Tur til Resö

For en ukes tid siden tok jeg en tur ned til den svenske skjærgården, nærmere bestemt Resö som ligger rett nedenfor Strømstad. Jeg har sett skiltingen til Resö hver gang jeg har vært på Tanums Sommarland, og hadde bestemt meg for at det var en øy jeg måtte sjekke ut. Jeg hadde lest litt og sett litt bilder fra Resö og bestemte meg for å dra ut dit en ettermiddag. Det er ikke mer enn 51 minutters kjøring med bil fra meg og dit ut. Det stedet som man bør besøke, ihvertfall første gangen man drar til Resö, er båthavna på vestsiden av øya. Det er foreløpig det eneste stedet på øya jeg har vært, men jeg tror det er der det skjer mest også. Det er yrende båtliv, du finner butikken der og du har mulighet til å spasere over til Lexö som er en bitte liten øy som ligger rett utenfor Resö. Du går enkelt og greit tørrskodd over til øya via bryggeanlegget. Her finner du også en kafè og restaurant slik at du kan få deg en matbit i de skøjnne omgivelsene!

Jeg hadde med meg både kamera og kikkert og satt ganske lenge og tittet på båtlivet fra Lexö, det står en krakk der som jeg benyttet meg av. I tillegg til fritidsbåter er det også fiskebåter som kommer og går. Borte ved butikken som heter Tempo, er det også mulighet for å sette seg ned på krakker og røde stoler som de har plassert strategisk ut for sine kunder. Det var, for å si det forsiktig, utrolig digg å bare sitte der og nyte solnedgangen og slappe av. Synd at jeg akkurat den dagen ikke kunne bli der så lenge som jeg hadde lyst til, da det var en arbeidsdag som ventet på meg dagen etter. Men Resö er uten tvil et sted jeg reiser tilbake til for å komme ut til kysten, se litt på båtlivet, få meg en matbit og ikke minst kose meg med en Magnum fra GB Glace! Legg forresten merke til den originale åpningstiden til restauranten på Lexö, fra kl 12 til kvelden!

                                                                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/09/tur-til-reso/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.