Må Super Aguri trekke seg fra Formel 1?

Etter at Honda droppet Takuma Sato i 2005 ble det startet ett nytt Formel 1-team, Super Aguri. Super Aguri stilte til start i 2006-sesongen med gamle Honda Formel 1-biler. Men de klarte å sanke 4 poeng i løpet av 2007-sesongen. Disse 4 poengene ble sikret av Takuma Sato med en 8. plass i Spania Grand Prix og en 6. plass i Canada Grand Prix. Men foran årets sesong så det virkelig mørkt ut for Super Aguri. Det var lenge tvil om de ville kunne klare å stille til start i 2008. Men i 12. time kom Magma Group inn som en reddende engel.

Denne avtalen skulle vært signert denne uken, men nå ser det ut til at Magma Grup har fått kalde føtter og trukket som som storinvestor for Super Aguri. Det kan derfor se mørkt ut for fremtiden til Super Aguri. Det er såpass store likvide problemer i Formel 1-teamet at det fryktes at de ikke kan stille til start i førstkommende Spania Grand Prix. Men teamsjef Aguri Suzuki har dratt tilbake til Japan for å snakke med ledelsen i Honda for å prøve å løse problemet. I det minste på kort sikt. Hvis Super Aguri ikke får løst de øknomiske problemene sine kvikt, er det nok over og ut for det lille Formel 1-teamet. Super Aguri har Takuma Sato og Anthony Davidson i sin stall.

Hvis Super Aguri forsvinner fra startfeltet i Formel 1, vil vi være tilbake til 20 biler igjen. Det er det Bernie Ecclestone har satt som ett minimum av biler som skal starte. Skulle flere team falle fra, vil flere av de resterende teamene stille til start med 3 biler hver. Uavhengig av hvor mange team som stiller til start, skal det stille 20 biler til start. Dette problemet har vi f.eks sett i DTM etter at Opel trakk seg som konstruktør. Nå er det kun Audi og Mercedes som deltar i DTM og de må stille til start med 10 biler hver. Teamene har både en tredje/reserve- og testførere i stallen allerede, men jeg regner med at det vil være en ganske stor merutgift for de teamene som må stille til start med 3 biler.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/17/ma-super-aguri-trekke-seg-fra-formel-1/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.