Super Aguri trekker seg fra Formel 1

Det har helt siden før starten av sesongen stormet rundt Super Aguri, men spesielt den senere tid. Det var stor spenning rundt om Super Aguri ville stille til start i Spania Grand Prix i det hele tatt etter at Magma Group som kom inn som en reddende engel rett før årets sesong hadde trukket seg som investor. Super Aguri har den siste uka vært i forhandlinger med en ny investor, Weigl Group noe som så ut til å kunne redde Super Aguri, i det minste ut årets sesong. Men Super Aguri har fått uventet motstand fra Honda.

Honda Racing-sjef Nick Fry har vært ekstremt skeptisk til om Weigl Group er de som kan redde Super Aguri. Søndag fikk vi sjokkmeldingen om at Super Aguri sine lastebiler og «motor home» hadde blitt nektet å komme inn på Istanbul-banen i Tyrkia. Det var ikke akkurat ett positivt signal for Super Aguris fremtid i Formel 1. Vi kjenner ikke til de spesifikke reglene, men det er slik at hvis ett team ikke har mulighet til å delta i ett av sesongens løp, vil det få alvorlige konsekvenser for Formel 1-teamet.

Takuma Sato har uten tvil vært rimelig frustrert denne uka etter den sjokkerende og forvirrende meldingen om at Super Aguri sine lastebiler ikke hadde fått komme inn på Istanbul-banens område. Enda mer frustrerende for både Takuma Sato og resten av Super Aguri-teamet er at det er Honda som står bak det hele. Honda er overhodet ikke interessert i å bruke mer penger på Super Aguri, og har gitt tydelig uttrykk for dette. Den opprinnelige Magma Group-avtalen var Honda tydligvis fornøyd med, men den nye Weigl Grup-avtalen ville gitt Honda mindre penger, noe Honda åpenbart var veldig misfornøyd med. Men vi hadde ikke regnet med at Honda ville stikke så store kjepper i hjulene for Formel 1 sitt aller minste team.

I morgentimene i dag har teamsjef for Super Aguri, Aguri Suzuki offentliggjort at de trekker seg fra Formel 1 med umiddelbart virkning. I en pressemelding fra Super Aguri forteller Aguri Suzuki litt mer om detaljene rundt hvorfor de trekker seg fra Formel 1 med umiddelbar virkning, men det er ene og alene penger som stopper dem. Det som startet det hele var at SS United Oil & Gas Company trakk sin støtte til Super Aguri-teamet. Resten av historien kjenner de fleste til. Super Aguri har klart å holde hodet over vannet takket være Honda frem til nå. Men nå har Honda satt ned foten og Super Aguri tar konsekvensen av det. Vi kommer derfor bare til å se 10 team og 20 biler under Tyrkia Grand Prix førstkommende helg. Takuma Sato og Anthony Davidson er nå da uten Formel 1-sete for resten av 2008-sesongen. Hvor disse to førerne tar veien får bare tiden vise.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/06/super-aguri-trekker-seg-fra-formel-1/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.