Radiokontrollert klokke

Jeg har idag kjøpt meg en ny radiokontrollert klokke for å ha på veggen i stua. Den gamle klokka mi har måttet vike da alt av furumøbler skal ut av stua. Men den gamle klokka skal nok få lov til å henge et annet sted, jeg vet bare ikke helt hvor enda. Den nye klokka har jeg kjøpt hos Clas Ohlson her i Fredrikstad og er radiokontrollert. Det vil si at den sjekker med atomuret i Tyskland 6 ganger i døgnet om den går korrekt og vil også justeres automatisk for sommertid! Så nå er det slutt på at klokka enten går litt for fort eller går litt for sakte. Problemet med min gamle klokke har som regel vært at den har gått litt for fort, og jeg er ikke typen som liker å ha en «buffer» å gå på, det er bare å lure seg selv. Jeg liker å ha klokker som går korrekt, slik at jeg vet nøyaktig hva jeg har av tid til enhver tid! Klokka er identisk som den på bildet til høyre, med unntak av at sekundviseren er rød. Den er 26 cm i diameter og kostet ikke mer enn 179 kroner hos Clas Ohlson.

Må innrømme at jeg trodde at slike radiokontrollerte klokker kostet en del mer. PC-klokka mi justeres automatisk mot ntp.uio.no, det vil si «Network Time Protocol»-tjenesten hos Universitetet i Oslo hver 24. time. Optimalt burde jeg ha en tilsvarende automatisk justering av klokka på mobilen, mikrobølgeovnen, stekeovnen og alle mulige andre steder som man også har ei klokke. Klokkeradioen min på soverommet justeres automatisk med RDS! Mulig neste skritt er å kjøpe ett armbåndsurd som automatisk justeres etter atomuret i Tyskland? 😀 Jeg har blitt veldig glad i Clas Ohlson-butikken her i Fredrikstad. De «duppedittene» som jeg før har dratt på Biltema for å handle, blir nå kjøpt hos Clas Ohlson. I tillegg er det ett mye bedre utvalg på slike «duppeditter» hos Clas Ohlson. Det gjør selvfølgelig heller ikke noe at det ligger i Fredrikstad sentrum istedenfor i Sarpsborg. I tillegg er butikken ny og fin!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/10/radiokontrollert-klokke/

1 kommentar

    • Kim13 juli, 2006 kl 14:53

    Clas Ohlson er kjekk butikk jeg er glad for at har etablert seg i Fredrikstad! Står i stil tel byen den 😛

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.