Tur til Rossö

Jeg har vært en tur til den svenske skjærgården syd for Strømstad, denne gangen til Rossö. Rossö er en liten øy ca 10 km syd for Strømstad med et par hundre fastboende. Men om sommeren er aktiviteten høyere naturlig nok, med masse besøkende på campingen og i skjærgården generelt sett. De har også en landhandler som jeg var positivt overrasket over hadde åpent alle dager til kl 22 i sommersesongen! Det er veldig positivt. Men jeg mener at sommersesongen avsluttes denne helga. Rossö er en større øy enn Resö som jeg besøkte sist, og jeg var også på tre forskjellige steder på øya. Først der landhandleren ligger og så tvers over vannet til noen sjøboder. Sist avsluttet jeg en tur til venstre Rossö hvor campingen ligger. Der hadde de en utrolig fin sandstrand med litt lavt vannivå for øyeblikket. Men da kom det frem litt steiner og slikt som gjør seg bra på bilder.

Dette var også en veldig hyggelig tur og ikke minst avslappende i godværet i forrige uke. Men jeg må si at jeg likte Resö bedre, det var liksom litt mer liv og mer på en og samme plass. Med båthavna, fiskebåtene og ikke minst Lexö rett utenfor med restauranten og utsikten videre utover blant småøyene utenfor Resö. Men du skal ikke se bort fra at jeg kommer tilbake til Rossö også. Det er utrolig behagelig å bare sitte og nyte utsikten, høre på det lille som er av lyder ved sjøen. Kose seg med stillheten og roen rett og slett. Selv om jeg ofte har med meg iPod’en på slike turer (når jeg drar alene), så hører jeg aldri på musikk. Jeg nyter rett og slett stillheten og det lille som er av naturlige lyder ved sjøen. Det er nok ikke noen stor hemmelighet at jeg liker meg ved sjøen. Jeg kan tilbringe timesvis her, bare slappe av og nyte utsikten og været.

                                                                                                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/15/tur-til-rosso/

1 kommentar

    • Tove Irén Becker15 september, 2016 kl 16:25

    Ken-Arild, en stor del av slekten min kommer fra Rossö og Tjärnö. Når jeg går gjennom disse slektningene fra1600-1700-tallet, ser det ut som at de så og si har hatt eierskap over betydelige deler av øya. Litt moro, siden jeg i yngre dager ofte var der med våt – uten å vite noe om dette.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.