Jamie Green vant, Tom Kristensen nummer tre på Mugello

Oschersleben gjorde Tom Kristensen det, denne gangen klarte Timo Scheider å tjuvstarte fra pole position. Begge gangene holdt de av en eller annen grunn starten lengre enn normalt. Kommentatorene på Motors TV påpekte også dette. Forrige gang var det Tom Kristensen og Bernd Schneider som tjuvstartet. Begge førerne ble ilagt drive through straff for dette. Timo Scheider måtte igjennom dette i dag og raste derfor langt nedover resultatlisten. Noen av førerne hadde en veldig bra start, mens andre hadde en begredelig start. Alle de tre førerne som toppet mesterskapet etter Oschersleben var langt nede i feltet i dag.

Jamie Green hadde en god start og gikk raskt opp i ledelse med teamkollega Paul di Resta bak. Tom Kristensen kjempet også om andre plass, men måtte etterhvert nøye seg med tredje plass. Martin Tomczyk startet langt bak i feltet og dagen ble bare værre for Tomczyk i starten. Martin Tomczyk var aldri i nærheten av noe som kunne ligne ett godt resultat i dag. Mattias Ekström startet fra fjerde startposisjon men raste nedover i starten. Mattias Ekström klarte derimot å komme seg oppover på poengplass etterhvert. Oliver Jarvis var nok den Audi-føreren som gjorde det aller best i dag. Han startet fra 11. startposisjon og kjørte faktisk over målstreken som nummer fem.

Løpet ble vunnet av ikke overraskende Jamie Green med Paul di Resta 3 seunder bak seg. Tom Kristensen sikret den siste pallplassen 5 sekunder bak vinnende Jamie Green. Bernd Schneider lå lenge og jaget Tom Kristensen men måtte til slutt nøye seg med fjerde plass. Oliver Jarvis hadde en strålende dag på Mugello i Italia og kjørte inn til en utrolig flott femte plass. Han har vært veldig god under kvalifiseringen under de to første løpene av sesongen, men har hatt store problemer med å henge med under løpet. Denne helgen kvalifiserte han seg bare til 11. startposisjon, men endte til slutt på en femte plass! Bra jobba av Oliver Jarvis!

Mattias Ekström klarte å klatre opp til en sjette plass, men ble i lang tid jaget av Markus Winkelhock som tydligvis hadde en raskere bil enn Ekström. Men Mattias Ekström klarte å holde teamkollega Winkelhock bak seg som måtte nøye seg med en syvende plass. Åttende og siste poengplass gikk til Alexandre Prémat. Timo Scheider som startet fra pole hadde kjempet seg oppover feltet igjennom hele løpet, men klarte ikke å komme lengre opp enn til en tiende plass. Ingen poeng i dag for Timo Scheider. Enda dårligere gikk det for Martin Tomczyk som endte på en 17. plass, bare foran Kathrine Legge. Ralf Schumacher i Mercedes var eneste som ikke fullførte dagens løp på Mugello-banen i Italia.

Men selv om Timo Scheider ikke sikret seg ett eneste poeng i dag, leder han fortsatt DTM-mesterskapet med sine 18 poeng. Men nå er det bare ett poeng ned til nestemann. Jamie Green ligger nå på andre plass med sine 17 poeng. Mattias Ekström ligger på tredje plass med 14 poeng, Paul di Resta ligger på fjerde plass med 13 poeng og Martin Tomczyk ligger på femte plass med 12 poeng og Tom Kristensen ligger på sjette plass med 12 poeng. I teammesterskapet leder Audi Sport Team Abt med 30 poeng. Audi Sport Team Abt Sportsline ligger på andre plass med 26 poeng og Mercedes-Benz Bank AMG Mercedes ligger på tredje plass med 24 poeng. Neste løp er på EuroSpeedway Lausitz i Tyskland den 18. mai.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/04/jamie-green-vant-tom-kristensen-nummer-tre-pa-mugello/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.