Tom Kristensen på 3. plass, Heinz-Harald Frentzen sur og grinete

Heinz-Harald Frentzen kvalifiserte seg til pole position lørdag for første gang i DTM, med Martin Tomczyk i 4. og Tom Kristensen i 5. startspor. Mattias Ekström kvalifiserte seg bare til 11. startspor. I starten klarte Heinz-Harald Frentzen å holde konkurrentene bak seg, det skjedde åpenbart mye «crash boom bang» iløpet av dette løpet, da det bare var 11 som fullførte og kom over målstreken. Med 20 startende var det nesten halvparten som ikke kom til mål. Frentzen mistet etterhvert ledelsen og datt lengre og lengre bakover og når det gjenstod bare noen få runder lå han på en 6. plass idèt det pga en misforståelse ble nærkontakt mellom Frentzen og Ekström, som endte med at begge måtte bryte løpet. Tom Kristensen derimot klarte å holde DTM-mester Bernd Schneider bak seg igjennom hele løpet selv etter en kræsj i starten av løpet. Tom Kristensen endte på en 3. plass og Martin Tomczyk på en 5. plass. Poeng tok også Timo Scheider med en 6. plass og Christian Abt med en 7. plass.

I mesterskapet avgjorde Bernd Schneider allerede i forrige løp, og vant DTM-mesterskapet i år med 71 poeng. Bruno Spengler (som også vant denne helgen) endte på en 2. plass med 63 poeng. Tom Kristensen sikret seg til slutt 3. plassen i mesterskapet med 56 poeng. Men på tanke på at Tom Kristensen under store deler av mesterskapet har ledet, og lå ann til å ta DTM-tittelen i år, er det nok litt skuffende å ende på en 3. plass. Men Tom Kristensen har nok vært litt over pari uheldig i slutten av sesongen. Men ikke så uheldig som Mattias Ekström, han har vært uheldig igjennom hele sesongen, med unntak av seieren på Brands Hatch. Men det er blanke ark neste sesong.

Neste sesong kommer vi derimot ikke til å se noe til Heinz-Harald Frentzen i Audi-teamet. Frentzen var forstålig nok skuffet over resultatet i søndagens løp på Hockenheim, men å komme med de uttalelsene han kom med i ett tv-intervju etter løpet er mildt sagt ett slag under beltestedet. Han har vistnok uttalt at han ikke følte seg inkludert i Audi-teamet og at han ikke følte at de gjorde det de kunne for han. Audi motorsportsjef Dr. Wolfgang Ullrich har derimot avvist disse påstandene og sagt at de har gjort alt det de kunne for å støtte Heinz-Harald Frentzen og at han har hatt de samme ressursene som de andre i Audi-teamet. I dag, mandag har Audi-teamet sendt ut en pressemelding der de konkluderer med at de ikke har kommet til noen enighet og at det ikke er plass for Heinz-Harald Frentzen hos Audi neste år. Jeg må rett og slett si at jeg ble mektig skuffet over Heinz-Harald Frentzen etter hans uttalelser i går. Jeg har hele tiden sett for meg og regnet med at han ville holde seg for god til å komme med slike uttalelser offentlig. En ting er at han var mektig skuffet over resultatet i løpet, men å få seg til å si noe sånt offentlig om sin arbeidsgiver? En arbeidsgiver som tok Heinz-Harald Frentzen under sine «vinger» i siste litten før årets DTM-sesong startet, og som åpenbart har brukt massevis av tid, ressurser og penger på Heinz-Harald Frentzen. Etter «sutringen» i går var jeg helt overbevist om at vi ikke kom til å se noe mer til Heinz-Harald Frentzen i Audi-teamet noe mer, og i dag kom meldingen, akkurat som ventet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/30/tom-kristensen-pa-3-plass-heinz-harald-frentzen-sur-og-grinete/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.