Høytorptreffet 2014

Høytorptreffet har denne helgen gått av stabelen for 13. gang! For første gang så startet Høytorptreffet allerede på torsdag og varte i hele fire dager! Høytorptreffet arrangeres oppe ved Høytorp fort i Mysen og er en samling av ex-militære kjøretøyer. I år har det også vært kolonnekjøring til Øre sluse på fredag, rebusløp, konvoikjøretur i nærområdet, artillerisalutt, grilling av hel gris og konsert på lørdag. Både fredag, lørdag og søndag har Høytorptreffet blitt åpnet med en omvisning på Høytorp fort for alle interesserte. Omvisningen tar en times tid, litt kortere en omvisningen jeg hadde på Høytorp fort i februar med andre ord. Den var beregnet til å ta ca to timer, men endte opp med å ta hele tre timer, men sånn er det når man har mye interessant å se på og ikke minst masse spennende å ta bilder av!

Dette er mitt første Høytorptreff, og jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk med tanke på været som yr hadde meldt. Men jeg satset på at nedbøren ikke ville komme før til kvelden slik som meldt. Jeg dro derfor opp en tur lørdag formiddag for å se på Høytorptreffet og alle de ex-militære kjøretøyene som var samlet inne på området! Selv Høytorptreffet foregår på grusplassen nedenfor det indre fort, det vil si mellom trebygningene og kanonstillingene på området. En del av bilene var stadig på farten inne på området, og både til og fra Høytorp fort møtte jeg flere militære biler som var på sightseeing i Mysen. En del av dem var nok også på tur til den lokale butikken for å kjøpe forsyninger. Hvis man ankom Høytorptreffet allerede på torsdag/fredag, så var det nok behov for litt forsyninger utover det kiosken inne på området hadde å by på.

Det var utrolig mange og spennende ex-militære kjøretøyer å se på, noen fanget ens oppmerksomhet mer enn andre, noe bildene sikkert også viser. Men en svær full-size tanks hadde også vært utrolig kult. Men jeg tipper at det er få av disse på private hender i Norge. Inne på området hadde man også mulighet til å få kjøpt seg klær, effekter, uniformsartikler, hjelmer og ikke minst ex-militære biler hvis man ønsket seg det. Det var flere av bilene på området som var til salgs! Veldig mange av deltagerne og utstillerne på Høytorptreffet hadde på seg militærklær for anledningen og spesielt arrangørene hadde tatt den helt ut med tidsriktige uniformer, både norske fra den gangen Høytorp fort ble bygget og ikke minst en og annen tysk soldat. Jeg fikk også mulighet til å ta bilder av to soldater i en militær jeep. Kanskje litt originalt med en tysk soldat og en norsk/alliert soldat i en og samme jeep? Men utrolig artig med slike innslag!

Det var også en amerikansk Humvee på plass, i en ørkengrå farge. Når jeg først var på Høytorp fort måtte jeg selvfølgelig også en liten tur opp til det indre fortet. Jeg benyttet også anledningen til å ta noen oversiktsbilder der oppe over området. Jeg tok et par bilder av Reduiten (det indre fort) også. Mens jeg satt og slappet av på en krakk oppe der skjoldene til tårnkanonene ligger, kom det en bestefar og barnebarn gående. Barnebarnet hadde med seg kamera og tok litt bilder av det gamle fortet fra begynnelsen av 1900-tallet. Jeg tipper at det var stas for barnebarnet å være på tur med bestefar til et norsk militært fort på en fin sommerdag som vi hadde i går.

                                                                                                                                                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/10/hoytorptreffet-2014/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.