke meg å ta noen bilder, både av vær og vind og ikke minst båter og bygninger. Det var fortsatt mye båter i havna, men det var ingen å se på bryggene eller ute på Lexö. Men jeg så (og hørte) at det var noen som befant seg i båtene. Det er uten tvil fint der ute, men det er nok å foretrekke å dra ut i sesongen, det er da det er liv og røre og en mulighet til å få kjøpt seg en matbit i restauranten på Lexö. Da ser jeg overhodet ingen grunn til å besøke Rossö, der er det vel helt dødt nå antar jeg. Saltö derimot er det mye natur å ta bilder av. Jeg har bare vært rundt på deler av øya. I tillegg kunne jeg tenke meg å ta mer bilder av det fantastiske treet der ute, som jeg tok en haug med bilder av sist. Men nå er høst og fargene er på vei i rekordfart!

                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/09/12/turistene-har-forlatt-reso/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.