Stührling Original Viking – tid for ny klokke

Det er utrolig hvordan tiden flyr, det er september og jeg har ikke kjøpt meg ei ny klokke siden januar. Da kjøpte jeg riktignok også tre klokker som gave til meg selv. Det har også vært veldig stille og rolig på nyheter i lang tid, og det har ikke kommet så veldig mye som har fristet meg i grunn. Det skal gjerne være stort, det skal være litt farger og det skal fenge meg rett og slett. Liksom ikke noen vits å bruke penger på ei kjedelig klokke som jeg ikke kommer til å bruke uansett. Innimellom dukker det opp noen klokker som fenger min interesse umiddelbart. Stührling Original Viking er en av disse klokkene. Det er dog ofte litt forskjell å se ei klokke på bilder og se den i virkeligheten. Klokk’s ImportHotel Valhalla hadde tatt inn klokka både med grå urskive med grønne detaljer og svart utskrive med oransje detaljer. Det var den siste som var mest interessant for meg.

Klokka var dog ikke på lager enda når jeg fant den i nettbutikken, men jeg hadde blitt lovt å få en telefon så fort den dukket opp. I går kom den telefonen, da tok det ikke veldig lang tid før jeg hadde kommet meg ned til Hotel Valhalla. De to Stührling Original Viking-klokkene kom fort på disken, og det var ikke noen tvil om hvem av disse to jeg syntes var finest. Men jeg må innrømme at det var ikke like «instant love» som når jeg så bildene. Men det er ikke noen tvil om at det er en kul klokke. Men det kan kanskje ha noe med å gjøre at jeg ble overlesset med en hel haug med nye klokker som hadde kommet inn siden sist. Jeg rakk omtrent ikke å se på den ene før det kom en annen klokke å se på.

I løpet av de timene jeg var på Hotel Valhalla i går ble det veldig mye klokkeprat, det har lett for å bli det når to som er såpass interessert i klokker møtes. Det gjør ikke saken noe bedre når jeg har kontanter i lommeboka som brenner? Etter mye titting på ganske mange klokker egentlig, var innom Swiss Military Argonaut 1000 TQ med gul urskive (jeg har svart), Swiss Military SW1 (identisk med min), Swiss Military Navy Seals II i svart (jeg har gul), Swiss Legend Trimix Diver med gul urskive (jeg har rød), en ganske fet Engelhardt automatikklokke med hvit urskive, hvit lærrem med røde sømmer osv. Slik kunne jeg vel holdt på i en evighet.

Etter at vi hadde fått tilpasset klokka (det måtte tas av ett ledd) var det rett tilbake i boksen med klokka. Mange ville sikkert tatt klokka på armen med en gang, men jeg hadde min Swiss Military SW1 på uansett. Men jeg har en fast «rutine» for hvordan ei klokke skal åpnes og innvies. Klokkeboksen tas frem som regel dagen etter i dagslys for å kunne ta bilder av klokka før jeg tar den i bruk. Siden det er rimelig grått vær i dag var det helt umulig å få tatt noen bilder inne som jeg har pleid å gjøre. Men siden jeg har de nye møblene ute på verandaen, satt jeg meg der ute og tok bildene dere ser i dette innlegget. I grunn mye  bedre lys enn hva jeg har vært vant til innendørs. Så da er det vel ikke noen tvil om hvor jeg tar bildene heretter. Det var i grunn bare et pluss at det var overskyet og ikke sol fra skyfri himmel når jeg skulle ta disse bildene.

               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/09/06/stuhrling-original-viking-tid-for-ny-klokke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.