Pirelli trekker seg fra WRC etter 2006

Pirelli trekker seg som dekkleverandør i WRC etter 2006-sesongen. De leverer pr. idag bare til ett stort team, og det er Subaru. Før 2006-sesongen hadde de også avtale med Peugeot og Mitsubishi, men begge disse trakk seg ut foran 2007-sesongen. Spesielt Mitsubishi tok Pirelli på senga med å trekke seg rett før sesongåpningen i januar. Markedet for Pirelli er derfor pr. idag ekstremt lite og de velger derfor å trekke seg ut fra WRC for denne omgang. De sier at det ikke er for alltid, men at de vil vurdere å komme tilbake senere. De vil se nøye på FIA’s planer om å ha en dekkleverandør for 2008 og fremover. Dette betyr at dekkproblemene for Subaru World Rally Team og vår egen Petter Solberg vil være over fra neste år av. Det er ikke til å stikke under en stol at mange av hans problemer de siste årene har vært relatert til Pirelli-dekkene. Dekkene har til tider vært i så dårlig forfatning når Petter har vært ferdig med en etappe, at man knapt tror sine egne øyne at det har vært mulig å fullføre en etappe med disse dekkene. Mer om dette på wrc.com!

Det er også blitt vedtatt at det ska bli slutt på «run-flat tyres», altså punkteringsfrie dekk, så vi vil nok ikke se førerne komme over målstreken med slike «filler» av noen dekk som vi har sett med Pirelli-dekkene til Petter i fremtiden. Punktering vil få MYE større konsekvenser fremover enn det har idag. Det vil også bli slått hardt ned på om man ikke har 4 intakte dekk på transportetappene. Dagens «Super Rally reglement» hvor førerne får anledning til å starte på nytt dagen etter å ha brutt (med 5 minutters tillegg pr. etappe de ikke har fullført) vil forsvinne. Det vil isteden komme ett bonuspoengsystem til de tre beste hver dag (3 poeng for seier, 2 poeng for 2. plass og 1 poeng for 3. plass). For å få poeng i sammendraget må førerne gjennomføre samtlige etapper. Jeg er usikker på hvordan dette vil fungere i praksis, men det får vi tidsnok se. Slik som det er idag med «Super Rally reglementet» synes jeg i grunn det fungerer veldig bra. Selv om man får problemer har man mulighet til å stille til start dagen etter, for å prøve å kjøre seg oppover i feltet og ihvertfall skaffe seg noen vm-poeng. Men det er det da nå slutt på. Men vi kan i det minste glede oss over at Pirelli er historie og ikke minst at vi får Rally Norway i februar 2007! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/10/pirelli-trekker-seg-fra-wrc-etter-2006/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.